HomeИНТЕРЕСНО45% от продажбите през 2021 г. са направени чрез онлайн канали

45% от продажбите през 2021 г. са направени чрез онлайн канали

онлайн

45% от продажбите през 2021 г. са направени чрез онлайн канали

Над 80% от потребителите използват онлайн канали за търсене на продукти, а приблизително 45% от продажбите през 2021 г. са направени чрез онлайн канали дори след падането на ограниченията на локдауна и повторното отваряне на физическите магазини.

Това сочи един от последните доклади на McKinsey за спортните стоки, свързани с онлайн продажбите, които се определят като оформящи сектора през 2022 г.

През последните години онлайн търговията стана неделима част от глобалната рамка на търговията на дребно

В подкрепа на тази тенденция за Under Armour – бранд за спортни стоки, присъстващ в над 100 страни, обяви, че електронната търговия е главна част в неговата стратегия в Бразилия. Компанията мигрира своя уеб сайт за електронна търговия към платформата VTEX и благодарение на направените подобрения вече е постигнал 35% увеличение в коефициента на конверсия на продажбите. Важен акцент е, че целият процес на внедряване на платформата е отнел само 90 дни.

„С VTEX постигнахме забележителен растеж и в оборота, и в печалбата“,

казва Евeртон Рамус, изпълнителен директор за електронната търговия във Vulcabras, собственик на Under Armour в Бразилия.

„Имахме възможността да централизираме управлението на продуктите, запасите, цените, промоциите и интеграцията с партньорите в една-единствена платформа, без да се правят промени в интерфейса на системата. “ 

Като има за цел електронната търговия да бъде една от основните дестинации за неговите потребители в средносрочен и дългосрочен план, Under Armour се стреми да напредва в своя план за иновации с omnichannel

Интеграцията между електронната търговия и физическите магазини ще даде възможност за стратегии за endless aisle и опции като „кликни и вземи“ или „доставка от магазина“. Функционалности, които брандът счита за съществени за консолидирането на своя дигитален бизнес.

Решенията, предлагани от VTEX направиха възможно подобряването на онлайн пътуването на потребителите във всички точки за контакт

Корпоративната платформата за дигитална търговия на водещи брандове и търговци на дребно е лидер в ускоряването на трансформацията на онлайн търговията в Латинска Америка и разширява дейността си в световен мащаб. В България компанията официално се представи с организирането на първата конференция European Digital Commerce през 2021-ва година. Клиенти от различни сектори и в българския онлайн пазар избраха да разработят своите онлайн магазини с решенията на VTEX.

VTEX
Кирил Динов – търговски вицепрезидент на VTEX за Източна Европа.

„Приехме амбициозната мисия за увеличаване на ефективността на електронната търговия, за да може Under Armour да консолидира своя дигитален бизнес на пазара, и сме доволни от вече положителните първи резултати, както и краткото време за внедряване. Ние винаги работим с идеята да гарантираме по-безопасно и по-пълно изживяване за всички крайни потребители. Щастлив съм, че можем да предложим тези решения вече и на българските компании, които искат да имат още по-голям контакт с клиента в различните стъпки от процеса на покупка.“ казва Кирил Динов, търговски вицепрезидент на VTEX за Източна Европа.

Историята на партньорството между VTEX и Under Armour


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: