HomeЗДРАВЕНапитки, които предотвратяват образуването на тромби и разреждат кръвта

Напитки, които предотвратяват образуването на тромби и разреждат кръвта

Напитки, които предотвратяват образуването на тромби и разреждат кръвта

Кръвните съсиреци предотвратяват загубата на кръв в случай на рани и травми. И това е тяхната важна функция в организма. Но те могат да попречат на нормалното кръвообращение и дори да причинят смърт.

Ето напитки, които ще помогнат за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци. Ако човек се пореже (или рани), тялото трябва да спре съдовото кървене. Поради това се образуват кръвни съсиреци (кръвни тромбоцити). Порязването/раната заздравява с времето и тялото се отървава от този съсирек. Такива съсиреци могат да се появят в съдовете, когато няма нужда от тях. Това са тромби. Някои напитки, които разреждат кръвта, могат да помогнат за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци. Напитки, които разреждат кръвта и предотвратяват тромбоза. Тези напитки могат да се приготвят у дома и да се пият, за да се предотврати образуването на тромби.

Какаото

Разрежда кръвта. Ползите от тази напитка са неоспорими. Какаото съдържа антиоксиданти, подобрява мозъчната функция (увеличава интелигентността; кислородът с хранителни съединения се доставя по-бързо до невроните), има антидиабетно и антибактериално действие, намалява симптомите на астма. Какаото се използва като профилактика на сърдечно-съдови заболявания. Тази напитка се бори с холестеролните плаки, противодейства на образуването на кръвни съсиреци. помага при високо кръвно налягане. Съдържа висок процент на микроелемента магнезий, който е полезен за сърдечно-съдовата система. разрежда кръвта, което е полезно за предотвратяване на инсулт и инфаркт. Какаото се прави на прах. От зърната се отделя масло и се оставя какаовият сладкиш, съдържащ антиоксиданти и ресвератрол, който активира хормоните на младостта. Какаото не ободрява като кафето, но поддържа тонуса на тялото. Напитката не предизвиква пристрастяване и нежелани реакции. Напитки, които предотвратяват образуването на тромби

Зелен чай

Съдържа широка гама от антиоксидантни съединения. Те намаляват риска от рак, намаляват възпалението в тялото и поддържат нормални кръвоносни съдове. Добра алтернатива на зеления чай е черният чай без захар и мляко.

Вода

Пиенето на достатъчно вода всеки ден ще гарантира здравето на кръвоносните съдове и сърцето. Дефицитът на течности уплътнява кръвта, нарушавайки функцията на сърцето и бъбреците.

Прясно изцедени зеленчукови и плодови сокове

Осигурява на тялото минерали и витамини. Много зеленчуци и плодове съдържат витамин С, който помага за разреждане на кръвта.

Отвара от касис

Листата на този храст съдържат салицилати. Инфузията от листа от касис помага за разреждане на кръвта, предпазва от тромбоза.

Отвара от шипки

За да приготвите тази лечебна напитка, трябва да омесите плодовете, да ги поставите в термос и да налеете гореща вода (80 градуса, не повече). Трябва да влеете бульона най-малко 12 часа.

Share With: