HomeИНТЕРЕСНОКои актьори са отказали емблематични филмови роли ?

Кои актьори са отказали емблематични филмови роли ?

Актьори

Кои актьори са отказали емблематични филмови роли ?

Ако съдбата се беше развила по различен начин, щяхме да видим съвсем различни актьори в любимите си филми. Например Брад Пит като Нео. Може би тогава щеше да е съвсем различен филм…

Има много филми, които вече са постигнали култов статут. Например „Матрицата“ или „Омагьосан ден“. Никога няма да спрем да гледаме тези филми от време на време. И разбира се, целият актьорски състав на тези филми се превърна в практически близки хора за нас.

Дженифър Лопес – „Изневяра“

Джей Ло има обширна филмография. Но тя все пак е отказала роля, която можеше да промени актьорската й кариера, Кони Съмнър в Unfaithful. Тя казва, че продуцентите са й изпратили сценария, но той все още не е бил завършен. Въпреки че сега Дженифър съжалява за отказа, тя признава, че ролята изглежда е написана специално за Даян Лейн.

Брад Пит – Матрицата

Трудно е да си представим някой друг на мястото на Киану Рийвс в Матрицата. Въпреки това ролята на Нео за първи път била предложена на Брад Пит. Той казва, че веднага разбрал, че тя не е за него. Актьорът също добавя: „Ако решим да направим шоу за страхотни филми, в които не съм участвал, това ще отнеме 2 нощи.“

Дензъл Уошингтън – „Майкъл Клейтън“

Веднъж актьорът бил попитан по време на интервю дали съжалява, че е отказал някакви роли. Уошингтън отговорил, че „Майкъл Клейтън“ е един от най-добрите сценарии, които е чел от много време насам. Режисьорът на филма обаче бил новобранец, този факт го накарал да се съмнява и в крайна сметка той отказал.

Майкъл Кийтън – „Омагьосан ден“ („Groundhog day“, 1993)

От първата си поява на екрана Майкъл Кийтън си спечелва репутацията на страхотен актьор. Той обаче отказал роли в добре познати филми. Един от тях бил „Омагьосан ден“, който днес се счита за култов. Въпреки че актьорът съжалява за отказа си, той също така признава, че не би могъл да изиграе героя по-добре от Бил Мъри.

Еди Мърфи – Кой натопи Заека Роджър?

Кой натопи заека Роджър (Who Framed Roger Rabbit, 1988)? беше хит през 80-те години. Оказва се, че една от главните роли е предложена на Еди Мърфи. Той обяснил, че дори не е обмислял да се присъедини към проекта, тъй като бил сигурен, че смесването на човешки актьори с анимирани герои е лоша идея. Комикът добавя още, че всеки път, когато гледа този филм, се чувства като идиот заради отказа си.

Шон Конъри – Матрицата презареждане

Шон Конъри, който изигра Джеймс Бонд, също е можел да се появи в The Matrix Reloaded, но го отказал само по една причина: той не разбирал сценария. Ролята на архитекта в крайна сметка отива при Хелмут Бакайтис.

Хали Бери – „Скорост“

Хали Бери заяви в интервю, че й е била предложена роля в Speed ​​преди Сандра Бълок. Ако тя се беше съгласила, филмът можеше да бъде много различен. Тогава сценарият й се сторил неубедителен и тя отказва. Но след като изгледала снимките, актрисата съжалила за решението си.

Мат Деймън – „Аватар“

Мат признава, че отказът да участва в „Аватар“ му струва доста кръгла сума. Според него той се чувства като най-безмозъчния бизнесмен в света заради това. Основната причина за отказа обаче бил фактът, че актьорът вече се е съгласил да участва в друг филм и е решил да се съобрази с етиката.

Източник


Прочетете още: Знаменитите аутисти

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: