Как да си сглобим гривна Пандора, за да сбъднем мечтите си ?

Как да си сглобим гривна Пандора, за да сбъднем мечтите си ?

Мнозина твърдят, че тези гривни могат да изпълняват желания. Други смятат, че това е просто майсторски изработена маркетингова стратегия.

Повече от 30 години световноизвестната марка Pandora радва със своите фантастични и уникални бижута. Гривните Пандора успяха да спечелят милиони сърца поради своята оригиналност, индивидуалност и способността да създават истински шедьовър на бижута.

Тайните на най-популярното бижу от последните години

Кой и защо изобретява гривната Пандора? Всичко започва с малък магазин за бижута в Копенхаген, открит от Пер Ениволдсен и съпругата му Уини. Въпреки че самата идея за създаване на такива бижута се появява едва през 2000 г., историята на империята на бижутата Пандора започва много по-рано. Начинаещият, но талантлив бижутер Пер Ениволдсен и съпругата му Уини отварят малък магазин в Копенхаген през 1982 г. На жителите на датската столица били предложени бижута, които се правели само на ръка. Представените стоки били с много високо качество и с атрактивен дизайн. Освен това цената за клиентите била много достъпна. Поради това магазинът бързо придобива голяма популярност, което прави възможно създаването на цяла мрежа. Тогава двойката Ениволдсен решава да нарече своята империя за бижута „Пандора“.

Идеята за създаване на уникални гривни със сменяеми талисмани принадлежи на дизайнерите на веригата Lisbeth Eno и Lon Frandsen. На пазара имало много гривни, но не и със сменяеми висулки. Марката предлага на клиентите си бижута, които те сами да създават, като подбират и комбинират компонентите им. Всяка висулка има своя символика, а комбинацията им превръща гривната в истински талисман. Такава декорация подчертава не само индивидуалността на своя собственик, но и привлича желаните събития в живота му.

Благодарение на тази необичайна идея, гривните на марката Pandora са много популярни в света, а гамата от висулки непрекъснато нараства. Към днешна дата, колекцията на марката включва повече от 1,5 хиляди различни бижута с уникални висулки. Всяка година колекцията се попълва със 100-200 модела. Дизайнерите на компанията подчертават, че абсолютно всичко, което ги заобикаля, може да им служи като вдъхновение.

От какво е направена гривната Пандора?

Гривната се състои от основа, върху която са прикрепени талисмани. Ако вече сте успели да решите как ще изглежда гривната, тогава можете да започнете да я сглобявате. Всичко започва с основата, върху която ще се носят фигурките в бъдеще. Основата може да бъде мека (кожа или текстил) или твърда (злато или сребро). Ако основата е закупена във фирмен магазин, тогава определено ще има удобна закопчалка с изображение на марката. Важно е първо да се определи дължината на бъдещата гривна. За да направите това, измерете обиколката на китката си и добавете още 3-4 см. Ако 2 пръста минават свободно под гривната в закопчано състояние, тогава изборът на дължината  на основата е направен правилно. Талисманите са основният компонент на гривната Пандора.

Необходими са ви стопери и клипси. Първите са необходими за сигурно фиксиране на движещите се висулки и за разделяне на гривната на зони. Вторите се използват за подобряване на външния вид или за отделяне на някои елементи от гривната. Талисманите се избират в процеса на носене на гривната поотделно. Те са тематични, под формата на висулки, изящни мъниста Мурано, дистанционни пръстени. Трябва да изберете амулетите, като вземате предвид не само тяхното символно значение, но и желания размер, симетрия, цветова комбинация.

Как правилно да сглобите гривната, за да може да изпълните мечтите си? Благодарение на разнообразието от талисмани, гривните Пандора стават оригинални и уникални във всеки отделен случай. Всъщност няма напълно идентични гривни Пандора. Този продукт има чисто индивидуален характер, благодарение на избрания набор от талисмани и висулки. Всеки от тях има свое специално значение. И като цяло всички тези компоненти на гривната са в състояние да изпълнят мечтата на човек или да подобрят нещо в определена област от живота му. Освен това, може да се носи и по други причини. Всеки талисман е напомняне на своята собственичка за важно събитие в живота й. Преглеждайки ги, можете да си спомните всичко, което сте преживяли.

Тематичните висулки съответстват на това,
в какво е увлечен човек или какво иска от живота:

1. Талисманът  сърце избират хора, които мечтаят за страстна любов. Изборът тук е голям и не е трудно да се избере символа на трепетни чувства.

2. Фигурката на дървото е символ на семейни връзки и продължение на рода. Освен това, този талисман се избира от самоуверени хора. Същото важи и за образа на паун. Той е пазител на семейното благополучие.

3. Талисманът на Буда е магнит за привличане на парични потоци в живота на човек. Същото значение има и фигурката на жаба. Детелина на гривната постоянно ще носи късмет и финанси, както и ще ускори изпълнението на желанията.

4. Фигурката на еднорога може да помогне за изпълнение на всяко желание на собственичката на гривната.

5. Талисманът делфин помага за успешен брак. Конят е символ на интелигентност и предусещане на опасността, както и на власт и сила.

Гривната Пандора може просто да ви напомни за онези значими събития, които са били в живота ви. След това изберете талисмани, които ще бъдат свързани с важни моменти. Например любов, сватба, учене, пътуване и много други.

Гривната на Пандора е магически талисман
за постигане на целта или добре обмислен маркетингов трик?

Трудно е да се намери жена, която да е напълно безразлична към ювелирното бижу. В крайна сметка, те не само подчертават силните й страни, но и нейния статус. Гривните Пандора стават популярни за доста кратко време. Мнозина все още се чудят какъв е успехът на бижутата на тази марка. Най-вероятно има няколко причини:

1. Дизайнът на гривната е прост и ясен. Първо се избира основата на гривната. След това магията започва. Трябва да изберете талисмани за себе си, които всъщност ще формират самата гривна Пандора.

2. Материалът на талисманите. Очевидно гривните Пандора не са евтини, а скъпи бижута. Използваният материал може да бъде злато или сребро, кристали Сваровски, скъпоценни и полускъпоценни камъни, мурано стъкло или да се използва седефен емайл за покриване на талисманите.

3. Всеки талисман е уникален и има свое специално значение. Всъщност компанията представя огромна селекция от мъниста и очарователни фигурки за бъдещия собственик на гривната. Такъв ход е напълно разбираем. Всеки има свои мечти и желания, значими събития в живота. Имайки предвид това, всички фигурки талисмани са толкова прелестни и разнообразни.

4. Гривната Пандора е силен работещ талисман, който може да изпълни най-съкровеното желание на своя собственик. Да, това може да работи. Човешката вяра и правилно изградената заявка към Вселената могат да направят истински чудеса.

Знаменитости и обикновени жени носят гривни на марката Pandora с удоволствие.

Някои експерти са сигурни, че това изобщо не е магически талисман, а добре обмислена маркетингова стратегия на собствениците на марката. Създателите на това украшение са отлични търговци и психолози, но и малко магьосници, които помагат на хората да постигнат мечтите си.

Това е като пристрастяваща игра. Човек иска да притежава това модерно и престижно бижу. Той харчи пари за закупуване на неговите компоненти. С относително малко тегло (1-2 g) на талисманите, тяхната цена е значително надценена. При общото изчисление се получава впечатляваща сума. Но парите не просто са похарчени, а се получава истинско удоволствие от самия процес. И на ръката си ще имате нещо, което сами сте подбрали.

Вероятно гривните Пандора са онзи уникален пример, когато маркетинговият трик е обмислен до най-малкия детайл. И всички са щастливи.

Източник: omode.info, Снимки: pandora.net