HomeМЕСТАНай-страшните гори в света

Най-страшните гори в света

гори

Най-страшните гори в света

Ще ви представим 7 гори, които вдъхват страх дори в наше време. В тях се случват аномалии и необясними явления.

Гора на самоубийци

Аокигахара е страшно място в Япония. Намира се на остров Хоншу, в подножието на планината Фуджи. Това място привлича самоубийци повече от половин век. Всяка година служителите на реда откриват от 70 до 100 трупа. В тази гора се намират или обесени хора, или такива, които са си отишли от живота чрез медикаменти.

Администрацията прави всичко възможно: на входа на гората има табела, която гласи: „Животът е безценен дар, даден от родителите ти“. Освен това може да се намерят телефонните номера на службите за доверие. Но, за съжаление, подобни методи не носят особени резултати и труповете продължават да се появяват. Статистиката сочи, че през 2014 г. в Япония е имало 25 374 самоубийства. За сравнение: през 2003 г. тази цифра е била 34 427 души. Това място вдъхновява писатели и режисьори, така че много книги и филми разказват страховити истории за нея.

Прокълната гора

Тази гора се намира в Съединените американски щати, в щата Върмонт. Жителите наричат ​​това място прокълнато, защото хората често изчезват в него. Очевидци разказват, че често оттам се чуват странни звуци, възникват различни аномални явления. Някои дори твърдят, че са виждали невиждани досега животни.

В края на 19 век местните жители започват да разказват легенди за прокълнатата гора. Говори се, че 10 души са изчезнали безследно в тази гора. Документирани са само 5 случая на изчезване. Хората са изчезнали от 1945 до 1950 г. Ето списъка на изчезналите: момче на 8 години; 74-годишен мъж, ловец, познавал добре тези места; 53-годишна жена, която обичала походите; студент на 18 г.; ветеран. Колкото и да се опитвали полицаите, телата на 4 от тях не били открити. Но тялото на туристката е открито след 7 месеца търсене.

Радиоактивна гора

Наричат я Червената гора. Този район се намира близо до Чернобил. Причината за промяната на цвета е отделянето на радиоактивен прах. Огромен брой дървета и друга растителност били унищожени от взрива. Дълго време след бедствието в стволовете можело да се наблюдава сияние. Аварията е станала през 1986 г., но експертите уверяват, че гората все още е радиоактивна. Учени от Франция и САЩ провели изследвания върху екосистемата на тази територия.

Както се оказва, отсечените от взривната вълна дървета не се разлагали, сякаш се нафтализират. Дори бил проведен следният експеримент: събрали листа, които не били засегнати от радиация, в торба и ги поставили в различни части на Червената гора. В районите, където нивата на радиация са били по-високи, листата гниели с 40% по-бавно. Това означава, че гниещите бактерии са по-малко активни в местата на радиация. Учените също стигнали до заключението, че ако в тази гора избухне пожар, радиусът на радиация ще се разшири значително.

Гора на крещящи призраци

В Англия, близо до село Плъкли, графство Кент, се намира Крещящата гора. Смята се за свърталище на призраци. В тези краища има легенда, че през 18 век местните жители хванали разбойник и го убили. Сега духът на този разбойник броди из гората и мечтае за отмъщение. Жителите твърдят, че крещящата гора е обитавана от полтъргайст и духовете на мъртви, включително двама, които са открити обесени: единият от тях е бил учител, а другият е бил полковник.

Очевидци разказват, че сутрин от гората се чуват писъци. Трябва да се отбележи, че мнозина вярват в това: туристи специално идват и се скитат през гората през нощта в опит да чуят зловещи писъци.

Пияна гора

В Рязанска област, Русия, близо до село Тырново, на брега на Ока, има пияна гора. Територията й е правоъгълна, а дърветата в нея растат изкривени. Трябва да се отбележи, че само иглолистните дървета претърпяват такава деформация. Широколистните растат доста прави. Въпреки опитите за разрешаване на тази

Трябва да се каже, че кривите дървета растат не само в Пияната гора: подобно нещо е забелязано и в района на Куршската коса, крайбрежието на Балтийско море. Там гората се нарича Танцуваща. Друго място е в провинция Нове Царново, Полша. Приблизително 400 дървета с криви стволове са обърнати на север. Те са засадени през 1930 г. Учените предполагат, че германците са искали да правят мебели от крива дървесина. Но как точно са успели да деформират стволовете, остава неизвестно, пишат от Мистика.

Гора на НЛО

Хоя Бачу е гора в Румъния. Смята се за зона на паранормални явления. Мнозина твърдят, че в тази гора са забелязани неидентифицирани летящи обекти. Казват, че често се чуват странни гласове и се виждат необичайни фигури. Ако е възможно, местните хора избягват да ходят в тази гора, а тези, които нарушават тази традиция, се оплакват от общо неразположение.

В Румъния за Хоя Бачу се разказват легенди. Там изчезва един овчар с двеста овце и още едно петгодишно момиченце. Пет години по-късно тя е открита, като въобще не се е променила от момента, в който е изчезнала.

Гора – светилище на сатанистите

Намира се в САЩ отново, в резерват Фритаун Фол Ривър. Нарича се още Бриджуотър триъгълник. Местните хора заобикалят тази гора, защото я смятат за сборище на бандити, сатанисти и самоубийци. Поверията разказват, че от древни времена тук са се извършвали жертвоприношения и религиозни обреди.

Смята се, че по-рано сегашният резерват е бил прокълнат от индианците, които са били ядосани на колонистите. Досега гората е изпълнена с техните гробове. Сега духовете на туземците не намират мир и търсят възмездие. Полицията също се интересува от случващото се: През 1998 г. са открити осакатени тела на крава и телета. Може би са били принесени в жертва.


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: