HomeИНТЕРЕСНОКим Кардяшиян и Кайли Дженър отправиха критика към Instagram

Ким Кардяшиян и Кайли Дженър отправиха критика към Instagram

Ким Кардяшиян и Кайли Дженър с критика към Instagram

Ким Кардяшиян и Кайли Дженър отправиха критика към Instagram

Ще променят ли мега инфлуенсърите алгоритъма на платформата?

Instagram спира плановете си да направи своята социална медийна платформа подобна на съперника си в тежка категория TikTok, след критики от страна на потребителите, главните сред които са мега-влиятелните Ким Кардашиян и сестра ѝ Кайли Дженър.

Instagram, която е собственост на Facebook Meta Platforms, представи планове за промяна на своя алгоритъм. Това включва потребителите да бъдат изложени на повече видео съдържание от хора, извън техния кръг от приятели и последователи.

Meta е под натиск, след като Facebook съобщи, че е загубил потребители за първи път тази година. Компанията отчете и спад на приходите за първи път в своята историята.

На 26 юли Адам Мосери, ръководителят на Instagram, публикува видео, в което пояснява промените в алгоритъма на приложението. Видеото е отговор на нарастващия призив от потребители, включително Кайли Дженър и Ким Кардашиян, да спрат въвеждането на функции, които правят платформата, наподобяваща на TikTok – ориентирана към видео съдържание.

„Радвам се, че поехме риск – ако не се проваляме от време на време, значи не мислим достатъчно мащабно или достатъчно смело“, Мосери сподели пред Platformer.

Кайли Дженър и Ким Кардашиян,  които имат общо 686 милиона последователи в Instagram, публикуваха призив в приложението по-рано тази седмица, който гласеше: „Направете Instagram отново Instagram. Спрете да се опитвате да бъдете TikTok. Искам просто да гледам сладки снимки на приятелите си. С уважение, Всички.”

Снимка: Patrick McMullan / Getty Image

Instagram или TikTok

Instagram се опита да въведе промени в своята платформа, за да се хареса на по-младите потребители, които може да са склонни да гравитират към TikTok.

Приложението иска автоматично да споделя почти всички видео публикации с дължина под 15 минути във формат Reels. Това означава, че няма да има разлика между Reels и видео публикации, според CreativeBloq.

Докато Facebook и Instagram исторически са свързвали хората със съдържание, създадено от техните приятели, базираният на видео TikTok разчита на алгоритмични сигнали и „вирусно“ съдържание, за да покаже на зрителите силно ангажиращи публикации, без да се налага да разчита на нечия мрежа от приятели или връзки.

Кланът Кардашиян-Дженър има значително влияние в социалните медии. Според Insider , акциите на Snapchat, приложение за споделяне на бързо изчезващо съдържание, паднаха с повече от 8% през 2018 г., след като Дженър написа в Туитър, че вече не използва Snapchat, защото не харесва тогавашните промени в него. По това време приложението загуби повече от 1 милиард долара пазарна стойност.

Meta е в процес на обновяване на своите платформи за социални медии с надеждата да имитира успеха на TikTok, който има потребителска база от 655,9 милиона души по целия свят.

Растежът на TikTok през последните години беше метеоритичен. Анализаторите очакват приходите му от реклами да настигнат YouTube до 2024 г. Миналата година той генерира повече рекламни приходи от Snapchat.

Източник


Прочетете още: Дали Никол Шерцингер ще мине под венчилото?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: