HomeКРАСОТАВ борбата с бръчките: кaк да се грижим за околоочния контур

В борбата с бръчките: кaк да се грижим за околоочния контур

контур

В борбата с бръчките: кaк да се грижим за околоочния контур

Във втората част от „Ръководство за очи“, ще ви представим интервю с Патриция Фисас, която ще ни даде полезни съвети кога и как да третираме околоочния контур.

Патриция Фисас е вицепрезидент по научни изследвания и иновации – Natura Bisse. Всеки от нас, независимо мъж или жена, в определена възраст започва да обръща повече внимание на кожата си и признаците за стареене. Поддържането на млад и свеж вид на кожата може да ни се струва трудна задача, когато не знаем как да се грижим за определени зони. Изключително важно е да разпознаваме проблема и да го третираме правилно. В това специално интервю за Natura Bisse ще намерим отговор на много въпроси, които са ни достатъчни, за да започнем правилна грижа за очите и околоочния контур.

Защо е важно да се грижим за околоочния контур?

Това е една от първите зони, която разкрива признаците за стареене, което я превръща в приоритет и за мъже, и за жени. Видимостта на торбички под очите, тъмни кръгове и мимически линии зависи най-вече от начина ни на живот и навици. Въпреки това, генетичната предразположеност също играе решаваща роля. Като резултат е изключително важно, да започнем да се грижим за тази зона възможно най-скоро. За да полагаме такава грижа, трябва да използваме ефективни продукти за грижа за кожа, които са специални създадени за околоочния контур.

Защо околоочният контур остарява по-бързо?

Кожата около очите е 4 пъти по-тънка от останалата на лицето. Има по-малко колаген и еластин, както и по-малко мастни жлези. Освен това е подложена на повече от 10 000 мигания дневно и непрестанно движение. Околоочният контур е деликатна зона, изложена на множество фактори, които ускоряват стареенето.

На каква възраст трябва да започнем да се грижим за тази зона?

Препоръчвам в средата на 20-тте, за превенция. Чрез грижа за околоочния контур и осигуряването на тази зона с добра хидратация, ще допринесем за удължаването на нейния млад вид.

Как да изберем правилния крем за околоочния контур?

Важно е да определим, какви резултати очакваме от него. Също така, кога планираме да използваме продукт (през деня и/или нощем). Оттук нататък, формулата ще е решаваща. Освен това текстурата на кожата обикновено също е много важна, когато определяме дали харесваме продукта за околоочна грижа, или не. Най-леките обикновено са предпочитани от мъжете и по-младите типове кожа. След 40, кремообразната текстура е по-предпочитана. Ако имаме чувствителни очи, от важно значение е да изберем офтамологично и дерматологично тестван продукт за грижа за кожата.

Какви продукти са най-ефективни за околоочния контур?

Ретинолът, например, е фантастичен, за да „Замъгли“ видимо появата на бръчки. Octamioxyl® помага за отпускането на мимическите линии; дарутозида, ботаническа съставка, е идеална за подобряването на твърдостта на кожата и повдига горния клепач. И накраят ниацинамид, който подобрява блясъка и помага за минимизирането на появата на тъмни кръгове. Но без съмнение, само майсторската комбинация от различни съставки ще определи цялостната ефективност на продукта за околоочния контур. Не вярвам в чудотворни съставки.

Освен крем за очи, какъв друг продукт трябва да допълни нашата рутина за грижа за очите, за да подобрим резултатите?

Ежедневен почистващ ритуал с определени продукти (за през деня и вечерта) е съществен, независимо дали носим грим, или не. Следователно, ние препоръчваме да не забравяме тази зона, когато ексфолираме и използваме маска веднъж седмично. За тези, които търсят максимален антиейджинг ефект,  добавянето на серум за околоочната зона към грижите, е ключово. Концентрираната му формула ще промени много външния вид на кожата. Последно, не може да забравим употребата на слънцезащитен крем всеки ден.

Каква е твоята пазена тайна да максимизираме резултата от крема за околоочен контур?

Много е важно да прилагаме крема също и върху горния клепач, винаги с движения нагоре, граничещи с веждата. Много често забравяме тази зона, въпреки че е от съществено значение за поддържане на младежкия вид и подобряване на твърдостта на кожата.

Посещаването на СПА или козметични центрове помага ли?

Разбира се, помага много. Експертните ръце на нашите естетици ще обработят зоната в дълбочина, използвайки дигитални маневри, които ще предложат незабавни резултати. Ако комбинираме редовните посещения в СПА центрове с ежедневна употреба на продукти за грижа за кожата, резултатите ще бъдат уау, невероятни. Днес, повече от всякога, грижата за себе си трябва да бъде приоритет. Прекарването на малко време в козметични центрове ще ни донесе физически и емоционални ползи, благодарение на незабравими моменти на глезене, релаксация и благополучие. Нашата препоръка? Посещавайте СПА центъра поне веднъж месечно.

Natura Bisse препоръчва да използваме продукт за грижа за околоочния контур през деня и вечерта.


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: