HomeКРАСОТАСкарлет Йохансон споделя защо прави своя козметична компания

Скарлет Йохансон споделя защо прави своя козметична компания

Йохансон

Скарлет Йохансон споделя защо прави своя козметична компания

Още в началото, Скарлет Йохансон не е искала новата ѝ компания за грижа за кожата, The Outset, да бъде просто поредната марка за красота на някоя знаменитост.

И въпреки че Йохансон е очевидно името зад компанията, двукратно номинираната за Оскар актриса подхожда към начинанието като истински предприемач

За Йохансон, която вече е била рекламно лице на L’Оreal, това означавало да намери подходящия бизнес партньор. “След като прекарах три години в срещи с големи козметични корпорации и малки производствени фабрики”, споделя 37-годишната актриса за намирането на изпълнителния директор на компанията си, Кейт Фостър (Kate Foster), “осъзнах, че ако искам да започна нещо от самото начало, трябва да намеря своя човек.” С повече от 20 години в модната и козметичната индустрия, Фостър е имала изпълнителни роли в отделите за красота на Victoria’s Secret, Juicy Couture и NYDJ. След това основава SwearBy – уебсайт, включващ препоръки от уста на уста, специално за продукти за красота и грижа за себе си. Когато тя бива придобита от Meredith през януари 2020, нейните приятели в индустрията за красота, настояли да се срещне със Скарлет Йохансон. 

“Кейт не държеше много да се включи в нещо, но беше любопитна” – спомня си Йохансон

“Харесах това в нея. За мен любопитството е силно цененено качество във всеки успял творец.”

Фостър споделя, че веднага е била привлечена от идеята на Скарлет Йохансон

“Тя искаше да изгради лесната бяла тениска при грижата за кожа. Бях заинтригувана от концепцията” разказва тя. Двете дами имали много ясна идея какво нямало да бъде стартъпът. Йохансон отхвърлила идеята за изграждане на марка с нейното име и отстранила всякакви предложения за бебешко розово, с идеята продукта да бъде подходящ за всички поколения и полове. “Беше направила домашното си и беше ясно, че това не е продукт от суета”, разказва Фостър. “Става въпрос за потребителя – за това не се нарича Грижа за Кожата от Скарлет Йохансон.”

Снимка: Кейт Фостър и Скарлет Йохънсън/ Instagram THE OUTSET

Дълго преди Фостър да се включи, Йохансон прекарва 5 години в тестване на пазара с престижни потребители на продукти за красота, за да разбере техните нужди и проблемни точки

Двете открили, че 96% от потенциалните потребители са по-заинтересовани в това, да запазят здравето на кожата си, а не да променят вида ѝ, което утвърдило техния чист, опростен подход към грижата за кожа. Марката елиминирала повече от 2700 съставки, оставайки само веган съставките и съставките без алергени. Установили се веднъж в тази ниша на пазара, Фостър помогнала в изграждането на достъпна линия от продукти – $55 или по-малко. 

За да се отдалечи още повече от основател-знаменитост, Скарлет Йохансон избира да не си партнира с някоя от големите компании за продукти за красота. Говорим за компании като Coty, компания майка на Kylie Skin, или Kendo, марката зад Fenty Beauty, козметичната линия на Rihanna. “Тя не искаше да тръгне по този път,” споделя Фостър. “Искаше да изгради нещо сама, като истински стартъп, подобно на това как е изградила своята продуцентска къща.Това е различен стартъп подход. ”

Въпреки че е с екип от 10 човека, който се намира в Ню Йорк, The Outset успява да си осигури между 5 и 10 милиона финансиране от компания Наджафи Кос (Najafi Cos.)

Частна инвестиционна фирма, основана от Джам Наджафи (Jahm Najafi). Наджафи Кос е и важен инвеститор в Бийч Хаус Груп, студио за широк спектър от нови лайфстайл марки, основани от знаменитости. Фостър казва, че са избрали Наджафи, защото “те не се интересуват от паричния поток толкова, колкото от това да изградят дълготрайна марка.” Тя отказва да коментира, дали двете със Скарлет Йохансон са инвестирали личен капитал, пишат от Forbes.

В същото време Наджафи споделя, че това, което го е впечатлило в марката е, че създадена от страст, но не е проект на страст.

“Бяхме привлечени от подхода на Скарлет и Кейт към това че марката и продуктите трябва да изпъкнат сами. Напълно разделени от името на знаменитостта, и да останат фокусирани върху потребителя, който се явява, по много начини, главният герой в тази история.”

Сара Джиндал, анализатор на пазара за красота в Mintel, казва, че основателите-знаменитости като Йохансон трябва да се подготвят за пренаселената природа на красотата. В отговор на подхода на новата марка, Джиндал споделя, че много компании, като Glossier и Sunday Riley, вече са започнали да се отдалечават от многостъпковите режими. “Това е движение в същата посока, в която искаме да се движим – опростяване, рационализиране и т.н.”

Фостър не се притеснява от конкуренцията

“Не може да се отрече, че пазара е пренаселен от марки за красота на знаменитости”, казва тя, “но ние усетихме, че хаоса и шума е именно мястото където се крие възможността, тази идея да занулим и да премахнем предполагането при грижата за кожа.”

За своята роля, Скарлет Йохансон не вижда нуждата да изпъкне в света на козметиката като препятствие

“Това че пуснахме продуктите си по време на пандемията и сега трябва да се справяме със затруднения по веригата за доставки, особено след като се опитваме да поддържаме чисти и устойчиви стандарти, е едно вълнуващо за навигиране предизвикателство.” Актрисата също подчертава, че нейната компания е основно насочена към своята мисия и обяви, че марката работи в партньорство с Dress for Success, в подкрепа на жени, които се връщат към работната сила, с One Tree Planted, в помощ на проектите за възстановяване от горските пожари в Калифорния и е член на 1% за Планетата (1% for the Planet). 

Снимка: Instagram THE OUTSET

“Планираме да се появим и да изградим общност около това, в което вярваме” – казва актрисата. 

Марката официално беше пусната директно към потребителя през сайта си, на 1.03, предлагайки 5 продукта и ще се появи по витрините на Сефора (Sephora) от 26.04

Ще представя нови продукти, комплекти и пълнители през идните месеци.

Фостър твърди, че планират да инвестират в реклами в социалните медии и партньорства с инфлуенсъри. Но изтъква и още един важен момент, който ги отличава от другите марки: ”Това не е стандартната марка на знаменитост, защото Скарлет не присъства в социалните медии, така че тя няма тази публика, която иска да спечели за още приходи,” казва Фостър. “Около нея има мистерия.” 

Снимка: THE OUTSET

Липсата на активност в социалните мрежи от страна на Скарлет Йохансон предоставя още една спънка по време на търсенето на инвеститори и разпространители. “Движим се бавно”, добавя Фостър,” и се опитваме да изградим дълголетна общност.”

Днес островът е обитаван само от руини, напомнящи за миналото. Тъй като няколко ирландски писатели като Томас Кримхтайн, Пейг Сейърс (Peig Sayers) и др. са живели в Great Blasket, мястото все още притежава културна стойност за ирландците, както и за любителите на литературата. Едно кафене и три селски къщи, в които могат да се настанят максимум седем човека се поддържат от двама човека, подбрани чрез интернет обяви. И напоследък се превръща в търсена туристическа дестинация, защото хората идват за една или две нощувки, да се порадват на плажовете, на делфините и тюлените, които могат да се видят наоколо.


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: