HomeСРЕЩИЛичният бранд ни изгражда като личности

Личният бранд ни изгражда като личности

бранд

Личният бранд ни изгражда като личности

Хората с влияние печелят по-голямо доверие от компаниите, защото хората вярват на личности, споделя Неле Зихър

Българското издание на уъркшопа “Brand Like a Girl” се проведе в края на април и MADAMSKO беше сред медийните партньори на събитието

В събитието взеха участие международни лектори и участници, които искаха да научат тънкостите в създаването и развитието на личен бранд

Неле Зихър (Nele Sicher) е основател на дигитална маркетингова агенция LinkMe Marketing. Родена и живее в Австрия. Тя си поставя за цел да бъде в помощ на главните изпълнителни директори на големите компании, както и на други лидери как да използват потенциала, който разкрива пред тях LinkedIn брандирането.

Неле вярва силно, че през последните години LinkedIn се утвърждава като средството за маркетинг на 21-ви век. В процеса на ръководене на социалните мрежи на луксозни хотели и ресторанти, тя открива какво е нужно, за да отличиш себе си и да бъдеш забелязан, и добре оценен в света на социалните медии.

Заедно с Рая Дренски oсновават “Brand Like A Girl” – уъркшоп за изграждане на личен бранд, по време на който имате възможността да освободите и развиете потенциала си и да придобиете повече самочувствие напред по пътя ви като предприемач.

Какво точно представлява личният бранд?

 Личният бранд е начин да отличиш себе си от другите, той съчетава нашата уникална комбинация от опит, умение и личност.

Защо избра да бъдеш експерт по личен бранд (Personal Brand Expert)?

Работех като дигитален маркетинг мениджър за луксозни хотели и ресторанти в Европа и бях отговорна за планирането на техните кампании, популяризирането им в социалните медии и за работата с инфлуенсъри и известни лица. В този период осъзнах силата на индивида в социалните медии. Несъмнено хората с влияние печелят по-голямо доверие от компаниите, защото хората вярват на личности, а личният бранд ни изгражда като такива. Големият въпрос, който стои пред мен и пред маркетинг общността е как могат компаниите да се възползват от това и да го включат като част от техните маркетинг и employer branding стратегии. Въпроси като този ме отведоха към работата по изграждане на личен бранд.

Защо жените се нуждаят от личен бранд и как това ще помогне на тяхната кариера?

Опитът, който натрупах през годините в работата си, показва, че жените често подценяват себе си, когато става въпрос за бизнес. В този смисъл личният бранд може да е процес, чрез който да открием своя потенциал и да се научим да го комуникираме правилно. Добрият личен бранд ни отличава от конкурентите и ни помага да изградим доверие сред целевата аудитория. Личният бранд е шанс да повлияем на начина, по който ни възприемат хората.   

Какви съвети би отправила към жените, които тепърва ще изграждат своя запомнящ се бранд?

Към всички дами отправям три основни съвета. Първо –  да бъдат наясно с целите си и защо искат да изградят свой бранд. Второ – да определят какво точно ги прави уникални. Трето – да идентифицират ясно своята целева група и да помислят за ясни и конкретни начини как да я достигнат.

Кои са най-важните неща при изграждането на бранд от самото начало?

Най-често срещаното погрешно схващане е, че личният бранд започва с логото и цветовете. Те могат да са от помощ, но изграждането на нашия бранд започва много по-рано: с нашите умения, знания, контакти и история. Да бъдем наясно зад кои ценности стоим и кои не са част от нашия списък.

Сложен процес ли е изграждането на личен бранд?

Не бих казала сложен, но трудността се крие в непрекъснатостта. Изграждането на силен личен бранд отнема време, затова и повечето хора не успяват, защото не виждат желания или дори нулев резултат след 4 седмици и решават да се откажат. За да достигнат успех, е нужно да се придържат към плана си и да го превърнат в своя идентичност.

Как се различава личния от корпоративния бранд?

Брандовете на продукти са изкуствени по някакъв начин, защото са създаден от нулата. Когато говорим за личен бранд, ние говорим за хора, за личности, които съществуват и имат минало. Въпросът е как най-добре бихме могли да използваме качествата и уменията си, но тук не става въпрос за роли и образи, които хората да следват. Автентичният личен бранд означава да видиш потенциала на някого и неговата уникалност и да сложиш това в рамка.

Къде и как започна пътешествието на твоя бранд?

Всичко започна, когато си зададох въпроса коя съм и какво искам да правя с живота си. Визуализирах си жената, която исках да бъда. За това започнах да анализирам силните и слабите си страни, моята история, моята личност и темите, които са близо до сърцето ми. Така осъзнах, че моята мисия е да помагам на хората да бъдат себе си в социалните мрежи и да говорят за своите компании и бизнеси по начин, който да изгражда доверие.


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: