HomeСЪБИТИЯKeziah Jones с първи концерт в България

Keziah Jones с първи концерт в България

Keziah Jones с първи концерт в България

Популярният изпълнител пристига по покана на Sofia Live Festival

На 13-ти март, един от най-известните блус-рок музикант в Европа, Keziah Jones пристига за първия си концерт в България по покана на Sofia Live Festival.

Гостуването на невероятния изпълнител е част от поредица подгряващи събития, които фестивалът за градска култура и музика ще организира в SOFIA LIVE CLUB.

Роденият в Нигерия музикант, силно повлиян от Jimi Hendrix and Fela Kuti, става популярен в Англия и Франция с хитовете си „Rhythm Is Love” и „Beautiful Emilie“.

Keziah Jones e известен със своя забележителен глас. Неговите впечатляващи изпълнения на живо събират огромни тълпи на престижни джаз и поп фестивали в цяла Европа. Популярен е и със своя отличителен перкусионен стил на свирене на китара.

Keziah Jones напуска Нигерия на осемгодишна възраст, за да учи в Лондон. На 13-години открива старото училищно пиано, сам се научава да свири и започва да пише песни. Три години по-късно преминава към китарата, като все повече пренебрегва обучението си. В продължение на няколко години води бохемски начин на живот и основно се движи по улиците, клубовете и лондонското метро.

В тийнейджърските си години Keziah Jones започва да предизвиква вълнение в ъндърграунд сцената на Лондон, като прави зашеметяващи участия в Covent Garden и Portobello Road. Благодарение на тях е забелязан и от мениджъра Phil Pickett. Един басист, един барабанист и много гигове по-късно, през 1992г. Keziah Jones издава дебютния си албум „Blufunk Is a Fact“. Пътувайки между Лондон и Париж, често е придружен само от китарата си. Младият Jones придобива репутация на талантлив музикант и харизматичен изпълнител с уникален „хард фънк“ стил. През следващите 15 години издава още няколко албума. В края на 90-те началото на 2000г. те го изстрелват на върха и го правят един от най-известните блус-рок музикант в Европа.

Билети за първия концерт на неповторимия Keziah Jones в България,могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси. Първите 50бр. билета „Ранно пиле“ ще са на цена от 30лв. След изчерпването им още 50бр. ще могат да се закупят на стойност 35лв., след което редовната цена до деня на събитието ще е 40лв. На място входът ще бъде 50лв. Врати: 19ч. Начало: 20ч. За повече информация и всички новини около Sofia Live Festival може да следите страница на фестивала във Facebook: https://www.facebook.com/sofialivefestival   и инстаграм профила: https://www.instagram.com/sofialivefestival/

Share With: