HomeМЕСТАКъде да отидете в Копенхаген: 10 най-добри идеи за еднодневни екскурзии

Къде да отидете в Копенхаген: 10 най-добри идеи за еднодневни екскурзии

екскурзия в Копенхаген

Къде да отидете в Копенхаген: 10 най-добри идеи за еднодневни екскурзии

Копенхаген е вълнуващ град, пълен с атракции и дейности. Тук е красиво по всяко време на годината, но през зимата е като в приказка.

Извън столицата обаче също има много интересни места, които си струва да се видят. Благодарение на развитата транспортна мрежа, пътуването из Дания се превръща в истинско удоволствие. Можете да посетите скандинавски замъци или да преминете през моста Йоресунд и … да се озовете в Швеция! Ако избирате къде да отидете от Копенхаген, вижте тези няколко опции…

Къде да отидете от Копенхаген:

Замъкът Кронборг

Него Шекспир нарича Елсинор и е бил използван като дом на неговия измислен герой Хамлет, се издига във водите на Йоресунд в Хелзиньор от 1420 г. насам. Някога е бил един от най-важните градове в Европа, контролиращ достъпа до Балтика и събиращ такси от преминаващите кораби. Замъкът Кронборг, който е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, е възстановен през 1640 г. след пожар.

Замъкът Фредериксборг

 Луксозният замък на водата е построен в началото на 1600 г. от крал Кристиан IV. В рамките на древните стени на замъка Фредериксборг 500 години датска история могат да бъдат проследени чрез портрети, мебели, картини и декоративно изкуство. В параклиса, разположен на територията на комплекса, са коронясвани датски монарси, а в самия дворец можете да видите най-добре запазените кралски интериори в страната.

Dragör

Това без съмнение е едно от най-красивите села в Дания. Драгор е идеално място за велоразходка през тресавището и по крайбрежието. Тук във фермата можете да се запознаете с бита и традициите на местните, да посетите музикален фестивал или пазар на открито, както и да си направите незабравим пикник сред фантастичен пейзаж!

Малмьо

Идеален вариант за еднодневна екскурзия от Копенхаген. Кратко пътуване през моста Йоресунд и вече сте в съвсем различна страна. Опознайте града на незабравим круиз по канала и научете повече за историята в най-стария скандинавски ренесансов замък.

Замъкът Егесков

Един от най-добре запазените водни замъци в Европа. Строежът му е завършен през 1554 г., а днес в луксозния интериор можете да видите антични мебели, колекция от играчки и великолепна къща за кукли. Не по-малко впечатляващи са градините около комплекса.

Скалите Myon Klint

Има много големи и малки острови, разпръснати край бреговете на Зеландия. Една от тях съдържа най-високия масив от тебеширени скали в Дания, чиято височина в най-високата си точка достига 128 метра над морското равнище. Основните забележителности, които са наблизо, са замъкът Лизелунд и Геологическият музей.

Лоланд

Един от най-големите „острови на Южно море“ се намира на около 90 минути от Копенхаген. Тук има много исторически забележителности, включително древни църкви и замък от 12-ти век. Освен това тук можете да посетите сафари парка и да се насладите на великолепната природа.

Морския музей на Дания

Уникалният подземен музей, разположен в сух док, се намира близо до замъка Кронборг в Хелзингор. Експонатите в това иновативно музейно пространство разказват историята на датското корабостроене и илюстрират богатата морска история на страната. Наред със статични експонати се представят големи видео прожекции, които използват напълно уникалната архитектура на музея.

Синята планета – Националния аквариум на Дания

Най-големият аквариум в Северна Европа е заобиколен от вода, което засилва усещането на посетителите, че са в морето. Тематичните изложбени площи, разделени на пет основни секции, ви позволяват да опознаете невероятния подводен свят. Тук има и биологичен музей.

Музей на открито Lyngby

Малко по-малко от две дузини километра от Копенхаген е Музеят на открито Люнгбю, който е част от Националния музей на Дания. На 35 хектара са разположени селски къщи и мелници, донесени от различни краища на страната. Във всяка къща можете да видите уникалното старо обзавеждане.

Източник


Прочетете още: Швеция – 10 най-интересни места с истински скандинавски привкус

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: