HomeИНТЕРЕСНОКои известни актьори обявиха оттеглянето си

Кои известни актьори обявиха оттеглянето си

известни актьори обявиха оттеглянето си

Кои известни актьори обявиха оттеглянето си

Голяма част от топ актьорите започнаха да прекратяват филмовата си кариера.

Някои банално се пенсионираха със заслужена пенсия, а други поради здравословно състояние, например, като Брус Уилис, който беше диагностициран с афазия. Нека видим кой още от известните актьори реши да се оттегли и да се наслади на почивката.

Брус Уилис (67 години)

На 30 март 2022 г. близките на актьора съобщиха, че Брус Уилис прекратява актьорската си кариера поради афазия, тоест нарушение на говора.

Заради болестта актьорът трудно запомня и произнася репликите си, което беше забелязано от много негови колеги в последните филми. През последната година Брус, вероятно очаквайки развитието на болестта, участва в почти дузина филми със средно качество. Антинаградата „Златна малина“ дори установи специална номинация тази година: „Най-лошото представяне на Брус Уилис във филм от 2021 г.“. След като информацията за заболяването на актьора се потвърди, организаторите на „малината“ оттеглиха присъждането на антинаградата на Уилис. Пожелаваме здраве на актьора!

Кои известни актьори обявиха оттеглянето си
Снимка: RICH FURY/GETTY IMAGES

Джим Кери (60 години)

Докато промотира последния си филм, Sonic 2 Movies, актьорът разкри, че иска да спре филмовата си кариера или да се оттегли изцяло:

„Много харесвам спокойния си живот, обичам да рисувам върху платно и своя духовен живот. Чувствам – и това е нещо, което може би никога няма да чуете от друга знаменитост – че ми е достатъчно. Направих достатъчно. Аз съм над това.“

В същото време Кери отбеляза, че въпреки че решението му наистина е доста сериозно, той може да се върне при специални обстоятелства: „Ако ангелите донесат някакъв сценарий, написан със златно мастило, който ме убеди, че ще бъде много важно хората да видят това, мога да продължа по пътя си.“

Снимка: ANDREAS RENTZ/GETTY

Джак Никълсън (84 години)

Вероятно не сте го забелязали, но Джак Никълсън не е участвал във филм от почти 12 години! Последният му филм „Кой знае“ излиза през 2010 г. Оттогава Джак просто се радва на удобна старост, посещавайки баскетболни мачове със сина си и прекарвайки време в курортите.

Снимка: DANA EDELSON/NBCU PHOTO BANK/ GETTY

Ева Мендес (48 години)

Последната филмова работа за актрисата беше филмът от 2014 г. Как да хванеш чудовище, който беше режисиран от партньора й Райън Гослинг. Сега Ева Мендес се занимава с моделиране и дизайнерски дейности.

Кои известни актьори обявиха оттеглянето си
Снимка: DONATO SARDELLA/GETTY

Даниел Дей-Луис (64 години)

Трикратният носител на Оскар не се е снимал във филми от 2017 г., след филма Phantom Thread. След премиерата актьорът обяви, че слага край на кариерата си: „Все още не съм го решил категорично, но тази мисъл се е настанила в мен и е тук … Страхувам се да използвам тази дума „артист“, но известна отговорност като артист надвисва над мен. Трябва да вярвам в стойността на това, което правя. Работата може да изглежда жизненоважна. Дори и ролите, на които не можете да откажете. И ако публиката вярва в това, това ми е достатъчно. Но напоследък не е така.“ Всеобщо е известно, че Дей-Луис подхожда изключително отговорно към всяка своя роля и съответно е много избирателен в материала си. Изненадващо, в 21-ви век, тоест през последните 22 години, актьорът е играл само в 6 филма.

Снимка: KEVIN WINTER/GETTY

Камерън Диас (49 години)

Последните филми с участието на Диас получиха доста ниски оценки от публиката. През 2021 г. актрисата заговори за решението си. Тя отбеляза, че на 40-годишна възраст е осъзнала колко неща е пропуснала поради натоварения си график: „Просто наистина искам да управлявам сама живота си. Това, което искам да организирам сама  – е ежедневието си. Срещнах съпруга си, създадохме семейство, това са точно нещата, за които просто нямах време преди.“

Снимка: JEN LOWERY/SPLASH NEWS

Мег Райън (60 години)

Последният филм с участието на актрисата беше нейният режисьорски дебют Итака, който получи доста ниски оценки от зрители и критици. След това актрисата каза, че слага край на актьорската си кариера, защото иска да „живее повече“: „Не чувствах, че знам достатъчно за себе си или за света, за да отразявам това като актриса. Чувствах се изолирана.“

Кои известни актьори обявиха оттеглянето си
Снимка: DEREK STORM/SPLASH NEWS ONLINE

Робърт Редфорд (85 години)

Актьорът обяви пенсионирането си през август 2018 г., а най-новата изява на Редфорд на екрана беше малката му роля в Отмъстителите: Краят. Актьорът призна, че съжалява за изказването си, защото „никога не можеш да знаеш със сигурност“, но оттогава Редфорд наистина не се е снимал никъде. Между другото, технически край на снимките за него беше създаването на филма Старецът с пистолет, който беше пуснат преди „Отмъстителите“. За тази, всъщност, последна роля, актьорът получи номинация за Златен глобус.

Снимка: ARNOLD JEROCKI/GETTY

Джо Пеши (79 години)

Актьорът въпреки, че беше напуснал актьорската си кариера още през 1999 г., все пак участва в няколко филма през 2000-те, а след това се завърна за една изява за дългогодишния си приятел Мартин Скорсезе, с участието си в „Ирландецът“ през 2019 г. Причината за толкова ранно напускане на киното (тогава актьорът беше на 56 години) е любовта му към музиката. През 60-те години Пеши е отличен китарист и свири в групата Joey Dee and the Starliters, като в един момент не отстъпва на никого, освен на Джими Хендрикс. Джо Пеши дори има три самостоятелни албума, издавани на големи интервали през 1968, 1998 и 2019 г.

Кои известни актьори обявиха оттеглянето си
Снимка: VALERIE MACON/AFP/GETTY

Източник


Прочетете още: Ароматите на звездите

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: