HomeИНТЕРЕСНОDon’t Worry Darling: Всичко, което трябва да знаете за новия филм на Оливия Уайлд

Don’t Worry Darling: Всичко, което трябва да знаете за новия филм на Оливия Уайлд

Don’t Worry Darling: Всичко, което трябва да знаете за новия филм на Оливия Уайлд

Докато очакваме излизането на втория филм на Оливия Уайлд, Олив Уейкфийлд ни разказва всичко, което трябва да знаем.

Всяка година има един филм, около който се подрежда целия филмов календар и за 2022 този филм е Don’t Worry Darling.

Нека започнем от началото

Какво: Флорънс Пю прави своята най-добра роля на Степфордска съпруга, като Алис, която се премества в любопитен, почти перфектен квартал на име Виктори, заедно със съпруга си Джак (в ролята Хари Стайлс). Животът ѝ постепенно започва да се усложнява, когато започва да подозира, че нещо нередно се случва зад бляскавата фасада на чистия град. Ако можем да съдим по трейлъра, има безброй близки срещи със смъртта, писъци и повече партита с коктейли от първия сезон на Mad Men. 

Кой: Избройте най-актуалните холивудски актьори и вероятно, ще ги видите в Don’t Worry Darling. Част от крайградския кошмар са и Gemma Chan (Eternals), KiKi Layne (If Beale Street Could Talk), както и харизматичния Chris Pine, в ролята на Франк, главния патриарх на проект Виктори. 

Кога: Филмът излиза в кината на 23-ти септември. 

Оливия Уайлд режисира и играе заедно с Крис Пайн

Сценарий, който предизвика война в наддаването

Изискванията за този филм са необикновени, с 18 студиа, борещи се за правата над сценария. Warner Bros спечелват, когато дясната ръка на Оливия Уайлд, Katie Silberman, отговорна за емблематичните реплики на актрисата в дебютния ѝ филм Booksmart, била назначена да работи по проекта. 

Как се включва Хари Стайлс 

Докато много хора бяха отчаяни, че пандемията накара младия певец да отмени световното си турне, от ситуацията излезе нещо позитивно – Хари Стайлс започна да се снима във филми. Стайлс, първоначално част от краткия списък на Уайлд, се включва в проекта, за да замести Shia LaBeouf, след безцеремонното му напускане на проекта. В пост в Инстаграм Оливия Уайлд поздрави Стайлс, че се заема с предизвикателството: “Той не само се наслади на възможността да остави центъра на сцената на брилянтната @florencepugh, в ролята на нашата Алис, но и насити всяка сцена с различни нюанси на човечност.”

Флорънс Пю споделя гласа си в саундтрака 

Вокалите, които чувате в трейлъра, принадлежат на водещата дама във филма. Всеки, който следва Пю в социалните медии знае, че тя е запалена певица, която сподели, че любимата ѝ песен за караоке е My Heart Will Go On на Селин Дион. Също така, в саундтрака се включва и Стайл, с това, което прави най-добре. 

Флорънс Пю споделя гласа си за саундтрака на Don’t Worry Darling

“Шоуто на Труман” оказва голямо влияние 

Един от филмите, който предизвика хиляди параноични мисли в главата на зрителя, оказва голямо влияние върху създаването на този проект, сподели Уайлд на тазгодишния CinemaCon. Разбира се излъскания живот в света на Виктори, припомня за създадения от човека кошмар на Труман. 

Стилиста на Мадона, Arianne Phillips, отговаря за костюмите

Arianne Phillips е креативния мозък зад някои от най-емблематичните костюми на Мадона, както и на костюмите в култови холивудски филм като The Crow, Walk the Line и Once Upon a Time in Hollywood. Оливия Уайлд се обръща към Arianne Phillips за създаването на специалния свят на Виктори, където талията е стегната, косата е високо вдигната, а флоралните мотиви са навсякъде. 

“Женската загадъчност на киселина”

Пю в ролята на Алис напада патриархата по време на филма. Използвайки препратки към разтърсващата книга от 1963 The Feminine Mystique на Betty Friedan, в интервю за Vogue, по-рано тази година, Оливия Уайлд сподели тъгата си за това, че женските нужди са толкова често пренебрегнати и пропуснати на екрана. Всеки, който е гледал трейлъра, включващ внимателния Хари Стайлс, може да потвърди, че Оливия Уайлд, като режисьор, е надминала себе си, провокирайки този проблем. 

Източник:

Прочетете повече: Райън Гослинг в ролята на Кен за филма „Барби“


Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: