HomeКРАСОТАКак да се справим със загубата на коса?

Как да се справим със загубата на коса?

коса

Как да се справим със загубата на коса?

Често пъти, когато поглеждаме към четката за коса и видим огромен брой косми останали в нея – се плашим.

Множество фактори водят до по-бързото падане на коса, както и нейното увреждане. Според последни данни, пациентите, които са били засегнати от КОВИД-19 и са го преболедували по-тежко, страдат от загуба на коса. Важно е, да обърнем внимание на проблема на време и да предприемем нужните мерки, за да укрепим, заздравим и стимулираме растежа на своята коса.

Средно човек губи по 100 косъма на ден. Това може да звучи като голямо число, но е важно да отбележим, че имаме средно около 100 000 косъма на главата.

Стресът е главния виновник за косопада при голям процент от хората,

които се сблъскват с този проблем

Напрегнатото ежедневие, пандемията, проблеми в личния и професионалния живот рефлектират върху цялостното ни здравословно състояние. Косопадът може да бъде и резултат от хормонални промени, медицински проблеми и наследственост.Здравословните проблеми и пост-ковид загубата на коса могат да бъдат част от причините, които предизвикват косопад, но за да спасим и заздравим косата си е важно да обърнем внимание на няколко аспекта от грижите, които полагаме за нея.

Витамини

Дефицитът на витамини може да бъде рисков фактор, който да допринесе до загубата на коса. Затова е важно да си набавяме нужните съставки – така ще укрепим косъма, а това  ще доведе и до избягване на косопада.

Използването на правилна козметика за коса

Ако искаме да имаме здрава, лъскава и гъста коса, е добре да изберем подходящите продукти, за да постигнем желания ефект. Използването на шампоани, маски и серуми за коса, които съдържат съставки като арган и кератин, оказва положителен ефект върху цялостното състояние на косата и скалпа. Кератинът, като протеин, прониква дълбоко в космения фоликул и го прави по-твърд. В резултат на това къдравата коса става по-гладка, подобрява се блясъка и предотвратяване изтъняването на косъма.

Аргановото масло съдържа съединения, които се наричат феноли. Заедно с антиоксидантите, те укрепяват космените фоликули и стимулират производството на клетки в скалпа. Арганът и витамините, които се съдържат в него, стимулират растежа на косата, удебеляват и заздравяват косъма.

Вредите от термичната обработка

Честата употреба на сешоар, преса или маша, изсушава и уврежда косъма. Топлината уврежда скалпа, което оказва влияние върху растежа на косата. Важно е да намалим употребата на такъв тип уреди, ако искаме здрава коса.

Четката за коса – по-важна от всякога

Ако използваме грешната четка за коса, това може да доведе до трудно разплитане, дърпане и накъсване на косъма. Агресивното ресане на косата може да ерозира кутикулата на косъма, което води до загуба на коса. Не е препоръчително мокра или влажна коса да се реше с нормална четка, тъй като когато косъмът е мокър, той е много по-еластичен и опъването му уврежда външния вид на косата. Има специални четки, които са предназначени за влажна коса.

„Инвестирайте в косата си. Тя е короната, която никога не сваляте“

Красивата, здрава, гъста и бляскава коса е трудна за постигане, но с правилните продукти и грижа, може да бъдем една стъпка по-близо до заздравяването на косъма и предотвратяването на косопада.Специалните продукти за коса на Ozone Gold комбинират озониран зехтин, арган и кератин, които са силна комбинация от хранителни вещества за косата. Шампоанът не просто подхранва косата, но запазва влагата в косъма, почиства скалпа и подобрява здравето му. Серумът на Ozone Gold е важна част от рутината, при грижа за косата, той допринася за блясъка и копринената мекота на косата. Ако пък искаме да използваме продукт, който е специално създаден за борбата с косопад, може да се доврим на Серума срещу косопад, който е с комплексна формула Planta fluid PV-1, специално проектирана да намали косопада и да стимулира растежа на нова коса.

Може да видите водещите тенденции за прическите през 2022-ра година тук.


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: