HomeСЪБИТИЯМъдростта на травмата

Мъдростта на травмата

мъдростта на психотравмата

Мъдростта на травмата

Канадско-унгарският психиатър и психотерапевт д-р Габор Мате за мъдростта на психотравмата в токсичната култура на ХХI век в срещи с българската публика и прожекция на филма „Мъдростта на травмата“.

Мъдростта на травмата в токсичната култура на XXI век е темата на събитието, предназначено за широката публика.

Д-р Габор Мате е уважаван и търсен канадски психиатър и психотерапевт от унгарски произход, признат специалист в лечението на зависимости с над 40-годишен световен изследователски и клиничен опит. Автор на международни бестселъри, публикувани на 25 езика. Общият тираж на книгите му надхвърля 1 милион. Най-популярните му заглавия се издават на български от ИК КИБЕА. На пазара вече са „Разпилян ум: Произход и лечение на Синдрома на дефицит на вниманието“, а отскоро и „Когато тялото казва НЕ: Цената на скрития стрес“. Предстоят „В света на гладните духове: Близки срещи със зависимостта“, „Стойте до детето си: Защо родителят е по-важен от връстника“ и последната му книга със световна премиера през есента на 2022-ра „Митът за нормалното: Травмата, болестта и изцелението в един токсичен свят“.

Съавтор на иновативен терапевтичен подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry) и на едноименната международна програма за професионално обучение с хиляди участници от над 80 държави. За изключителната си работа е удостоен с Ордена на Канада – най-високото гражданско отличие на страната.

Документалният филм за живота и делото му „Мъдростта на травмата“ е гледан от над 6 милиона души от 230 страни. Зад създаването му стоят Зая (Ралица) и Маурицио Бенацо (Science and Nonduality).Документалният филм за живота и делото му „Мъдростта на травмата“ е гледан от над 6 милиона души от 230 страни. Зад създаването му стоят Зая (Ралица) и Маурицио Бенацо (Science and Nonduality).

Д-р Габор Мате – световноизвестен канадско-унгарски лекар и международно признат специалист в лечението на психотравми и зависимости, лектор и автор, пристига в София за две срещи на живо: с почитателите на книгите му и с професионалисти – психолози, лекари, психиатри, психотерапевти, социални работници, педагози.

Посещението на д-р Мате в България е част от европейското му турне, което освен София включва Истанбул, Будапеща, Прага и Берлин. Организатор на събитието: Science and Nonduality (екипът на филма „Мъдростта на травмата“) в партньорство с ИК КИБЕА и „Чай във фабриката“. Двете срещи се провеждат с подкрепата на Институт „Лист“ (Унгарски културен институт София).

Официален сайт на събитието: https://thewisdomoftrauma.com/sofia/


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: