HomeИНТЕРЕСНОУнгарската енергийна бомба в музиката – Bohemian Betyars

Унгарската енергийна бомба в музиката – Bohemian Betyars

Bohemian Betyars

Унгарската енергийна бомба в музиката – Bohemian Betyars

Бандата „Бохемиан Бетярс” /Bohemian Betyars/ е сформирана в началото на 2009 след една пиянска нощ в град Мишколц. Целта е недвусмислена: да разпространят възможно най-широко светоусещането за веселие през сълзи. Музиката на състава, определящ себе си като speed-folk freak-punk, представлява нова, вълнуваща смесица: разбиващ пънк, стакато, увличаща психеделия или подправени с мелодична тематика унгарски, балкански и цигански мелодии.

Бандата е истинска енергийна бомба, която през изминалите години хиляди пъти е вдигала на танц публиката от Балтийско море до Атлантическия океан. Независимо дали на улицата, в клубове или на фестивали жизнерадостната музика, завладяващите ритми на „Бохемиан Бетярс”/Bohemian Betyars изкарват зрителите от ежедневието и ги хвърлят в дълбините на самозабравата, точно както са го планирали.

Членове на бандата Bohemian Betyars:

Рихард Ботар – барабани
Левенте Сюч – електро-акустична китара (ритмична секция)
Габор Фехер – баскитара
Мате Палади – цигулка, вокал
Мате Петьо – вокал
Балаж Цеге – саксофон
Мате Михайфи – електрическа китара, вокал

Мате Палади Петела:

„Това, което прави музиката ни уникална, е, че при нас песента трябва да премине през цедката на шестима души, за да бъде задоволен всеки от нея. Тъй като всеки в бандата ни харесва много различна музика, нашата обща винаги е еклектична и така всеки може да открие любимото си парче в албума.

Винаги сме считали за особено важни различните, надграждащи отдолу експериментални проекти, създаването на специална връзка с феновете. И нашият диск „Скитник” беше издаден в рамките на обществено финансиране, но сега с новия си диск каним почитателите си на още по-вълнуващо приключение.

В рамките на благотворителна кампания всеки може да си купи на нашия сайт по един стих от текстовете на песните в най-новия ни албум. Освен дигиталната покупка на албума ни всеки дарител получава и заверен купон за блокова верига (блокчейн), която удостоверява валидността на покупката и става член на най-вътрешния спонсорски кръг на оркестъра. Събраните средства бихме желали да предоставим на млади стремящи се към изява оркестри в рамките на конкурс за млади таланти в Мишколц.“

Източниk: Унгарски културен институт София | Съвременна унгарска популярна музика | Bohemian Betyars (culture.hu)

Ако сте любители на блус-рок музиката, може да научите повече информация за бъдещия концерт на изпълнителя Keziah Jones в България тук.

Share With: