HomeМЕСТАНай-популярните места в петте курортни градчета на Анталия

Най-популярните места в петте курортни градчета на Анталия

анталия

Най-популярните места в петте курортни градчета на Анталия

Незабравима почивка по всеки вкус на Анталийската ривиера с предложения от АКВА ТУР

В сърцето на Турската Ривиера, заобиколена от високи планини и Средиземно море, Анталия е място, на което можем да избягаме от ежедневния препускащ ритъм и да си подарим истинска почивка. Тук всеки може да открие своето място – със семейството или с приятели, за любителите на плажа или за хората с изследователски дух, които търсят историческите следи на времето. Тази част на Турция е водеща  в класациите  с  красиви и нови хотели, качество на обслужване, разнообразие  и най-вече великолепни условия за семейна почивка, съобразена с удобство и лукс, който ще ви  накара да се почувствате специални.

Още през ХІV век мароканският пътешественик Ибн Батута пише, че „Анталия е най-красивият град“, а много години след това Ататюрк възкликва „Несъмнено Анталия е най-красивото място в света.“ Впечатляващ микс между модерен стил и древен оазис с малки джамии и реставрирани дървени къщички. Прекрасно място за почивка и отмора, пристанището разкрива чудна гледка, а множеството уютни кафенета и барове ни потапят в автентичната местна атмосфера. Едно от местата, които не трябва да се пропускат в Анталия е Аквариумът, който се състои от 40 тематични аквариума и най-големия тунелен аквариум в света, дълъг 131 метра и широк 3 метра. В него има 20 000 видове морски обитатели, а посетителите могат да наблюдават акулите и да плуват с тях. Районът на Анталия и нейните курортни градчета Кемер, Лара, Белек, Сиде и Алания са сред най-атрактивните летни предложения на АКВА ТУР.

Програмата включва директен чартърен полет и до 47% отстъпка. Избраните хотели ще задоволят и най-взискателния вкус, а допълнителните застраховки и гаранции носят спокойствието, че парите ви са защитени в случай на непредвидени ситуации.

Потапяйки се в незабравимите летни дни, отделете време да посетите археологическият музей в Алания или Музеят в Сиде, които представят древни артефакти. Пещери и водопади, широки и безопасни плажове, музикални фестивали и голф турнири – изберете сами. Кои са  местата, които АКВА ТУР препоръчва да посетите във всеки от петте курорта?

Кулите и пещерите на Алания

Замъкът Алания е крепост от епохата на Византийската империя, а между двойните крепостни стени са вписани 150 защитни кули. За символ на града се смята Червената кула (Kizil Kule) – тя е осмоъгълна и е изградена от червени тухли. Сталактитовата пещера Дамлаташ се намира в дълбините на хълм, на който е издигната цитадела. До останалите три морски пещери Fosforlu Magara (известна със светещите си скали), Kyzlar Magarasy (където пиратите са държали пленниците си) и Ashiklar Magarasy може да се стигне с лодка.

Водопадът Манавгат и пристанището на Сиде

Сиде е втората най-дълга плажна ивица в Турция с бял, фин пясък. Водопадът Манавгат се спуска от 4 метра височина, но е много широк, затова и когато реката е пълноводна той може да остане неразличим. Течащите водни потоци са бързи, а в зависимост от времето на деня, се оцветяват в различни нюанси – зеленикави, тюркоазени или леко синкави. Залезите в Сиде огряват в златисто храмът на Аполон, построен в чест на любовта между Клеопатра и Марк Антоний.

Паркът The Land of Legends и водопадът Куршунлу в Белек

Над 100 вида живеят в близост до водопадът Куршунлу в Белек. В задната му част има скрита пещера, която е отворена за посещение. 100 аквапързалки и басейни включва комплексът The Land of Legends, а развлекателната му арена предлага шоу програми за 1800 посетители.  Любителите на историческите забележителности не пропускат древният град Перга, близо до Белек. Римските руини в него са едни от най-добре запазените археологически обекти в Турция.

Лара Бийч, водопад Дюден и фестивала на пясъчните скулптури

Плажът Лара в Анталия е 10 километрова, оборудвана за незабравима почивка брегова линия с фин златист пясък. Награден е със Син флаг на международно качество за екологичност. Водопадът Дюден се спуска директно в морето от една скала и може да се наблюдава от площадка на брега или от лодка във водата. Международният фестивал за пясъчни скулптури  в Лара е един от най-големите в света по брой участници, обем пясък, използван при изграждането на фигури, заета площ и размери на скулптурите. Фестивалът се провежда ежегодно през лятото на площ от около 10 хиляди кв.м.

Каньонът Гьойнюк в Кемер

Заобиколен от планините Тавър, Кемер има много атракции, а недалеч от селото има останки от най-древните градове Фаселис и Олимпос. На 7 километра от града, в село Гойнук се намира каньонът, който е част от маршрута на Ликийската пътека. Простира се на 14 километра, широк е 6 метра,  височината му достига 350 метра. Със скалисто дъно и студена вода, на места преходът може да е само с лодка. В равнината растат портокали и нарове, олеандри, кактуси.

Анталия може да бъде сбъднатата мечта на вашето лято. Цените в момента са много достъпни, нужно е само да изберете датата, на която да се отправите на своето лятно пътешествието. Изборът на хотел е с толкова широк диапазон, че няма начин да не намерите своето място, съобразявайки се с параметрите, които сте си задали за почивка. 

Свържете се с АКВА ТУР и запазете сега своето място с директен  чартърен полет, с който само за час и половина сте в избрания от вас хотел. Офис сътрудниците на АКВА ТУР са информирани и напълно запознати с тези дестинации, така че съвета и насоката, която можете да получите, е напълно реална и точна. За всички дати повече конкретна информация може да проверите на www.aquatour.bg


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: