HomeКРАСОТАРъководство за грижа за очите

Ръководство за грижа за очите

очите

Ръководство за грижа за очите

Всичко, което някога сте искали да знаете за грижата за очите и зоните около тях.

„Очите са прозорец към душата“

колко пъти сме чували тази фраза? Как резонира този цитат с нас сега?

Представяме ви първата част от нашия наръчник за грижа за очите. Той ще съдържа полезна и много практически насочена информация за това как да се грижим за очите. Ще ви представим интервюта със световноизвестни професионалисти, специализирали в пластичната хирургия, офталмологията и онкологичната естетика. Всички те споделят експертното си мнение и опит за това как най-добре да се грижим за здравето на очите си и да покажем по-красив поглед.


РЕЧНИК НА ОЧИТЕ

Околоочната зона е изключително деликатна и това е едно от първите места, на които започват да се появяват признаци за стареене. Доброто познание на зоните, за които искаме да се погрижим, е първата стъпка към правилната грижа и правилния подбор на продукти. Всеки се е сблъсквал с трудното решение какъв продукт да избере, за да получи добри резултати, които са видими. Нека опознаем очите и зоните около тях, за да направим правилен избор.

  1. Отпуснатост в горния клепач

Липсата на напрежение на кожата причинява увисване на клепача. С по-малко колаген и еластин – основните елементи за стягане на кожата, тази зона е склонна към увисване.

2. Пачи крак

Това са динамични бръчки във външните краища на окото. Причината за тяхното образуване са повтарящите се движение на лицето, като усмивката. Те стават по-видими, когато кожата загуби своята еластичност – при стареене или увреждане от слънцето, например.

3. Изразителни белези под окото

Изтъняването на кожата, по-малко колаген и по-слаба хидратираща бариера, създават преждевременни бръчки по лицето

4. Тъмни кръгове

Потъмняване или обезцветяване на кожата на лицето, причинено от лоша циркулация и пропускливост на кръвоносните съдове. Те могат да бъдат наследствени или причинени от стрес, умора или тютюнопушене

5. Торбички

Подуване, причинено от натрупване на течност или мазнини. Те се появяват постепенно и стават видими след определено количество течност или мазнини. Генетиката е основната им причина, но също така и начинът на живот. Стресът и тютюнопушенето могат да изиграят роля в развитието на торбичките.

6. Признаци на дехидратация

С течение на времето кожата става все по-тънка. Ниското количество структурни компоненти и мастните жлези възпрепятстват задържането на вода

7. Липсата на озареност

Сухота, заедно с признаци на умора, могат да бъдат причините кожата да изглежда суха и безжизнена.

Всяка жена заслужава да използва качествена козметика, която да и помогне в борбата с бръчките, сухотата и липсата на озареност на очите. Представяме ви една революционна формула с 4 свойства – Inhibit Retinol Eye Lift


Успокоява. Хидратира. Повдига. Озарява очите

За да помогне на кожата да редуцира бръчките и да придаде видимо подмладяване на външния вид на кожата, Natura Bisse създаде Inhibit Retinol Eye Lift. Специфично решение, което помага за подмладяването на зоната на околоочния контур и се бори с признаците на стареене и  умора, като мимически линии и увиснала горна част на клепача.

Natura Bisse Inhibit Retinol Eye Lift

1 – Отпуска мимическите линии

Inhibit Retinol Eye Lift съдържа Octamioxyl-6 Advanced, иновативен хексапептид, който е създаден в съответствие с устойчивата химия. Тази съставка е еволюция на емблематичната молекула Октамиоксил. С по-висока активност от своя предшественик, Октамиоксил-6 помага за отпускането на мимическите линии на лицето, които предизвикват изразните линии. В допълнение помага да редуцираме времето, което е нужно на кожата, за да се успокои и отпусне отново. С други думи кожата се възвръща към нормалното си състояние по-бързо и бръчките са видими за по-кратко време, оставяйки по-малка „следа“.

2 – Хидратира и омекотява бръчките

Капсулираният ретинол осигурява мощно антиейджинг дейстиве, което омекотява текстурата на кожата и видимо изглажда външния вид на бръчките. HyA Complex-4 е комплекс, който съдържа 4 вида хиалуронова киселина, формирала триизмерна мрежа, която действа на различните слоеве на епидермиса. Интензивно хидратира и разкрива „по-пълна“ и еластична кожа.

3 – Повдига горния клепач

Комбинацията между дарутозид и копринено дърво създава повдигащ ефект, който повдига горния клепач и видимо подобрява твърдостта на кожата. Органичният силикон осигурява стягащ ефект и по-гъвкава кожа.

4 – Озарява и прикрива признаците на умора

Ниацинамидът е разпознат като многофункционална и антиейджинг съставка, високо ефективна, когато искаме да засилим сияйния вид на лицето и да намалим признаците на умора. Питате за резултата?  Жив поглед.

Сигурни сме, че имате много въпроси относно грижата за очите и околоочната зона. Не пропускайте следващата статията, в която ще ви представим интервю със световноизвестни професионалисти, които са специалисти в пластичната хирургия, офталмологията и онкологичната естетика.

Източник: NaturaBisse


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: