HomeСРЕЩИJenn Embroidery – вдъхновение от миналото

Jenn Embroidery – вдъхновение от миналото

JennEmbroidery

Jenn Embroidery – вдъхновение от миналото

МАДАМСКО представя уникалната история на Jenn Embroidery – ръчно бродирани дрехи и аксесоари, вдъхновени от миналото. Брандът се появява естествено, като продължение на едно хоби. А развитието е повече от впечатляващо.

1. Разкажи ни малко за себе си – кой стои зад Jenn Embroidery?

Здравейте, мили хора! Приятно ми е да се запознаем! Казвам се Верджиния и съм твореца, който стои зад бранда дамско облекло Jenn Embroidery. Родом съм от малко градче до Плевен, наречено Червен бряг. Там имах незабравимо детство и съм прекарала едни от най – прекрасните моменти в живота си. После се преместих да уча висше образование в София. Завърших бакалавър Връзки с обществеността и магистър Реклама и маркетинг. Работих на различни места и все още поработвам от време на време, но тъй като определям себе си като човек на изкуството, не мога да се задържа на нормална работа. Обичам да творя, да създавам нови неща, да свиря на пиано и да пея, да играя на сцена, да разгръщам и разширявам уменията и качествата си всеки ден. Точно заради това малко по малко се появи и бранда Jenn Embroidery.

2. Какви продукти създаваш?

В началото започнах с бродерии върху собствените си дрехи и тези на мои приятели, които бяха ентусиасти и също много ме подкрепяха в тепърва стартиращото начинание – за което съм им много благодарна! В онзи момент вдъхновението ми беше насочено в това да създавам ръчно изработени чанти с бродерии – не само защото в България не се срещат много такива, а и защото съм голям фен на бродериите и на този по-нежен и красив стил аксесоари. Беше ми много трудно да развия тази идея, тъй като не успях да открия добър шивач по това време и така оставих чантите за по – натам, с вярата, че в точния момент ще се появи правилният човек. Също си спомням, че тогава имах идея да създам цяла колекция облекло, но нямах нито опит, нито достатъчно умения, енергия и сила да го направя. Струваше ми се като  далечна мечта. Затова първите продукти, които започнах да създавам, бяха бродирани бижута – още си пазя първия модел колие и обеци, които направих – изглеждат мноооого зле, но пък ми напомнят откъде съм тръгнала и къде съм сега.

След това една позната ми предложи да правя портмонета и несесери – реших, че идеята е добра и след месец първите модели с бродерии и нежни дантелки бяха вече факт. Направих си фейсбук страничка, след като няколко мои приятели ме окуражиха, че начинанието ще има успех и трябва да пробвам да разпространявам продуктите онлайн. След кратко време последваха и първите поръчки. Честно да си призная, бях много изненадана и изобщо не го очаквах. Някои дами искаха бродирани картини, други бродерия върху детски дрешки, по – късно имаше желания за бродирани калъфи, дрехи и други неща и така брандът започна да се разраства от само себе си и да разширява своето портфолио.

Малко по малко Jenn Embroidery започна да предлага разнообразие от продукти – бродерия върху дрехи по поръчка, бродирани аксесоари, бижута и картини, бродерия върху детски дрешки.

Миналото лято съвсем случайно срещнах талантливата дама, която шие дрехите на бранда. Тогава бях изпратена случайно по работа при нея и след като се запознахме, знаех, че ще работим заедно. Веднага й занесох бродираните платове за чанти, които чакаха да бъдат ушити от близо година. Тя ги изработи много качествено и без никаква трудност и най – накрая чантите станаха част от продуктите на бранда!

А един летен ден, докато бродирах една своя блуза, отново дойде идеята за собствена колекция облекло. И тогава осъзнах, че вече имам достатъчно умения, сила и енергия да реализирам тази мечта. Първо се допитах до шивачката – дали и как тази идея да се развие, дали тя би била съгласна да работим заедно, дали ще има време, желание и възможност – тя се съгласи. После поговорих с мои близки, които веднага ме подкрепиха в това начинание и така и стана – днес с радост и сърце творя дамско облекло – с изящни бродеии, нежни дантели и винтидж привкус – вдъхновено от миналото и намиращо своето място в настоящето!

3. Какво те накара да започнеш да развиваш свой собствен бизнес?

Никога не съм имала планове или идеи за бизнес. Всичко стана естествено – дойде от вдъхновението. Ето и малка част от историята за създаването на бранда. От 5 години тренирам Тай Дзи/Багуа – китайско вътрешно бойно изкуство, което се занимава с развитие на съзнанието, качествата и добродетелите в човека. Външната му проява се изразява в игра с тояги, мечове и  други бойни оръжия. Съответно трябваше да си ушия калъф, в който да нося тези оръжия и тогава за първи път ходих да си купя плат, ципове и конци за бродерия (много исках да има бродерия, понеже по това време бях много запалена по бохо стила и всички красиви блузки и рокли с дантели и бродерии).

Тъй като нямах представа как се бродира, се прибрах в Червен бряг и помолих баба ми да ми бродира вече ушития калъф. Тя, като много добра и отзивчива баба, веднага започна да го прави, а аз стоях до нея и гледах. Изведнъж ми стана много интересно и истински се вдъхнових от нея. Прииска ми се и аз да пробвам да бродирам, седнах на стола до баба и я помолих да ми покаже всичко, което знае. Научих най-лесните неща и веднага се захванах да си бродирам една старичка жилетка, която днес още си я нося и много ми харесва – цялата е украсена в бродерия от лилави и розови цветя. Като се върнах в София и отидох на тренировка, моите приятели бяха впечатлени както от калъфа, така и от бродираната жилетка и ме посъветваха да си направя страница във фейсбук и да покажа нещата, които правя. И така всъщност започна всичко.

Държа да вметна, че за мен това не е само бизнес, а начин на израстване, усъвършенстване, разширяване, споделяне, надграждане. Когато имам голямо вдъхновение, се радвам да го споделя с хората и да го развием заедно (ако и те имам някаква идея – винаги съм отворена за нови предложение). Идеята е, да се чувстваме взаимно добре, радостни и доволни от свършената работа – те като клиенти, които очакват изработения продукт и ми имат пълно доверие, а аз като скромен творец, който винаги се стреми да прави нещата със сърце и да носи красота, щастие и вдъхновение.

4. Какво прави твоя бранд различен и как успява да донесе радост на хората?

Това, което отличава бранда от другите, подобни на него, не се крие в самите дрехи, а в идеята, с която те се творят. Тя идва от едно мое осъзнаване през последната година и то се  превърна в мотото на новата колекция дамско облекло. А то е – #BeYouself – винаги да бъдем верни на себе си и да се стремим да изразяваме истинската си същност пред света. Брандът черпи вдъхновение от два основни и много популярни стила облекло – винтидж и бохо. Но не се отъждествява на 100 % нито с единия, нито с другия, защото това значи да изгуби себе си. Ние взимаме нещата, които ни харесват, развиваме ги, комбинираме ги и създаваме един напълно нов продукт, непознат досега и различен от всички останали. 

Този бранд е създаден, за да подкрепи всички дами, които не се водят от модни тенденции и други норми и очаквания в обществото, а изразяват свободно себе си и това, което харесват. За дами, които не следват, а искат да водят, защото имат силата и смелостта да го направят!

* Ти си красива!
* Ти си нежна!
* Ти си женствена!
* Ти си различна!
* Ти си вдъхновяваща!
* Ти си ИСТИНСКА!

 

Share With: