HomeИНТЕРЕСНО„Заветът на Хоторн“ – продължението, което надмина очакванията

„Заветът на Хоторн“ – продължението, което надмина очакванията

„Заветът на Хоторн“ – продължението, което надмина очакванията

„Заветът на Хоторн“ е второто продължение на хитовата поредица и бестселър на Ню Йорк Таймс „Игри на наследство“ на Дженифър Лин Барнс.

Втората книга от едноименната трилогия е перфектното продължение. Мистериите и интригите се задълбочават, а мрежата от тайни се сгъстява. Романтиката присъства, но не е натрапчива и израстването на героите се забелязва още от първите страници.

Книгата ни води по следите на единствения човек, който би могъл да каже защо милиардерът Тобайъс Хоторн е завещал на една бездомна непозната цялото си богатство, вместо да го остави на дъщерите и внуците си. Ейвъри Грамс има ДНК тест, който потвърждава, че тя не е Хоторн, но загадъчни улики сочат към много по-дълбока връзка със семейството. Докато разкрива загадка след загадка, става ясно, че нищо не е такова, каквото изглежда. Тя търси отговори за себе си, миналото си и хората, които е смятала, че познава.

Какво още?

Грейсън и Джеймсън Хоторн – двамата харизматични и тайнствени внуци на Тобайъс – продължават да я дърпат в различни посоки и става все по-трудно да отличи съюзниците от враговете си. А последните няма да се спрат пред нищо, докато не видят Ейвъри извън играта.

“Всички основни въпроси, свързани с мистериите, които имате в края на първата книга, получават отговор във втората книга! Но може да откриете и няколко нови въпроса“, споделя Дженифър в интервю с The Nerd Daily.

Първата книга от едноименната трилогия е изключително популярна в социалните мрежи и особено в TikTok, където има над 50 млн. гледания. По всичко изглежда, че съдбата ѝ ще последва и „Заветът на Хоторн“, която към момента е с над 20 млн. гледания и още с излизането си на български език се нареди в челните позиции в класацията за най-продавана тийн литература на „Хеликон“. Пригответе се за съспенс, вълнуващи загадки и напрежение.

„Заветът на Хоторн“ е издадена през 2021 г., а вече може да се сдобиете с българско издание под логото на издателство „Егмонт“.

Психолог през деня и писател през нощта

Photo © Kim Haynes;
www.jenniferlynnbarnes.com

Дженифър Лин Барнс е стипендиант на Фулбрайт със степени по психология, психиатрия и когнитивна наука. През 2012 г. получава докторска степен от Йейлския университет и е професор по психология и професионално писане. Интересът ѝ към писането се заражда още в първи клас, а писателската й кариера е започнала да се развива още докато е била в гимназията. В студентските си години продава своите първи пет романа. Сега Дженифър е автор на повече от 20 книги като „Заветът на Хоторн“ е нейният двадесет и втори роман.


Прочетете още: „Тайната от Апамея“ – по следите на изчезнала древна мозайка

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: