HomeПОДКАСТЦветелина Русалиева – за изкуството като страст и бизнес

Цветелина Русалиева – за изкуството като страст и бизнес

Цветелина Русалиева – за изкуството като страст и бизнес

Цветелина Русалиева – за изкуството като страст и бизнес

Четвъртият епизод на подкаста „MADAMSKO представя“ гостува в ателието на художника, галерист и предприемач Цветелина Русалиева.

Тя е потомка старата българска фамилия Русалиеви от Бургас, но е родена в Русе, където завършва моден дизайн със специалност моделиране и конструиране на облекло в Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазаров“.  По-късно се дипломира и като интериорен дизайнер.

Първата й самостоятелна изложба

Открива се в Домът на Европа в София и е силен творчески дебют, който определя яркото ѝ място сред съвременните български художници.

Следват изложби в Берлин, Саарбрюкен, Палермо, Рим, Женева и Ню Йорк

Цвети основава своята частна галерия „Римини“ в София, която след това се превръща в „Галерия за съвременно изкуство София“ в хотел Арена ди Сердика. През 2018 г. тя сбъдва една своя голяма мечта и открива българската галерия за съвременно световно изкуство в Рим – „LUXart- Galleria della Luce di Roma”.

Носител е на наградата за Най-добър млад дизайнер на Форум Българска мода през 1997 г. През 2015 г. участва в престижното „Architectural Digest Home Show“ в Ню Йорк и Маями.

През 2020 г.  Цветелина Русалиева създава своя собствен бранд FIORELINA. В началото на 2022 г. заедно с дъщеря си, моделът и моден дизайнер Християна  Мутафчиева стартират проекта Design and Wine


Прочетете още: Между модата и изкуството

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: