HomeМЕСТАГлоба от 500 евро за използване на найлонови торбички

Глоба от 500 евро за използване на найлонови торбички

plastic-bag

Глоба от 500 евро за използване на найлонови торбички

В различни части на света са в сила забрани, които е по-добре да не се нарушават

Почти всеки човек обича да пътува, а мисълта за дългоочаквана ваканция топли душата му през цялата работна година. Известни са много страни и градове, в които е опасно всеки посетител да не спазва законите, но се оказва, че и в по-гостоприемните земи могат да се очакват изненади.

Въпреки външната си сдържаност, японците са подозрителни към посетителите. Особено ако туристите са шумни на обществени места. Макар че дори въпреки враждебността, те се опитват да се държат категорично коректно. Но ако посетител грубо наруши местните правила, например в град Камакура е забранено да се яде в движение, тогава може да бъде получена глоба за нарушение.

Източник tursputnik.com

Властите на Флоренция наложиха забрана за хранене в галерия Уфици и Палацо Векио. Нарушителите ще трябва да платят солидна глоба от 500 евро.

Източник tursputnik.com

Когато на почивка искате да си направите селфи или снимка, огледайте се добре. В много страни има забрана за видео и фотография в храмове, музеи, различни обществени места и дори на круизни кораби. В Пукет има плаж Май Као, който се намира в непосредствена близост до летището. Всеки летовник смятал за свой дълг да прави снимки на фона на близко летящ самолет. Властите смятат, че светкавиците могат да попречат на пилота и в резултат да доведат до катастрофа на самолета и човешки жертви. Наказанието за нарушаване на това правило е доста сурово, до смъртно наказание.

Източник tursputnik.com

В Танзания и на остров Капри е въведена глоба от 500 евро за използване на пластмасови съдове за еднократна употреба и найлонови торбички. Тези ограничения важат и за опаковки с цип, които обикновено се използват за покупки от Duty Free. С толкова голяма глоба за използване на пластмаса, правителството очаква да подобри екологичната обстановка в курортите, защото обичайните забранителни щандове и обяви просто се игнорират от безотговорни туристи.

Източник tursputnik.com

Монако е вкусна хапка за много туристи и посетители. Има доста благоприятни условия за правене на бизнес. Затова голям брой всякакви неблагонадеждни личности от чужбина се опитват да стигнат тук. В това отношение местните жители са изключително внимателни към многобройните приходящи.

Източник tursputnik.com

Властите на Венеция са сериозно загрижени за огромния брой туристи. Не само, че големият наплив от хора се смята за една от причините за покачването на нивото на водата в града, но и местните се затрудняват. Затова беше решено да се въведе данък от 3 евро за всеки, който влиза във Венеция, а ако някой се опита да се промъкне без да плати, ще трябва да се изръси 450 евро. Това се отнася основно за еднодневните туристи, тъй като гостите на хотели и хостели вече имат включена туристическа такса в сметката.

Източник tursputnik.com

Жителите на Бали имат много негативно отношение към туристите, които успяват харесвали да се снимат по бански в близост до местни светилища. Властите получавали голям брой жалби, така че в края на 2018 г. трябвало да наложат забрана за посещение на свещени места по бикини.

Източник tursputnik.com

През 2019 г. властите на Рим напълно забраниха влизането на автобуси с туристи в центъра на града. Това се прави с цел борба със силното замърсяване на въздуха. Също така се наказват строго вандалите туристи, които искат да вземат със себе си парче от стената на древния Колизеум или да изплакнат краката си във фонтана.

Източник tursputnik.com

На филипинския остров Боракай властите извършили основна уборка и почистване на плажовете. Това им струвало чиста сума от 20 милиона долара. Ето защо сега има строги ограничения за пиене, пушене и дори за ядене. Също така е забранено да се нарушават природните пейзажи, така че децата не могат да строят замъци и пясъчни конструкции.з

Източник

Прочетете още: Най-страшните гори в света

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: