HomeКРАСОТАШия и деколте: правилна грижа за здрава и гладка кожа

Шия и деколте: правилна грижа за здрава и гладка кожа

шия

Шия и деколте: правилна грижа за здрава и гладка кожа

След определена възраст е необходимо да започнем да полагаме допълнителна грижа за специфични области, които първи издават признаците на стареене. Ръце, шия, околоочната зона и деколтето са сред първите места, които започват да сигнализират за възрастта ни.  

Всеки се стреми към забавянето на тези процеси и  поддържането на кожата си толкова млада, че да не издава действителната ни възраст.

Шия и деколте – едни от най-неглижираните зони, тъй като цялата грижа за кожата е главно насочена към лицето

Това се превръща в проблем след определена възраст, когато започнем да забелязваме промени в зоната. След 25-годишна възраст тялото ни започва да произвежда с 1% по-малко колаген всяка година, в сравнение с предходната. След тази възраст и около 30 е възможно кожата да започне да бъде по-отпусната, да загубим контурите на челюстта и линиите на шията да станат по-изразени. При навременна намеса и правилно третиране на зоната, може да предотвратим по-бързото остаряване на кожата. Затова е добре след 25-годишна възраст да започнем полагаме грижа и за зоната на шията и деколтето.

Здравословният начин на живот също е от изключително значение за това как ще изглежда кожата ни. Тютюнопушенето, консумацията на алкохол, нездравословното хранене и излагане на кожата на слънце без защита, могат да ускорят стареенето на кожата. Важно е да отбележим, че никога не е късно да променим начина си на живот и да започнем да полагаме грижа за кожата си, независимо то възрастта. Това, че до сега не сме третирали определена област и сме минали отдавна възрастта от 25 години, не означава, че е късно и че не може все още да запазим за по-дълго време хидратирана и изпъната кожа.

Препоръчително е да обърнем внимание на продукти, които са разработени специално за грижа за съответните проблемни области

Вдъхновени от грижата за най-деликатните зони, Natura Bisse България организира серия от мастър класове, на които собственикът на Esthetic Privilege и официален представител на Natura Bisse за България – Грети Гарсия, показа как да третираме кожата на лицето, шията и деколтето. Тя обърна специално внимание на това как в няколко лесни стъпки и с помощта на подходящи продукти да се погрижим правилно за своята кожа, за да имаме видими резултати.

„Важно е да знаем, че кремовете и серумите за лице, които нанасяме, трябва да бъдат разнесени с движения посока нагоре на лицето или настрани. Така изпъваме кожата и успяваме да забавим процеса по увисването й“

сподели Грети Гарсия по време на мастър класа.

Акцентът на събитието бяха продуктите, специално разработени за шията и деколтето – Tensolift Neck Cream и Diamond Life Infusion на Natura Bisse. Серумът Diamond Life Infusion е с мощно въздействие през нощта, подходящ за възраст над 35 г.. Благодарение на магнитната съставка BIO-MAGNET NANSOME, която е патентована от Natura Bisse Barcelona, резултатите са изключително ефективни, кожата е видимо подмладена и сияйна.

Препоръчително е след определена възраст да използваме по-мощни продукти, особено ако до този момент сме неглижирали зоната на шия и деколте

Това е хубаво, за да успеем да възвърнем живота на кожата по-бързо и ефективно.

Серумът съдържа 16 мощни анти-ейдж съставки, както и специалната Diamond Delivery System, която осигурява по-равномерна доставка на съставките с диамантни частици. По време на мастър класа Грети Гарсия отбеляза, че този серум, както и продукти, които са създадени за грижа през тъмната част на денонощието, е важно да се нанасят с нежни масажни движения върху лицето, шията и деколтето, докато продуктът се абсорбира напълно. Както знаем, появата на бръчки на кожата на шията и деколтето може да бъде повлияна от съня ни и по-конкретно височината на възглавницата, на  която спим. Препоръчително е да изберем по-ниска, за да приведем шията, главата и раменете на едно ниво спрямо гръбначния стълб. Чрез използването на серума вечер, кожата успява да се регенерира от външните агресори и да увеличи стягащите свойства.

При избор на козметика за  изглаждане на бръчките, които могат да се повяват на шията и деколтето, е важно да обърнем внимание на съставките и по-точно дали продуктът съдържа хиалуронова киселина, колаген, аминокиселини и микропептиди, тъй като те имат стягащи свойства. Tensolift Neck Cream на Natura Bisse осигурява хидратация, изглаждане на бръчките, неутрализира появата на тъмни петна и придава блясък на кожата. Кремът за грижа за деколтето и шията може да бъде използван както сутринта, така и през деня и нощта, а състава му го прави подходящ, както за по-младата възрастова група, така и за 35 + .

„Нанасяйте кремове от този тип с масажни движения по шията, деколтето и гърдите, докато усетите, че кремът се е абсорбирал напълно. Съветвам ви движенията по разнасяне  да започват от основата на гърдите към шията и горната част на рамото, за да постигнете най-добрия ефект“

сподели с дамите на мастър класа Грети Гарсия.

Natura Bisse продължава своето лято на красотата със серия събития, като в България идва и известният Bubble Pure Air. Това е изолирана площ, зад чиито стени може да се насладите на терапиите на Natura Bisse, като процедурите се извършват в чиста среда, където се диша 99,5 % чист въздух. Може да го откриете от 17 юли в град Варна, а след това и в други градове в страната.


Прочетете още: Как да подготвим кожата си за важно събитие?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: