HomeКРАСОТААко имате къси нокти, трябва да последвате този маникюрист

Ако имате къси нокти, трябва да последвате този маникюрист

маникюр за къси нокти

Ако имате къси нокти, трябва да последвате този маникюрист

Време е да постигнете мечтания маникюр за къси нокти, с помощта на Бетина Голдщайн.

През 2010, когато Бетина Голдщайн тъкмо завършва колеж, тя започва своята кариера, като стажант в Post production за малко предаване, наречено Saturday Night Live, заедно с участия в прослушвания за публика за предавания като Beat Bobby Flay, Teen Mom и Hip Hop Squares.     

Блейзър и панталони – The Row; 
колие – Bottega Veneta; 
пръстени – лични на Голдщайн
Фотограф Conrad Dornan, Стайлинг Maya Gunavardhana / .net-a-porter

Година по-късно, докато работи с продуцентска компания като фрийланс асистент върху една фотосесия, един от продуцентите я пита, дали знае как да прави маникюр. Голдщайн никога не би предположила, че през следващите 11 години ще се превърне в посланик на Шанел, маникюрист на безкраен списък от знаменитости като Зоуи Кравиц, Джулия Гарнър, Шон Мендес, Оливия Родриго и Росалия, и ще има над 350 000 последователи в Инстаграм.

“Бях обсебена да се науча на различни техники, за да мога да постигна по-добри детайли и текстура върху тези миниатюрни платна прикрепени към пръстите ми”, споделя Голдщайн пред Allure. “Маникюрът не е просто моя професия, превърна се и в някакъв вид терапия. Всеки дизайн, който създавам е отражение на това, коя съм. ”

Снимки: Instagram @betina_goldstein

Вдъхновяващо изкуство на късите нокти

Израствайки в Тексас, в семейство от Мексико Сити, Голдщайн е имала широк спектър от вдъхновения за различните си дизайни, сред които най-голямо е било изкуството в музеите. С времето започнала да оценява техниките, използвани от Диего Ривера, мексиканският художник, който става съпруг на Фрида Кало, комбинациите от цветни палитри, използвани от Йозеф Алберс, немският художник, който първи има собствена изложба в Музея на Модерните Изкуства и в галерия Мет в Ню Йорк, както и някои стилове от къщата на баба си и дядо си в Мексико Сити, която е създадена от архитекта Луис Бараган.

“Смятам че творбите на Бараган е начин за изучаване на езика на цветовете в Мексико,” споделя тя. ”Да бъда заобиколена от такава широка палитра, определено оформи разбиранията ми за взаимодействията между цветовете и какъв ефект имат цветовете върху емоциите и това присъства силно в дизайните ми.”

Когато става въпрос за създаване на нови дизайни сега, Голдщайн използва своя собствен стил и живот за вдъхновение. Тъй като използва ръцете си за работа – чрез маникюра и създаването на бижута (тя притежава два бранда Doublemoss Jewelry и Doublemoss Arte) маникюристката открива, че късите нокти са най-функционални.

Снимки: Instagram @betina_goldstein

Как се оформят къси нокти

Голдщайн обяснява, че оформянето има най-голямо влияние при създаването на илюзията за по-дълги нокти. Тя е голям почитател на заострения овал и квадратните форми, но препоръчва да се избягват плоски квадратни форми, защото с тях самия нокът изглежда по-къс. Когато става въпрос за тенденции, всеки дизайн изглежда добре на къси нокти, казва Голдщайн, давайки за пример френския маникюр. Но това, което наистина има значение е как е стилизиран самия дизайн.

“Ако направите дебел, плосък френски маникюр, това ще направи късите нокти да изглеждат още по-къси”, казва Голдщайн, за разлика от по-изтънчения, по-извит връх. “Моделите с не изцяло запълнен нокът правят чудеса с късите нокти. Безцветната основа помага да се намали вниманието към ноктите и да се насочи към дизайна.

Знаменитости, които обичат къси нокти

Когато съставя дизайни заедно с клиенти, основната цел на Голдщайн е да е сигурна, че маникюра допълва целия вид, особено когато прави маникюр за събития на червения килим (в резюмето ѝ са включени събития като Мет Гала, прес обиколката за филма Батман, както и други бляскави събития).

“Не бих искала изкуството на маникюра да стане прекалено популярно,” споделя тя.”То не е за всеки и за това никога не го натрапвам на клиентите си.” Голдщайн също така се радва и на съвместната работа, която процеса на правенето на маникюр може да бъде, както в случая с Джема Чан и нейния маникюр за Мет Гала 2019 и премиерата на The Eternals в Лондон през 2021г.

“Създавам дизайна спрямо това какво ще облече и след това се консултирам с Джема, ако иска да променим нещо,” казва тя. “Харесвам това, че Джема не се страхува да поема рискове с маникюра си и уважава изкуството.”

Снимки: Instagram @betina_goldstein

Голдщайн прави големи стъпки в посока да направи късите нокти отново актуални и ние сме обсебени от всички нейни модели. Ще следим внимателно за иновациите ѝ в модата на късите нокти, но съвета ни е непременно да я последвате в Инстаграм – @betina_goldstein

Източник

Прочетете още: Всички детайли за грима на Оливия Родриго на наградите Грами 2022

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: