HomeМЕСТА17 уединени места, където душата намира истински мир и спокойствие

17 уединени места, където душата намира истински мир и спокойствие

уединени

17 уединени места, където душата намира истински мир и спокойствие

Няма интернет. Без съседи. Безкрайни километри наоколо се простират само дървета, хълмове и езера… Дори звучи релаксиращо. Какво ще кажете да живеете на уединени места като тези?

Всеки има нужда от рестартиране от време на време. Природата е в състояние да създаде идеални условия за това. Мир в душата и мир в сърцето в лоното на дивата природа и успокояващите красиви пейзажи. Понякога е подходяща и палатка, но е добре, ако има дори малка, но уютна къща. Предлагаме ви великолепни места за намиране на хармония и потапяне в спокойствие, създадени от човека, но подобни на сън.

Какво му е нужно на човек, за да е щастлив?

Прилича на приказна къща

Кой от хората не е мечтал поне веднъж в живота си да избяга от ежедневието и неговите проблеми. Така че само природата и нейната спокойна красота да го обграждат наоколо. Километри и километри гори, безкрайни хълмисти земи и великолепни езера.

Къща в Исландия

Животът на съвременния човек е изпълнен с безкрайни проблеми. След като сте решили един, не можете да се отпуснете – мястото му веднага се заема от друг. И така до безкрай. Суетата е погълнала човечеството. Отначало хората се стремят да печелят колкото е възможно повече, представяйки си, че след това най-накрая ще могат да живеят, както искат. Попадаме в този дяволски капан на ненаситност.

Къщата може да е малка, но излъчва спокойствие

С големите финанси идват големи проблеми, належаща отговорност и нито един момент само за себе си. Хората са потиснати, изтощени и дълбоко нещастни. Тази надпревара никога няма да свърши. Мъдрият цар Соломон каза: „Каква полза от всичките му усилия, с които се труди под слънцето? Суета на суетите – всичко е суета!

Дом на вещици на дърво в северозападната част на Съединените щати

Естетика на линиите от началото до края

Какво е щастието? Много субективна концепция. Всеки си има своята. За да разберете истинския смисъл на живота си, да разберете съдбата си и да постигнете такова привидно изключително илюзорно понятие като щастието, наистина ви трябва много малко. Просто спри, отвърни се от ежедневните проблеми и се опитай да чуеш… себе си. Самия себе си, който е стиснат за гърлото в безумната житейска надпревара, чиято цел отдавна е забравена. Самият себе си, чийто глас в началото все още плахо продължава да звучи, а след това съвсем затихва. За да го чуеш отново, да го различиш в хора от чуждите гласове, ти трябва само усамотение и тишина.

Къщичка в гората

Толкова просто и толкова трудно в същото време. Най-важното е, че това не изисква големи средства. Една обикновена къща в отдалечен район ще свърши работа. Просто. Ще бъде трудно да се убедите, че всичко е толкова просто, пишат от Среда на живот.

Къща на плажа в Северна Норвегия

Каменна хижа

В природата има всичко… Всъщност Бог е създал природата, в която има всичко за това. Същите онези безкрайни гори на много километри… Както се пее в една забравена песен, че у нас има много гори, полета и реки. Само че човечеството е забравило как да диша свободно.

Frame, езерото Winnipesaukee, Ню Хемпшир

Сред цялата тази недокосната девствена красота най-накрая можете да спрете, да се вслушате и да чуете себе си. Отървете се от проблемите, отпуснете се, възстановете ресурсите си, така да се каже. Помощ едва ли може да бъде шикозен хотел на брега на океана, а самотно горско жилище. Малка, проста, но уютна къща.

Ашвил, Северна Каролина

Усамотението става все по-популярно напоследък.

Есенна къща на огледалното езеро в Аляска

През изминалия век и половина развитието на науката и технологиите даде на хората много полезни неща. Те улесняват работата, осигуряват ни комфорт, забавление. Въпреки всичко това по някаква причина човек става все по-нещастен. Хората просто забравиха как да се отпускат наистина. Всеки преследва красива картинка в условния Instagram и в същото време забравят за релаксация и истинска почивка за мозъка.

Реставрирана каменна вила от 1800 г., Норвегия

Това се разбира от мнозина. Някои дори решиха да го използват в своя полза. Усамотените места за почивка стават все по-популярни. Концепцията за минималистичния отдих породи цяла система. Сега започнаха да се появяват компании, които са готови да предоставят на всеки малка уединена къща в гората, на езерото, на самотен хълм.

Уютен зимен дом във Финландия

Всичко е за това, да се даде на хората необходимото време и пространство, за да изключат, рестартират и презаредят. Разбира се, някой ще каже: „Как може? Хижа в гората, далеч от всяко жилище, цивилизация изобщо? Няма барове, супермаркети и дори интернет???”

Исландия

Нищо излишно. Правилно. Няма нищо излишно. Нищо, което да те отвлича. Няма график. Няма рамки. Без ангажимент. Не е ли прекрасно? Да, след това човекът ще се върне към ежедневието. Но той ще се върне с нова сила. Възстановен и обновен. Може би дори разбиращ къде и защо отива. В крайна сметка, човек наистина се нуждае от толкова малко за да е щастлив …


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: