HomeКРАСОТАКак да подготвим кожата си за важно събитие?

Как да подготвим кожата си за важно събитие?

Как да подготвим кожата си за важно събитие?

Не разчитайте на тежките гримове за вашата красота. Необходима е добра пилинг подготовка на кожата и не на последно място добрите серуми, маски, BB и CC кремове.

Сезонът на събитията се откри с пълна сила. Парти на плажа, официална церемония или лично събитие, което ще остави много снимки за спомен – за всеки повод е необходима подготовка на стила.

MADAMSKO се срещна с Грети Гарсия – собственик на Esthetic Privilege и ексклузивен представител на луксозната козметична марка Natura Bisse за България. Грети е професионалист с повече от 15 години опит в сферата на красотата. Поканихме я на интервю, за да говорим как да си подготвим кожата за важно събитие и какви грешки да не допускаме. 

Кожата е най-големия орган в човешката тяло и както зъбите ни трябва да са в разкошен вид, здравето ни трябва да е в разкошен вид – физическо, духовно, психическо, така и кожата трябва да е здрава. За да е здрава нашата кожа, на първо място трябва да ползвате добри почистващи продукти. 

Коя е най-честата процедура, от която се интересуват клиентите? 

Най-нашумялата процедура, която излезе сега от Natura Bisse Barcelona се нарича Stabilizing Hydration Therapy. Тя включва специален пилинг за младата кожа. Може да се използва целогодишно, защото е с много прецизен серум, крем и маска, Stabilizing Mask на Natura Bisse. Така кожата става порцеланова. 

Да не забравяме и терапията, която ползват всички звезди от филмовата академия Оскари, Diamond Instant Glow, включваща пилинг с 5 (АНА) киселини, както и серум за блясък, Glowing Serum, и 3D серум, който стяга, лифтира, и прави 3D лифтинг технология. 

Колко време преди дадено важно събитие трябва да се направи такава процедура, за да може кожата да е спокойна и да е готова за нанасяне на грим?

Най-интересното за Diamond Instant Glow е, че правите тази терапия и непосредствено след нея вие нанасяте фон дьо тен. При терапиите на Natura Bisse Barcelona, които са получени с високи методи на генно инженерство и много добри патентовани съставки, вие може да третирате кожата и непосредствено след това да се гримирате. 

Бъдете лоялни към принципите си – най-вече да се обичате, да имате винаги своите 15 минути красота. Не само за някой голям празник, а изобщо в живота, всеки ден, вие трябва да имате вашите 15 минути красота!

Кои са основните грешки, които се допускат в грижата за кожата? 

Първа грешка, номер 1 е, че хората не се обръщат към специалисти. Отиват в една beauty зона, купуват скъпи продукти, които изобщо не са за тяхната кожа и за тяхната възраст. 

Втора грешка е ползване на “набедените” марки за добра козметика. Имаме достойни конкуренти в лицето на La Mer. Всичко останало в България в момента е бледа имитация. 

Обръщайте се към професионалисти, за индивидуални програми. Спестявайте вашите средства, защото закупени 10 продукта от аптеки и от beauty зони ви струват 5 добри продукти, които са ви за цяла година, на Natura Bisse Barcelona. Не пропускайте веднъж месечно грижата на добрия козметичен специалист. И най-вече обичайте кожата си. Това е философията за поддържане на добър външен вид. 

Имаш ли съвет, ако “най-лошото се случи” и точно в навечерието на важно събитие се появи някаква пъпка? Имаш ли някаква тайна, която да спаси положението за големия ден? 

Отново спасението е Natura Bisse. Имаме специални серуми, които потушават за 24 часа възникването на такива инфекции, както и почистващи средства, които изчистват и дори премахват пигментацията. Natura Bisse е спасението и дава отговор на този въпрос. А като цяло за акне, обръщайте се не само към добрата козметика, а и към един здравословен режим на хранене – без кола, без кафе, без пикантни храни. Почистването е важно, както и добрата слънцезащита. 

Тенденцията за 2022 година в грима е така наречения glowing ефект и по-минималистичен грим. Как можем да го постигнем? 

Glowing ефект се постига не само с терапия у дома, а с два продукта, които са върха на СС продуктите. Единият, Diamond Cocoon Shere Eye (Extreme Eye), е продукт, който има glowing ефект, но и заличава тъмните кръгове с SPF 30. Другият е Diamond Cocoon Shere крем, който пък е за лице с SPF 30, най-добрия СС продукт. С тези две продукта вие нямате нужда от тежки гримове. Имате anti-age, имате SPF защита, имате glowing ефект, леко избелване и дори третиране на пигментацията.

И все пак, ако решим да си сложим тежък грим, как да се подготви кожата за този тежък грим? И по-важното, как, след премахването на грима да се погрижим за кожата си? 

Добро почистване със Stabilizing Cleansing гел и AHA гел. След него, задължително, подходящия концентрат и Diamond Glowing маска. Един любим продукт с много високо съдържание на екстракт от нар. Diamond Glowing Mask на Natura Bisse, Stabilizing Cleansing гел и AHА гел, Natura Bisse. Glowing Mask и един прекрасен серум, като Stabilizing серум или Oxygen комплекс или Витамин С комплекс. Това е тайната! 

Когато се използват дадени козметични продукти обикновено отнема известно време, за да се види истинския ефект от тях. Така ли е с продуктите на Natura Bisse? 

При Natura Bisse ефектът е незабавен. Разбира се с времето се натрупва и се усилва, но още при първата употреба е незабавен. След това се натрупва, усилва и задържа във времето. Като има дори и депо ефек. Повечето от известните гримьори в София ползват Diamond Instant Glow преди своя грим. 

Цялото интервю на тема “Как да подготвим кожата си за бала (или друго важно събитие)?”, можете да гледате тук:


Прочетете още: Козметика с Витамин C може да спаси кожата ви от слънцето

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: