HomeКРАСОТА5 начина за къдрене на косата без топлина

5 начина за къдрене на косата без топлина

къдрене на коса с ролки

5 начина за къдрене на косата без топлина

Едно къдрене на косата може да бъде много стресиращо за нея. Ако искате да накъдрете косата си без топлина и увреждане, имаме няколко метода за вас.

Жените къдрят косата си без топлина от векове! Повечето от тези методи включват заспиване с леко влажна коса. Някои дами целят перфектно накъдрена коса, а други работят, за да подчертаят естествената чупливост на косата ви. Прегледайте списъка, за да намерите най-добрия метод за къдрене и стила, които търсите.

Накъдряне чрез намачкване – за естествено къдрави и чупливи коси

Намачкването ще засили естественото извиване на косата ви, правейки я вълнообразна или къдрава в зависимост от естествената и структура. Това е един от най-бързите и лесни методи за получаване на небрежни къдрици. 

Ще имате нужда от:

 • Продукт за подобряване на къдриците (мус/гел)
 • Шампоан за обем
 • Хавлиена кърпа
 • Гел за коса/ Друг продукт за фиксиране

Метод на изпълнение:

Косата се измива  с шампоан за обем и след това балсам. Балсама се нанася само в краищата на косата, за да не я утежнява и се изплаква обилно.

Косата се подсушава в кърпа, докато е все още влажна. След това се изпомпва достатъчно количество пяна  или гел. Правилно е да  наведете напред и да започнете да мачкате косата си с продукта от върха на косата към скалпа. 

Не се поставя продукти близо до корените, тъй като това може да направи косата ви да изглежда мазна. Косата се мачка нагоре и се оставя да изсъхне. Може да ускорите процеса с сешоар дифузер с ниска температура. 

Демонстрация може да видите тук:

Къдрене с фиби за коса

Този класически стил никога няма да излезе от мода, а освен това е супер лесен начин за навиване на косата без топлина. Всичко, което трябва да направите, е да закрепите косата си преди лягане, за да се събудите с прекрасни къдрици на сутринта.

Ще имате нужда от: 

 • Хавлиена кърпа
 • Гел за коса
 • Фиби за коса
 • копринен шал
 • Лак за коса

Метод на изпълнение:  

Косата се измива и изсушава с кърпа, но трябва да се уверете, че внимателно отстранявате излишната вода от косата си, вместо да търкате косата с кърпата.

Нанася се малко гел за коса или друг продукт, който да я фиксира. Косата се разделя на участъци с които да работите по отделно. 

Взема се един малък кичур, увива се от края към корените около пръста, а след това навития кичур се закрепва с фиба за главата и този процес се повтаря с останалата част от косата. 

След като цялата коса е навита и закрепена, се увива с копринен шал, за да се запазят фибите на мястото им. Можете да останете с фибите до сутринта. 

Когато сте готови за деня, фибите се премахват от косата и къдриците се сресват леко с пръсти. Може да добавите лак за коса за допълнителна фиксация. 

Демонстрация може да видите тук:

Къдрене с ролки за коса

Ролките са чудесна алтернатива за къдрене на косата и освен това предпазват косата ви от топлинно увреждане, като същевременно придават плътност и обем. За стегнати къдрици изберете по-малки размери, а за големи обемни вълни заложете на по-едри.

Метод на изпълнение: 

Косата се измива или просто се навлажнява със спрей. Изстисква се излишната влага от косата си с кърпа.

Ако имате гъста коса, разделете я и отделете. Косата се навива от върха към корените, като ролките трябва да прилягат плътно към скалпа ви.

Изчаква се няколко часа с ролките в косата, докато изсъхне напълно. Можете да използвате това време, за да се гримирате или да свършите домакинските задължения.

Къдриците се развиват и косата се сресва леко с пръсти. Можете да пръснете лак за фиксиране.

Демонстрация може да видите тук:

Къдрене на косата с дълъг чорап или колан 

Чрез този метод за къдрене се правят по-отпуснати, но красиви къдрици по много лесен начин, без да създава дискомфорт по време на сън.

Ще имате нужда от:

 • Дълъг чорап или колан от халат
 • Два ластика за коса

Метод на изпълнение: 

Докато косата е леко влажна, чорапа се увива около главата. Косата се разделете на две половини и започва увиване около чорапа. След като стигнете до края на косата си, се завръзва с ластик. Пoвтаря се и с втората част на косата. 

Можете да се използва сешоар с хладна струя, за да се ускори процеса на сушене, или да легнете с коса, увита около лентата за глава. След като косата е напълно суха, се развързва и разпуска.Косата се сресва с пръсти и напръсква  с лак за коса. 

Къдрене със сламки

Къдренето със сламки е чудесна алтернатива на използването на ролки. Този метод ви осигурява стегнати, еластични къдрици, които изглеждат естествени. 

 Метод на изпълнение: 

Косата се измива и след това се попива излишната вода с кърпа или се навлажнява  със спрей.

Взима се сламка и се сгъва на половина. Взима се тънък кичур от косата и  се увиват краищата около средата на сламката. Навива се нагоре, докато се стигне до скалпа. Сламката се закрепва, като се завърже с ластик или фиба около навитата коса. Повтаря се с останалата част от косата на части.

Косата трябва да преседи със сламките до сутринта. Сламките се развързват и косата се сресва с пръсти.Може да се напръска с малко лак за коса за фиксиране. 

За демонстрация може да видите това видео:


Прочетете още: Уникални прически, които да опитате през 2022

Най-интересното от седмицата в Madamsko

Share With: