Хайде на театър!

Хайде на театър!

Разгледахме интересните заглавия от сцените в София, Пловдив и Варна
и решихме да ви предложим интригуващи акценти за периода 25.02-04.03.

Както казва прочутият италиански сатирик, поет и драматург Карло Гоци :“Никога не бива да забравяме, че театралната сцена служи за всенародно училище.“  Съчетайте полезното с приятното – забавлявайте и се учете от театъра.

ЛЮБОВ И СМЪРТ ПО ДАНТЕ И БОКАЧО – петък, 25.02

Къде: Младежки театър „Николай Бинев“– Камерна сцена, 19.00 часа 

Историята: За смисъла в разрухата и саморазрухата, за опита за бунт на всяко ново изгубено поколение, за желанието да се изгубим нарочно, за да се намерим. Ренесансовите идеи на Данте и Бокачо  вплетени в нашия свят на отчуждение, когато Човекът губи Човека, а „Накъде отиваме всички ние?“ става все по-неясен обект на разсъждения или краткотрайна забрава. 

Участват: Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Кристиян Негалов, Миглена Везирова, Мила Люцканова, Николай Николаев, Пепа Николова и др.


ПОРТРЕТЪТ НА ДОРИАН ГРЕЙ – петък, 25.02

Къде: Пловдив,Драматичен Театър Пловдив, 19.00 ч.

Историята:  Спектакъл „Портретът на Дориан Грей“ разкрива идеята за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. 

Участват: Севар Иванов, Калин Врачански, Александър Хаджиангелов, Гергана Цакова, Пепа Манева, Мариана Бонева, Кънчо Кънев, Албена Чобанова и др.


КЪРВАВА СВАТБА – събота, 26.02

Къде: Драматичен театър Стоян Бъчваров– Основна сцена, 19:00 часа 

Историята: Огън гори, изпепеляващо слово шепти, танци и музика възпламеняват душата! Любов! Страст! Каква ще бъде съдбата на едно влюбено момиче с портокалово клонче в косите? Какво ще му нашепват Луната, Смъртта и Сънят и ще се вслуша ли то в съветите им? 

Участват: Христина Джурова, Станислав Кондов, Александър Евгениев, Веселина Михалкова, Пламен Димитров, Миглена Везирова и др.


ЛЕКЦИЯ №3 ЗА СИЛАТА НА СЛОВОТО ГОСТУВА ДТ-ПЛОВДИВ – вторник, 01.03

Къде: Театър „Българска армия“– Голяма сцена, 19.00 часа

Историята: Камен Донев застава пред публика, за да сподели разсъжденията си за словото. За неговата сила и смисъл. 

Участват: Камен Донев


САМО ЗА ЖЕНИ – вторник, 01.03

Къде: Драматичен театър Стоян Бъчваров– Основна сцена, 19:00 часа

Историята: Жената 2000 години игнорирана и унижавана! Най-сетне идва моментът тя да стане господар на тялото и съдбата си. В Само за жени Дарио Фо и Франка Раме ефектно и с невероятно чувство за хумор ни въвличат в битката за равноправие на жени от различни епохи. 

Участват: Веселина Михалкова, Милена Кънева, Даниела Викторова, Биляна Стоева, Петя Ангелова, Пламен Димитров, Ивайло Иванов, Константин Соколов, Свилен Стоянов, Станислав Кондов


Вашият коментар