Хайде на театър!

Разделям двойки по домовете

Екипът на MADAMSKO подбра няколко интересни театрални заглавия в София, Пловдив и Русе за периода 19 – 25-ти февруари. Изберете и се насладете:

Да, този свят е сцена, където всички хора са актьори и всеки има миг, в който трябва да влезе и излезе.“ – Уилям Шекспир. Моменти за смях, размисъл или просто забавление с приятели – времето прекарано в театъра винаги ни откъсва от ежедневните мисли и е едно от най-приятни преживявания, които можем да си подарим.

РАЗДЕЛЯМ ДВОЙКИ ПО ДОМОВЕТЕ – събота, 19.02

Снимка на корицата: Искра Донова и Михаил Билалов, източник theatre.art.bg

Къде: София, Младежки театър „Николай Бинев“ –Голяма сцена, 19.00 ч.

Историята: Двама влюбени се срещат отново след 7 години, но по необичаен начин.  Ерик, който професионално се занимава с това, да се разделя с нежните половинките на други мъже, е изправен пред една малко по-специфична ситуация. В поредния работен ден срещу него застава бившата му жена. С лек хумор и доза мистерия и преплитане на различни чувства, постановката обещава едно истинско забавление над ежедневните ситуации.

Участват: Искра Донова, Михаил Билалов, Николай Луканов


БAЛДАХИНЪТ – неделя, 20.02

Къде: Театър „Българска армия„- Камерна сцена „Миракъл“, 19.30 ч.

Историята: С тази романтична комедия, пълна с хумор и чар, Колет, брилянтен експерт в тънкостите на любовната игра, майсторката на сюжетите тип „Опасни връзки“, проследява живота на един мъж и една жена от първата им брачна нощ, през първата рожба, първата изневяра, та чак до зрялата им възраст.

Участват: Гергана Данданова, Веселин Анчев, Ели Колева, Ясен Атанасов, Меглена Караламбова, Петър Димов


УБИЙСТВО БЕЗ УБИЙСТВО- понеделник, 21.02

Къде: София, Театър 199 „Валентин Стойчев„, 19.30 ч.

Историята: Убийство без убийство е пиеса написана в най-добрите традиции на криминалния жанр и поставена с деликатен усет за „фаталните“ човешки чувства. С много хумор, очарователно и незлобливо тя осмива заобикалящия ни живот, пощурелите ни страсти, безумната любов.

Участват: Христо Терзиев, София Бобчева, Сияна Начева


РОЖДЕН ДЕН- четвъртък, 24.02

Къде: София, Театрална работилница Сфумато- Зала Underground, 19 ч.

Историята: Едно случайно запознанство между мъж и жена, което невинно повежда към една, две, три или може би дори повече истории.Случили се, случващи се и преплитащи се до и в една реална нереалност срещи, носещи след себе си промяна. Обикновен флирт, преливащ в любовна история с необичайно начало, среда и нелогично логичен финал. Ще успеят ли героите в „Рожден ден“ да отговорят на всичките си въпроси и трябва ли всеки въпрос да получи отговор? Новото начало води ли до финал или понякога финалът е начало…? Остава да разберем, може би.

Участват: Димитър Марков, Самуела – Ивана Церовска, Мария Панайотова


НАШАТА ГОЛЯМА ФРЕНСКА СВАТБА – петък, 25.02

Къде: София, Открита сцена ( „Сълза и смях“ ) , 19 ч.

Историята: Дори хората с най-богато и необуздано въображение не могат да си представят невероятните сюжетни обрати, които очакват зрителите в тази съвременна, безкрайно забавна и очарователна френска комедия, в която нищо от личността на героите, не е такова, каквото изглежда и до последната изречена дума, не престава да изненадва.   Депутат се опитва да вдигне рейтинга си с добре обмислен, донякъде абсурден ход, организирайки в един и същи ден сватбата на сина си и своята. Всичко щеше да е чудесно, ако не беше неочакваната поява на загадъчен полковник от американската армия.   Критиката твърди, че Жан Жак Брикер и Морис Ласег са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия. Пиесите им се играят при изключителен зрителски интерес и отдавна са напуснали пределите на Франция.

 Заслужава да се види, заради любовта, борбата за любов и последиците от нея.

Участват: Герасим Георгиев – Геро, Евгени Будинов, Светлана Бонин, Рада Кайрякова, Христо Бонин


СЛАВА – петък, 18.02

Къде: Пловдив, Драматичен Театър Пловдив, 19.00 ч.

Историята: Флорънс Фостър Дженкинс не може да пее, нито нота. Тоновете й са  безнадеждно нестабилни и ужасяващо фалшиви, не навлиза в тона меко и плавно, а загребва като с булдозер, тембърът й е ужасен, тя няма чувство за ритъм и е напълно лишена от усет за стил и фразировка. И въпреки това тя се превръща в една от най-големите звезди на музиката през двадесети век. И умира усмихната, усмихната и доволна от бляскавия си и неповторимо екстравагантен живот.

Участват: Ивана Папазова , Димитър Банчев , Атанас Атанасов , Мариана Йотова , Боряна Братоева , Елена Кабасакалова


ЛОШИ МОМЧЕТА – неделя, 20.02

Къде: Пловдив, ДК „Борис Христов“, 19:00ч.

Историята: Къща, затрупана с контрабандни цигари, съмнителни пакети, труп и двама бежанци, полицай… Всичко това в ръцете на три лоши момчета.

Рей Куни, майсторът на съвременната комедия, влиза в съюз със сина си Майкъл, за да създаде една от своите най-изобретателни и неустоими комедии. „Лоши момчета“ е пиеса, която е писана „на четири ръце“ специално за юбилея на Куни старши. Тук ще усетим не само потта по челото на актьорите, чиито персонажи се замесват в големи приключения, но и на самите автори, вложили цялото си въображение и любов към този текст. Има по много от всичко и за всеки…

Участват: Асен Лозанов Валери Еличов Георги Стайков Зорница Константинова Ива Трифонова Иван Григоров Невена Цанев Стоян Памуков Тихомир Благоев Тони Минасян


БУМ-БУМ – моноспектакъл на Михаил Билалов, понеделник, 21.02

Източник : visitplovdiv

Къде: Пловдив, ДК „Борис Христов“,  19:00ч

Историята: БУМ-БУМ: Еволюция на престъпното мислене

Ако си мислите, че животът на подземните босове не е забавен и пълен с куриози, пак си помислете… След култовата си роля на мафиота Джаро в сериала „Под прикритие“ Михаил Билалов се завръща като нов герой от ъндърграунда. Въоръжен с голямата си уста, лафове-куршуми и черното си чувство за хумор, ексцентричният бос празнува своя 50-годишен юбилей. Но даже и тогава проблемите му не спират да го преследват: твърде много пари, твърде много жени и за капак светът се движи вече с краката нагоре. „Някога мъжете си лягаха в леглото с жена и пистолет. Сега си лягат с телефон и нощен крем за лице. Затова човечеството няма да оцелее“, разсъждава героят на Билалов в брилянтните си комедийни монолози, които ще ви взривят от смях на първата минута.


ДЕБЕЛЯНОВ И АНГЕЛИТЕ – ВТОРНИК, 22.02

Къде: Пловдив,Драматичен Театър Пловдив, 19.00 ч.

Историята: Поразително красиво, нежно и тъжно, но също така сурово, приземено и мрачно – представление, което едновременно разказва и за поезията, и за живота на Димчо Дебелянов. Почти невъзможна задача, с която Диана Добрева и Александър Секулов са се справили прекрасно!

Участват: Ненчо Костов , Добрин Досев , Симеон Алексиев , Алексей Кожухаров , Ивайло Христов , Красимир Василев , Димитър Банчев , Венелин Методиев , Никола Орешков , Тодор Дърлянов , Троян Гогов , Стилиян Стоянов , Петър Тосков , Мария Генчева , Мария Сотирова , Радина Думанян , Патриция Пъндева


Експрес „ХХ век“- сряда, 23.02

Къде: Пловдив, Драматичен Театър Пловдив, 19.00 ч.

Историята: Шеметната пиеса „Експрес „ХХ век“ е повече от комедия, тъй както истинският експрес, свързал през 1933 година Чикаго и Ню Йорк, е повече от влак. В луксозната композиция, потънала в джаз и джин, летят великият бродуейски режисьор Оскар Джеф и неговата бивша любовница – холивудската звезда Лили Гарланд. Заедно с тях пътуват неустоима секретарка, наквасен ирландец, любовник на изпитателен срок, стреснат шафнер, конкурентен продуцент, немец от самодейна трупа, пророк-милионер, прелюбодеец под прикритие, сексапилно изкушение и влуден началник-влак.Никой от пътуващите не знае дали влакът тръгва от любовта и лети към омразата. Или обратното.Релсите разсичат Америка, но свързват сърцата. „Експрес „ХХ век“ е комедия на ситуациите, усмивка над нравите, златен блян от зората на киното, смях до сълзи, сълзи от смях.И светла любов към хората, летящи през пейзажа на собствения си живот.

Участват: Добрин Досев , Маргита Гошева , Боряна Братоева , Тодор Дърлянов , Димитър Банчев , Красимир Василев , Стилиян Стоянов , Петър Тосков , Патриция Пъндева , Троян Гогов , Ивайло Христов , Валери Кьорлински , Венелин Методиев


ПОРТРЕТЪТ НА ДОРИАН ГРЕЙ – петък, 25.02

Източник: artvibe

Къде: Пловдив, Драматичен Театър Пловдив, 19.00 часа

Историята: „Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

Участват: Севар Иванов, Калин Врачански, Александър Хаджиангелов, Гергана Цакова, Пепа Манева, Мариана Бонева, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Лъчезар Кацарски / Андраш Кончалиев, Боян Петров, Мартин Лазаревски, Аладин Алиибрахим, Божидар Йорданов, Йордан Върбанов


ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА! – петък, 18.02

Къде: Русе, ДТ “Сава Огнянов” – Голяма сцена, 19.00 ч.

Историята: ПОМОЩ,ЖЕНА МИ  Е ЛУДА! е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие, представена в за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”, където много сезони се е играла. Семейните и служебни отношенияна на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия.

Участват: Христо Гърбов, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров, Кристиана Ценкова


ОБРАЗЦОВ ДОМ №6-вторник,  22.02 

Източник : sedmicata

Къде: Русе, ДТ “Сава Огнянов” – Голяма сцена, 19.00 ч.

Историята:Двама млади се обичат и искат да се оженят, но… Момчето трябва до поиска ръката на момичето от бащата. Така те влизат в този образцов дом, в който бабата е концертираща виолончелистка, бащата – запален рибар, майката – домакиня, а брата – влюбен в мобилните телефони. Дали ще се оженят и този дом ще е толкова образцов? Ще разберете ако гледате авторският спектакъл на Орлин Дяков с участието на Мая Бежанска, Филип Аврамов и Татяна Цветкова, Йовко Кънев, Ивайло Драганов и Катерина Борисова „Образцов дом №6”. 

Участват: Мая Бежанска, Филип Аврамов, Ивайло Драганов, Йовко Кънев, Катерина Борисова, Татяна Цветкова


БОРЯНА – сряда, 23.02

Къде: Русе, ДТ “Сава Огнянов” – Голяма сцена, 19.00 ч.

Историята:Пиесата „Боряна” от Йовков е българска класика, която остава един от бисерите на нашата драматургия. Тя засяга вечната тема за войната между любовта и парите, която е така актуална и днес. Една жестока, разтърсваща история разказана от колоритни и ярки, автентични българи, които ни докосват до най-дълбоките корени на националния ни архетип.

Участват: Косьо Станев, Кристиана Ценкова, Венцислав Петков, Ивайло Драганов, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Любомир Кънев, Милен Димитров, Надя Банчева, Ясена Господинова, Веска Просеникова, Ивелина Иванова, Добромир Генов, Радослав Маринов


Вашият коментар