HomeЗДРАВЕНапитка, която се бори с възпалението и подобрява храносмилането

Напитка, която се бори с възпалението и подобрява храносмилането

напитка

Напитка, която се бори с възпалението и подобрява храносмилането

Switchel е напитка, която наподобява лимонада. Тя осигурява на тялото електролити. Приготвена с ябълков оцет, пресен джинджифил, вода и кленов сироп. Тази напитка осигурява широк спектър от ползи за здравето.

Предимства на Switchel


Напитка, която облекчава възпалението

Благодарение на джинджифила, който съдържа, switchel действа като отлично противовъзпалително и болкоуспокояващо средство. Научно е доказано, че джинджифилът е по-ефективен и намалява възпалението и болката по-добре от някои болкоуспокояващи.

Осигурява притока на електролити

Електролитите помагат за регулиране на сърдечния ритъм и играят важна роля в тялото. Електролитен дисбаланс може да причини симптоми като главоболие, умора и гадене. Предимствата на Switchel включват способността да се наводнява тялото с електролити.

Балансира нивата на pH на тялото

Редовната консумация на switchel ви осигурява същите ползи като ябълковия оцет. Съдържа пробиотици, магнезий и калий, които подобряват здравето на червата, споделят от Народни рецепти.

Успокоява храносмилателни проблеми

Предимствата на switchel включват способността да подобрява храносмилателното здраве и да успокоява храносмилателните проблеми. Съдържанието на джинджифил помага за облекчаване на лошо храносмилане и облекчаване на симптоми като подуване на корема.

Действа като естествен подсладител

Кленовият сироп е един от най-добрите естествени подсладители. Изпълнен е с минерали и свойства против стареене. Освен това е много по-малко обработен от рафинираната тръстикова захар, тъй като е направен от дървесен сок. Можете да го използвате в печива и десерти като здравословна алтернатива на захарта.

Как да приготвите традиционна напитка Switchel

Съставки:

4 чаши вода

1/2 чаша ябълков оцет

3 супени лъжици чист кленов сироп

170 г пресен корен от джинджифил

Приготвяне: 

Настържете джинджифила или го прекарайте през сокоизстисквачка.

Смесете джинджифила с останалите съставки в голяма купа.

Разбъркайте, докато кленовият сироп се разтвори напълно.

Добавете лед и пийте.


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: