HomeМЕСТА7 идеи за пътуване за любителите на виното

7 идеи за пътуване за любителите на виното

пикник с вино

7 идеи за пътуване за любителите на виното

Истинските ценители на виното не го пият на литри. Те са готови да отлетят на другия край на света за рядък вкус.

Открият ли нещо интересно, те са готови да го вкусят на малки глътки, под очарованието на топла лятна вечер и красива гледка наоколо. Моменти като тези правят живота да си струва да се живее. Ще ви представим най-интересните идеи за пътуване за любителите на виното.

Сърце! Нека хитрите заговорници осъждат виното, казвайки, че то е вредно. Ако искате да измиете душата и тялото си, слушайте поезия по-често, докато пиете вино. (Омар Хаям)

1. Италия

Италианското вино в Италия, както и френското вино във Франция, се считат за един от основните символи на страните, тяхна гордост и визитна картичка. Отивайки в приказната Ломбардия, ще се озовете в родината на тази легендарна напитка и ще можете да разберете защо половината от нашата планета е влюбена в тази страна. Ето защо Италия е страната, където любителите на виното често пътуват. Добре е да пиете вино, като го хапвате с най-специалните италиански сирена.

2. Франция

Страната на любовта, виното и сиренето е просто перфектната комбинация. Насочете се към района на Бордо, родината на сорта вино Бордо. Там можете да се насладите на вкуса на тази легендарна напитка в допълнение към сиренето Бри и пресните сладкиши, които също са отличителни белезвизитни картички на страната.

3. Грузия

Родното място на легендарното вино Саперави. Тук местните почти никога не пият вино от други страни, защото във всяко семейство някой участва в производството му. Тъй като в Грузия растат вкусни смокини – те са един от най-добрите деликатеси за вино. А хачапури със сирене ще бъде чудесна вечеря с чаша силна грузинска напитка.

4. Калифорния, САЩ

Малко хора знаят, че Калифорния е известна със своето вино. За повечето се свързва със сърф, океан, слънце, вечно лято и наистина е така. Но освен това, Калифорния има и лозя и произвежда едни от най-добрите вина в света, особено в Напа и Сонома!

5. Испания

Тази страна е един от най-големите производители на вино, а площта на лозята й се конкурира с Франция и Италия. И разбира се, разнообразната й кухня, пълна с пикантни ястия и морски дарове, само ще допълни вкуса на богатото испанско вино.

6. Чили

Чилийските вина не са като другите. В провинция Лимари, под изгарящото слънце, се намират най-добрите лозя в тази страна. Съветваме ви да отидете там на винено пътешествие.

7. Португалия

Какво да кажа – това е родното място на портвайна и всеки пътешественик, който обича виното, трябва да го посети.

Източник


Прочетете още: 10 удивителни правила за маса по света, които не бива да нарушавате

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: