HomeСЪБИТИЯОСТАВА 30 години на сцена

ОСТАВА 30 години на сцена

остава

ОСТАВА 30 години на сцена

През 2022 г. една от най-обичаните и емблематични български банди – Остава, ще отпразнува 30 години на музикалната сцена с турне.

То ще се проведе под наслов „30 години Остава“, а феновете ще могат да се радват и на нов шести студиен албум по случай юбилея.

За деня на жената, 8-ми март, момчетата изненадаха всички дами с видео към най-новия си сингъл „МАМА“ и анонсираха първите дати на големите им концерти.

На 20-ти май, в SOFIA LIVE CLUB ще бъде официалната промоция на новия албум на групата. По-късно, на 7-ми октомври, момчетата ще закрият турнето си с голям концерт в Зала 1 на НДК в София. Малко преди-това, на 20-ти септември, Остава ще съберат феновете си и в Античния театър в Пловдив. Повече дати и градове от списъка с концерти, ще бъдат обявени допълнително.

Новото парче Остава посвещават на най-ценния човек за всеки един от нас, а именно „МАМА“.

Емоционалната пиеса възпява майката, която винаги е опората, на която се облягаме в най-важните, трудни и съкровени моменти. Любовта и разочарованието всъщност са водещата линия в лириките, но ролята на майката също заема важно място, както в живота, така и в песента.

Текстът и музиката на „МАМА“ са дело на Свилен.

Когато песента беше само идея, в текста си пеех “Mother” и се чудех каква дума мога да използвам на български, която да е толкова ясна и мелодична, и пробвах с МАМА. В началото ми стоеше много странно, но мисля, че е хубаво човек да се самопровокира и в крайна сметка се получи един силно емоционален текст възпяващ отчаянието до такава степен, че стигаш до там да се надяваш МАМАда оправи нещата

разказва Свилен.

За аранжимента Остава продължават да работят съвместно с Георги Станев.

Във видеото участват над 40 човека и е заснето в галерия Доза. Идеята за клипа отново е на съпругата на Свилен – Невена Спасова и е много интересна. Всички участници са заснети без лица и са доста разсъблечени, но това е само намигване към разкриването на сюжетната линия.

Билети за всички концерти на групата, ще могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси от 10-ти март.

Кредити:

Заглавие – МАМА

Изпълнител – Остава

Музика – Свилен Ноев

Текст – Свилен Ноев

Аранжимент – Остава, Георги Станев

Продуцент – Остава 


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: