HomeИНТЕРЕСНОКакво се случи с идеята на Тарантино за филма на “Стар Трек“?

Какво се случи с идеята на Тарантино за филма на “Стар Трек“?

Тарантино

Какво се случи с идеята на Тарантино за филма на “Стар Трек“?

Тази седмица Парамаунт потвърдиха, че по-късно през годината режисьора на сериала УандаВижън – Мат Шакман ще участва в създаването на нов филм за Стар Трек.

В него отново ще участват Крис Пайн (Chris Pine), Закари Куинто (Zachary Quinto), Зоуи Салдана (Zoe Saldana), Карл Ърбан (Karl Urban), Джан Чо (John Cho) и Саймън Пег (Simon Pegg), пресъздавайки ролите си за четвърти път на големия екран. За почитателите на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) това е поредното напомняне, че неговата идея за Стар Трек филм остава неосъществена. Поне засега.

Феновете на Тарантино бяха силно развълнувани от идеята

През 2017-та година беше обявено, че Парамаунт и продуцента на Стар Трек Джей Джей Абрамс (J.J. Abrams) изключително много са харесали идеята на Тарантино за филм на Стар Трек и са събрали сценаристи, които да работят над идеята. В крайна сметка Тарантино си партнира със сценариста на “Завръщането” (“The Revenant”) Марк Л. Смит (Mark L. Smith), който е имал задачата да напише сценарии, базиран на идеята на Тарантино, докато самият Тарантино бил зает със завършването на филма “Имало едно време в Холивуд” (“Once Upon a Time in Hollywood”).

Тарантино смятал да внесе част от духа на “Криминале” (“Pulp Fiction”) във Стар Трек, с идея, която се развивала главно на Земята, през 30-те години в гангстерска обстановка. Представянето на Тарантино било вдъхновено от епизода “Част от действите” (“A Piece of the Action”), 17-ти епизод от вторият сезон на оригиналният сериал Стар Трек. Епизодът излиза през 1968-ма година и разказва историята на екипът на Ентърпрайз, който посещава планета, с култура, подобна на гангстерската култура през 20-те години на миналия век.

Снимка: Anthony Harvey/Shutterstock

Тарантино споделя през декември 2019-та, че се отдалечава от идеята да режисира филм от поредицата Стар Трек.

Последно потвърждение за това прави през януари 2020-та година:

“Мисля че може и да направят този филм, но не смятам, че аз ще го режисирам. Идеята е добра. Непременно трябва да го направят и ще се радвам да се включа с някои идеи в началото на процеса.”

Обявлението от тази седмица потвърждава, че продължение на “Стар Трек 3”, със същият актьорски състав ще се случи, пише Variety. Парамаунт съобщи през юли 2021, че Шакман е избран да управлява новия проект, но по това време актьорският състав не беше потвърден. Шакман е деен телевизионен сценарист, с участие в проекти като “УандаВижън” (“WandaVision”), “Два метра под земята ООД” (“Six Feet Under”), “Хаус” (“House”) , “Слънчева Филаделфия” (“It’s Always Sunny in Philadelphia”), “Игра на тронове” (“Game of Thrones”) и “Наследници” (“Succession”). Имал е участие само в една филмова продукция до сега – “Кът Банк” (“Cut Bank”), с участието на Лиам Хемсуърт (Liam Hemsworth) и Били Боб Торнтън (Billy Bob Thornton).

Един човек, който е доволен, че проекта продължава без участието на Тарантино, е Род Роденбъри.

Той (Rod Roddenberry) е син на създателя на Стар Трек Джийн Роденбъри (Gene Roddenberry) и изпълнителен директор на Роденбъри Ентъртейнмънт (Roddenberry Entertainment). Роденбъри, който е участвал като изпълнителен продуцент на няколко от Стар Трек сериалите на Парамаунт Плюс ( Стар Трек: Дискавъри (“Star Trek: Discovery”), Стар Трек: Пикард (“Star Trek: Picard” ) и други) сподели пред Форбс през септември миналата година, че има смесени чувства относно включването на Тарантино в света на Стар Трек.

“Боря се с това, защото съм много късоглед в начина по който гледам на Стар Трек.”

споделя Роденбъри, когато му е зададен въпрос за идеята на Тарантино.

“Споменах, че съм израснал с фенове, които идваха при мен и казваха, че Стар Трек ги е вдъхновил и им е дал надежда за бъдещето. Именно оптимизма е посланието, което прави Стар Трек това, което е. Наистина вярвам в това. Ако създадеш филм за “Стар Трек”, в който има само действие, той няма да бъде “Стар Трек”, според мен. Това го прави различен от “Междузвездни войни” (‘Star Wars’), а аз обичам “Междузвездни войни” и двете могат да съществуват заедно. Обичам и работата на Тарантино и филмите, които прави. Опитвам се да съм непредубеден.”

Снимките на новият филм за “Стар Трек” ще започнат по-късно тази година.


Share With: