HomeКРАСОТАS.O.S – Кожата и мръсният въздух през лятото

S.O.S – Кожата и мръсният въздух през лятото

кожата

S.O.S – Кожата и мръсният въздух през лятото

В сезона на баловете и сватбите поддържането на кожата на лицето, това тя да изглежда здрава, чиста и озарена, може да бъде предизвикателство. Защо?

Топлото време предполага по-дълго излагане както на слънце, така и на силно замърсения въздух навън. Тези фактори, в комбинация с грим, който нанасяме за всеки повод, както и при консумация на алкохол, могат да увредят кожата ни. Някои от най-често срещаните кожни проблеми през лятото, в комбинация с тези фактори, са: пигментация, дехидратация, появя на комедони, петна и слънчево изгаряне.

Дерматолози споделят, че не е нужно да променяме изцяло рутината си за грижа за кожата през всеки сезон

Въпреки това, съветът е да подбираме някои определени продукти, които са подходящи за сезона, в случая това е пролет-лято. Топлинните вълни често пъти водят до лошо качество на въздуха. Екстремните условия на топлина и застоял въздух увеличават количеството замърсяване с озон и прахови частици. Друга предпоставка за влошаване на качеството на въздуха през топлите сезони са предизвиканите пожари. Те добавят въглероден окис и замърсяване с частици в атмосферата. Когато съберем тези и куп други фактори, разбираме за невидимите вредители за кожата, които неусетно я променят.

Един от митовете е, че е нужно нашата грижа за кожата да включва поне 5 продукта

Понякога обаче по-малкото е повече. Всяка кожа е индивидуална и изисква индивидуален подход. Основните стъпки са три: почистване, хидратация, слънцезащита. През летните сезони е препоръчително да използваме продукти, които биха ни предпазили от вредители, типични за времето. Ето три основни стъпки при грижата за кожа и за какви характеристики да се оглеждаме, когато избираме продукта:

1 Стъпка: Почистване на кожата

Първата и основополагаща стъпка е доброто почистване на кожата. Защо? Замърсяването във въздуха неусетно уврежда кожата ни, прониква в дълбоките слоеве на епидермиса и отслабва защитната й бариера. Затова е важно да използваме почистващ продукт, който да се справи с токсините, омазнените и запушени пори, предизвикващи възпаление и възпрепятстват оксигенацията. Препоръчително да е използваме почистващ продукт с гелообразна текстура, който ще бъде едновременно щадящ към кожата, но и ще се погрижи тя да бъде абсолютно чиста и свежа,  готова за следващата стъпка. Diamond Cocoon Enzyme Cleanser представлява дълбоко почистваща система, която освобождава кожата от несъвършенства. Ензимът премахва и елиминира до 82% от PM2.6 и PM10 замърсяващи частици. Кожата остава хидратирана, омекотена и с придаден блясък.

2 Стъпка: Хидратиране на кожата

Следващата стъпка е да нанесем хидратация, която е изключително важна през по-топлите дни, тъй като кожата страда от силна дехидратация, следствие от дълго излагане на слънчеви лъчи. Когато избираме хидратиращ продукт е важно той да осигурява бърза хидратация, която да балансира микробиобата и възстановява предпазните бариери на кожата. Хидратиращата есенция Diamon COCOON Hydrating Essence на Natura Bisse е изключително подходяща за дългите и натоварени дни, които са изпълнени със слънце и събития. Нейните свойства да подсилва кожата и увеличава нейния капацитет за поглъщане на продуктите, които нанасяме след това, я правят подходяща да се бори с външните агресори, като замърсения въздух.

3 Стъпка: Нанасяне на слънцезащита

Нека не забравяме и за слънцезащитата, която е задължителна, както през зимата, така и през лятото. При избора на слънцезащита през лятото, повечето дами взимат под внимание два фактора: да е подходящ за нанасяне под грим и да осигурява дълготрайна защита от слънчевите лъчи. Хубаво е продуктът, който изберем, да защитава от вредните UVA и UVB лъчи, да бъде с лека текстура и да поддържа хидратацията на кожата. Diamond White SPF 50 PA+++ Oil Free Brilliant Protection на Natura Bisse е формулиран с максимална защита срещу UVA радиацията (PA+++) в съответствие с максималната степен на защита за JCIA, Япония). Кремът съдържа депигментиращи агенти и осигурява силна защита като пречи на образуването на меланин, за да предотврати появата на петна.


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: