Как да подготвим кожата си за важно събитие?

Как да подготвим кожата си за важно събитие?

Не разчитайте на тежките гримове за вашата красота. Необходима е добра пилинг подготовка на кожата и не на последно място добрите серуми, маски, BB и CC кремове.

Сезонът на събитията се откри с пълна сила. Парти на плажа, официална церемония или лично събитие, което ще остави много снимки за спомен – за всеки повод е необходима подготовка на стила.

MADAMSKO се срещна с Грети Гарсия – собственик на Esthetic Privilege и ексклузивен представител на луксозната козметична марка Natura Bisse за България. Грети е професионалист с повече от 15 години опит в сферата на красотата. Поканихме я на интервю, за да говорим как да си подготвим кожата за важно събитие и какви грешки да не допускаме. 

Кожата е най-големия орган в човешката тяло и както зъбите ни трябва да са в разкошен вид, здравето ни трябва да е в разкошен вид – физическо, духовно, психическо, така и кожата трябва да е здрава. За да е здрава нашата кожа, на първо място трябва да ползвате добри почистващи продукти. 

Коя е най-честата процедура, от която се интересуват клиентите? 

Най-нашумялата процедура, която излезе сега от Natura Bisse Barcelona се нарича Stabilizing Hydration Therapy. Тя включва специален пилинг за младата кожа. Може да се използва целогодишно, защото е с много прецизен серум, крем и маска, Stabilizing Mask на Natura Bisse. Така кожата става порцеланова. 

Да не забравяме и терапията, която ползват всички звезди от филмовата академия Оскари, Diamond Instant Glow, включваща пилинг с 5 (АНА) киселини, както и серум за блясък, Glowing Serum, и 3D серум, който стяга, лифтира, и прави 3D лифтинг технология. 

Колко време преди дадено важно събитие трябва да се направи такава процедура, за да може кожата да е спокойна и да е готова за нанасяне на грим?

Най-интересното за Diamond Instant Glow е, че правите тази терапия и непосредствено след нея вие нанасяте фон дьо тен. При терапиите на Natura Bisse Barcelona, които са получени с високи методи на генно инженерство и много добри патентовани съставки, вие може да третирате кожата и непосредствено след това да се гримирате. 

Бъдете лоялни към принципите си – най-вече да се обичате, да имате винаги своите 15 минути красота. Не само за някой голям празник, а изобщо в живота, всеки ден, вие трябва да имате вашите 15 минути красота!

Кои са основните грешки, които се допускат в грижата за кожата? 

Първа грешка, номер 1 е, че хората не се обръщат към специалисти. Отиват в една beauty зона, купуват скъпи продукти, които изобщо не са за тяхната кожа и за тяхната възраст. 

Втора грешка е ползване на “набедените” марки за добра козметика. Имаме достойни конкуренти в лицето на La Mer. Всичко останало в България в момента е бледа имитация. 

Обръщайте се към професионалисти, за индивидуални програми. Спестявайте вашите средства, защото закупени 10 продукта от аптеки и от beauty зони ви струват 5 добри продукти, които са ви за цяла година, на Natura Bisse Barcelona. Не пропускайте веднъж месечно грижата на добрия козметичен специалист. И най-вече обичайте кожата си. Това е философията за поддържане на добър външен вид. 

Имаш ли съвет, ако “най-лошото се случи” и точно в навечерието на важно събитие се появи някаква пъпка? Имаш ли някаква тайна, която да спаси положението за големия ден? 

Отново спасението е Natura Bisse. Имаме специални серуми, които потушават за 24 часа възникването на такива инфекции, както и почистващи средства, които изчистват и дори премахват пигментацията. Natura Bisse е спасението и дава отговор на този въпрос. А като цяло за акне, обръщайте се не само към добрата козметика, а и към един здравословен режим на хранене – без кола, без кафе, без пикантни храни. Почистването е важно, както и добрата слънцезащита. 

Тенденцията за 2022 година в грима е така наречения glowing ефект и по-минималистичен грим. Как можем да го постигнем? 

Glowing ефект се постига не само с терапия у дома, а с два продукта, които са върха на СС продуктите. Единият, Diamond Cocoon Shere Eye (Extreme Eye), е продукт, който има glowing ефект, но и заличава тъмните кръгове с SPF 30. Другият е Diamond Cocoon Shere крем, който пък е за лице с SPF 30, най-добрия СС продукт. С тези две продукта вие нямате нужда от тежки гримове. Имате anti-age, имате SPF защита, имате glowing ефект, леко избелване и дори третиране на пигментацията.

И все пак, ако решим да си сложим тежък грим, как да се подготви кожата за този тежък грим? И по-важното, как, след премахването на грима да се погрижим за кожата си? 

Добро почистване със Stabilizing Cleansing гел и AHA гел. След него, задължително, подходящия концентрат и Diamond Glowing маска. Един любим продукт с много високо съдържание на екстракт от нар. Diamond Glowing Mask на Natura Bisse, Stabilizing Cleansing гел и AHА гел, Natura Bisse. Glowing Mask и един прекрасен серум, като Stabilizing серум или Oxygen комплекс или Витамин С комплекс. Това е тайната! 

Когато се използват дадени козметични продукти обикновено отнема известно време, за да се види истинския ефект от тях. Така ли е с продуктите на Natura Bisse? 

При Natura Bisse ефектът е незабавен. Разбира се с времето се натрупва и се усилва, но още при първата употреба е незабавен. След това се натрупва, усилва и задържа във времето. Като има дори и депо ефек. Повечето от известните гримьори в София ползват Diamond Instant Glow преди своя грим. 

Цялото интервю на тема “Как да подготвим кожата си за бала (или друго важно събитие)?”, можете да гледате тук:


Прочетете още: Козметика с Витамин C може да спаси кожата ви от слънцето

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO: