HomeМОДА#Secondhand находки

#Secondhand находки

Secondhand находки

#Secondhand находки

Рециклиране – изборът на дреха втора употреба намалява въглеродния отпечатък. По този начин „рециклираш“ гардероба си и помагаш на планетата Земя.

Напоследък съм на вълна #secondhand находки и днес ми се иска да си поговорим за предимствата на пазаруването втора употреба. Ако ви е интересна темата, може да се включите и да разкажете в коментарите какъв е вашият опит.

Единични бройки

Първото предимство за мен са единичните бройки – един от основните плюсове! Винаги съм държала на това да се отличавам и да имам неща, които никой друг няма или поне не срещам всеки 5-ти със същото. При second hand пазаруването трудно ще видите по улицата човек със същото палто, с което иначе ще бъде облечен всеки, ако го купите от масов бранд на пазара. Находките, които се предлагат в second hand магазините или различните Facebook групи ви дават възможност да развихрите въображението си, да пробвате най-различни комбинации и накрая да сътворите завършен тоалет, който никой друг, освен вас няма да има.

Рециклиране

Изборът на дреха втора употреба намалява въглеродния отпечатък. По този начин „рециклираш“ гардероба си и помагаш на планетата Земя.

Днешната модна индустрия е една от най-консуматорските. Знаете, че fast fashion марките предлагат дрехи по последните трендове, които се менят постоянно и, за да ги следваш, трябва да купуваш често дрехи от тях. И така започваш да трупаш ли трупаш тонове ненужни неща…

Second hand дрехите са създадени, за да превърнат ненужните дрехи на някой във вашите нови и любими модни находки, с които да се разхождате уверени и със стил.

Достъпни цени

Често на достъпни цени се намират дрехи с много качествени материи и изработка и дори на висок клас марки. Със закупуване на по-евтини дрехи може да спестите пари за някоя друга женска необходимост – маникюр, прическа или защо не и за някое пътуване.

Дрехи с история

Все повече хора предпочитат да притежават дрехи и предмети, които имат история. А #secondhand находките правят точно това – разказват истории. Ще ви призная нещо, в което дълбоко вярвам: дрехите наистина могат да разказват истории, те допълват индивидуалността ни и дават възможност да покажем на света кои сме всъщност, по един невербален и сетивен начин. Те допълват нашата същност, а заедно градим спомени.

Мога да кажа, че е напълно разумно да подновим гардероба си със стоки втора употреба. Това не ни прави, нито по-бедни, нито пък ще изостанем от другите. Заедно завъртаме цикъла и вярвам, че правим нещо много смислено и стойностно!

Christian Dior го е казал много добре: „Не купувайте много, но бъдете сигурни, че това, което купувате, е добро“.

В тази статия искам да ви призова, независимо какви дрехи купувате, да не ги изхвърляте на боклука. Има толкова много нуждаещи се хора, които ще се възползват от това, което вие вече не използвате. Можете да дарите директно на човек чрез различни инициативи или да използвате специалните контейнери за дрехи на БЧК. Ако нещо вече е съвсем скъсано и непотребно – парцали винаги трябват!

#Secondhand находки

Аз например, напоследък правя сериозно разчистване на гардероба си и реших да създам страница в Instagram @silviya_damyanova_closet, чрез която да зарадвам други хора с тях. А ето и кои са моите причини да давам дрехите си за втора употреба:

  • Вече трудно ги съчетавам с останалите в гардероба си;
  • Не ми стават, умалели са ми;
  • Някои изобщо не съм обличала;
  • Забравила съм ги в дъното на шкафа;
  • Омръзнали са ми;
  • Взимала съм ги само за снимки или за някое пътуване.

И това не означава, че някой друг не би им вдъхнал нов живот и не би им се зарадвал. Нека бъдем разумни.


Здравей! Казвам се Силвия, определям се като блогър - пристрастенa към модата, пътуванията и красивия начин на живот. ???? Моята мисия е да вдъхновявам момичетата да разкриват своята женственост и способности. В моите канали ще намериш снимки и видеа на различни тематики - oт идеи за пътувания, до модни съвети, грижа към себе си и съвети за развиване на женската енергия. От 2 години активно се занимавам с инфлуенсър маркетинг и помагам на брандове да достигат по-лесно и бързо до хората.

Създател съм на инициативата #ОТБОР10ККРАЧКИ, с нея провокирам стотици хора да правим заедно по минимум 10К крачки на ден. Докато ходенето пеша и тичането не се превърнат в наш навик. Целта ни е да постигнем минимален обем от физическа активност за по-голям тонус и добро здравословно състояние. Ако искаш да се включиш в отбора, хайде с нас!

По професия съм дигитален специалист и създавам съдържание за инстаграм/фейсбук профилите и на други брандове чрез изграждане на ясна и конкретна стратегия за социалните мрежи. Ежедневно публикувам развлекателно съдържание чрез сторита и постове и ангажирам тяхната аудитория с цел постигане на по-добри резултати.

Най-често вирея в инстаграм и ще се радвам да се открием там: @silviya_damyanova

Прочетете още: Как да засилим женската си енергия?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: