HomeМОДАПолите стават все по-къси

Полите стават все по-къси

миниполи

Полите стават все по-къси

Как и с какво да носим мини пола през 2022 г.

Завръщането на миниполите е реверанс към 2000-те и е една от най-горещите тенденции за този сезон.

Дизайнерите се надпреварват да предложат най-различни вариации – всяка по-къса и по-смела от другите! Миналата година минито с разголени крака се завърна триумфално, като се появи на подиумите на Chanel, Versace, Missoni и Miu Miu. Днес дългокракият силует продължава да властва и е почти по-лесно да се забележи кои дизайнери са избрали да не показват малки-мънички поли.

Миниполата за първи път придоби популярност през 60-те и 70-те години като игрива и дори предизвикателна дреха, представляваща промяна в обществената динамика. През 2021 г. появата на мини- и микрополата е като отговор на ограниченията, причинени от пандемията. Модата ни предизвиква отново да покажем тела и да се потопим в активния външен свят.

Lanvin, Versace, Christian Dior и Roberto Cavalli демонстрират ярки мини, украсени с графични и животински щампи, посочва Vogue. Prada показа сатенени поли с шлейфове, а модна къща Chanel комбинира няколко тенденции наведнъж, предлагайки кожена минипола с ресни и плетен модел.

Как и с какво да носим мини пола през 2022 г.
Christian Dior
Снимка: Alessandro Lucioni / Gorunway.com
Roberto Cavalli
Снимка: Filippo Fior /Gorunway.com

Интересни версии има в колекциите на Max Mara, Miu Miu, Valentino, Michael Kors. Освен това не всички изглеждат смели и екстравагантни – дизайнерите демонстрират и елегантна визия с мини пола, която би била доста подходяща дори в бизнес стил. Особено стилно изглеждат бели и бежови модели с права кройка.

Как и с какво да носим мини пола през 2022 г.
Valentino
Снимка: Alessandro Lucioni / Gorunway.com
Miu Miu
Снимка: Filippo Fior / Gorunway.com

Минито в този момент се отличава с по-структуриран силует, може да бъде с нисък или висок ръст, е по-скоро вталено, отколкото разклешено, и не се страхува от цвета. Българските модни марки следват световните тенденции и ние избрахме няколко предложения за вас:

Всички продукти, представени в MADAMSKO, са независимо избрани от нашите редактори.


Прочетете още: Панталони до коляното – основна покупка на сезона

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: