HomeМЕСТАИнтересни факти, доказващи, че Япония е уникална страна

Интересни факти, доказващи, че Япония е уникална страна

Япония

Интересни факти, доказващи, че Япония е уникална страна

Много хора мечтаят да посетят Япония поне веднъж в живота си. Това е невероятна страна! Понякога изглежда, че мястото й е в приказките, а не на планетата Земя.

Тук има неописуемо усещане за вълнение, модерност и любов към своите граждани, което почти няма аналог в света. Япония не е само аниме, манга, самурай и Sony. Културата на тази красива и понякога мистериозна страна е много по-дълбока и завладяваща. Ето някой от най-интересните факти за Япония. 

Събрали сме любопитни подробности за тази необикновена страна. Те за пореден път доказват, че това е сила, която е изключително технологично напреднала и в същото време дълбоко консервативна. Запознаването с нея разкрива истинската магия на нейната културна същност, пълна с чудеса.

 Уважение към хората

За да не остават хората с увреждания без препитание, японско кафене наема парализирани хора да управляват сървърни роботи, за да могат да имат доходи.


Уважение към природата

Дървото се изкопава внимателно и се пресажда. Дървото не се отсича, а се мести, за да се направи място за пътя. Японците са много гостоприемни хора. Те са приятелски настроени към чужденците, които се опитват да говорят техния език и да вникнат в тяхната култура. Експертите казват, че когато чужденец говори японски, той често може да получи похвала за езиковите си умения, дори и само да се представи. Това е първото нещо, което учениците тук разбират. Много често към вас се отнасят с голямо уважение, дори ако вашите японски умения са по-малко от минимални. Готови са да ви насърчат дори за обикновен опит да опознаете поне малко местната култура.


 Дори земеделието може да бъде истинско изкуство

Японците се стремят да постигнат съвършенство във всичко. Тези художествени оризови полета са доказателство за това. Фермерите засаждат определени видове ориз, за ​​да създадат тези невероятни произведения на изкуството.


 Креативност във всичко

Изглежда като в приказка. Така този народ действа във всички области на живота. За да направите балдахин, не е нужно много въображение и ум. Но този дълъг пасаж в парка Moominvalley, префектура Сайтама, е пример за традиционно творчество. Покрита е с полупрозрачни многоцветни чадъри и изглежда като в приказка.


Необичаен паметник

Телефон на вятъра. Освен това този народ има силна национална памет. На хълм с изглед към океана в град Оцучи в североизточната част на страната има телефонна кабина, известна като „Вятърният телефон“. Той не е свързан никъде, но тук идват хора, за да „позвънят“ на членове на семейството, загинали по време на земетресението и цунамито през 2011 г.


Писти за костенурки

Естествените процеси не трябва да се нарушават. Японците са много чувствителни към природата, опитвайки се да не се намесват в естествения ход на нещата. Влаковите релси в Япония имат специални коловози за костенурки. Това е необходимо, за да може миграцията на тези животни да се осъществи без препятствие  за самите костенурки и без закъснения на влаковете за хората.


 Памет за трагедията

Дърво – паметник

Уважението не само към хората, но и към животните и растенията е основен принцип. Това 400-годишно дърво бонсай е оцеляло при бомбардировките на Хирошима.


 Икономиката трябва да бъде икономична

Много пестеливи хора. Японците се грижат за околната среда и за методите за опазване на природните ресурси. Много местни тоалетни имат мивка за миене на ръце, прикрепена към казанче. Това се прави, за да можете да си измиете ръцете и да използвате отново водата за следващото измиване на тоалетната. Това просто решение спестява милиони литри вода всяка година.


Болнична храна в Япония

Изглежда красиво и вероятно вкусно. Тук е обичайно да се грижат за хората и знаят как да покажат уважение към всеки човек. За да разберат по-добре тези хора, мнозина се опитват да научат техния език. А изучаването на всеки език, включително японски, е лично преживяване. Всеки се движи със собствено темпо. Не бързайте да сравнявате успехите си с успехите на други хора.


Древен японски метод на подрязване от 14-ти век, който ви позволява да произвеждате дървен материал, без да изсичате дървета, наречен „Daisugi“

Необичаен метод и необичаен вид. „На един човек може да са необходими 5 години, за да се научи да чете японска фантастика без проблеми, и още 10 години. С други думи, няма добре дефинирана точка, отвъд която човек може уверено да каже, че знае японски, както и средностатистическият носител на езика. Ето защо, ако искате да посетите Япония, не трябва да чакате „перфектния“ момент (т.е. когато знаете езика достатъчно добре). Трябва да приемете културата и да научите езика само като отидете там лично.


Япония ремонтира дупка в град Фукуока за 2 дена

Невероятна ефективност. Светът е пълен с фенове на Япония и нейната самобитна култура. Няма нищо лошо в това да си японофил. Особено като се има предвид огромното влияние, което тази страна оказа върху развлекателната и технологичната индустрия. Има обаче моменти, когато любовта към чужда страна може да стигне до крайности и да премине всякакви граници. Един пример, в който хората могат да стигнат твърде далече от манията си, е когато в крайна сметка си правят татуировки с японски канджи. В същото време нямайки представа какво всъщност означават символите.


Грижа за хората

Просто да се насладите на красотата на природата. На тази влакова спирка няма входове и изходи, тя е създадена просто, за да могат хората да спират по средата на пътуването с влака и да се любуват на красивата природа.


 Седалките във влака в Япония се завъртат, за да можете да се любувате пейзажа

За да направите пътуването възможно най-приятно. По определени влакови маршрути има живописни влакове с големи прозорци и стъклени тавани. Те се движат предимно през сезона на ханами или есенна зеленина, когато пейзажът е просто спиращ дъха в красотата си. Има и специална влакова спирка в планинско дефиле, откъдето можете да се любувате на природата и да правите снимки на платформата. Платформата няма изход, можете да пристигнете и да тръгнете само с влак.

Има редовни маршрути и шинкасен – обикновените влакове със стандартни прозорци. Въпреки че в някои от тях седалките могат да се въртят, така че всички пътници да се возят с лице напред. Пътуването с влак в Япония е истинско удоволствие! Ефективен, безупречно чист, винаги навреме, невероятно бърз или живописно бавен. На гарите винаги са готови да ви почерпят с невероятни ястия от националната кухня.


 Рай за интроверта

Всеки интроверт ще оцени това. В тази невероятна страна има много необичайни ресторанти. Те са наистина лични в истинския смисъл на думата. Седиш в един ъгъл, където никой не те вижда, пред теб е малко прозорче, през което те обслужват, без да виждаш. Виждате само ръце.


 На летищата служителите за обработка на багаж сортират багажа по цвят, за да ви улеснят да го намерите

Дори изглежда спретнато. Има много съвършено невероятни и удивителни неща в Япония!

Не е изненадващо, че не само гражданите обичат страната си, но много чужденци, след като са я посетили поне веднъж, просто се влюбват. По-голямата част от японофилите обичат тази страна и нейната култура достатъчно, за да бъдат достатъчно скромни в знанията си и да не скачат при всяка възможност да се хвалят с това. В крайна сметка, ако човек обича и уважава японската култура, защо да я превръща в състезание? Много по-интересно е не само да споделяте любимите си аспекти, но и да слушате как другите споделят своите.


 Бъдещето е редом

Държава на бъдещето

Тези пръскачки са на пътя близо до ски курорта, за да предпазят пътя от замръзване. От тях се пръска солена вода.


 В местното метро има влакове само за жени

Женски влакове. Всеки, който иска да говори за това, какво е това дискриминация срещу жените, трябва да знае един важен аспект. Тези влакове на метрото са специално проектирани да защитават жените, защото преди години е имало проблеми с опипване на жени и момичета и последвали изнасилвания. Така че човек не може да съди за изобретение, без да знае истинската му история.


 Бутон „Домашни любимци“ на асансьора в луксозна жилищна сграда

И никой от страдащите от алергия няма да страда. Тези, които се возят в асансьора с домашен любимец, натискат този бутон. Специален филтър започва да пречиства въздуха. Ако процесът все още не е завършен, ще прозвучи тиха аларма. Той предупреждава страдащите от алергии да не се возят с асансьора, докато въздухът отново не се изчисти.


Удобство във всичко

Много удобно. Тези квадратни дини се отглеждат в специални кутии, за да ги оформят върху лозата. Това се прави за лесно подреждане, транспортиране и съхранение в хладилника, пишат от Среда обитания.


Необичайно село

Необичайно и много красиво. Аогашима е много изолирано село в Токио, което се намира вътре във вулкан, вътре в който има още един минивулкан.


Плаваща слънчева електроцентрала в Япония на водохранилището на язовир Ямакура

Като във фантастичен филм.


Способност за създаване

Град на мечтите. За по-малко от един човешки живот, изравнената със земята, Хирошима стана такава. Ултрамодерен, красив, гъсто населен град.


Необичайна сграда

„Слънчев ковчег“ е необичайна, изключително масивна сграда, състояща се от 5046 слънчеви панела.


 Защо никой друг не се е сетил за това преди?

Система против кражба за чанти пред тоалетната на гара Шинджуку. В Япония, повече от която и да е друга страна, трябва да разберете, че не трябва изведнъж да се преструвате, че знаете езика по-добре от истинските експерти. Поради любовта си към културата, някои хора в крайна сметка се правят на глупаци, защото са твърде нетърпеливи да покажат, че са по-големи фенове от всеки друг. Това е много погрешна и грешна стратегия, която води до напълно обратен резултат.

Share With: