HomeИНТЕРЕСНОАко телефонът ви е повреден, не бързайте да купувате нов

Ако телефонът ви е повреден, не бързайте да купувате нов

телефон

Ако телефонът ви е повреден, не бързайте да купувате нов

Е, какво ще го поправяш, по-добре си купи нов телефон”. Колко пъти сте чували това изречение в последно време? И колко пъти ви се е струвало, че това не е съвсем разумен съвет?

Напълно прави сте да не ви се иска да ставате част от линейната икономика на “купувам-ползвам-хвърлям”, а да се адаптирате към по-разумно потребление, при което не хвърляме, а ремонтираме. 

Поправката на съвременните мобилни телефони и лаптопи е напълно възможно, обясняват специалистите от Атлас Компютърс

Ето кои са повредите, които могат да бъдат отстранени без да има нужда да купувате нов телефон или лаптоп и да инсталирате всичко наново: 

Пукнат или счупен екран

Най-често срещаният проблем, особено в семейства с малки деца. Една секунда невнимание и екранът на телефона става като паяжина, дори да има протектор. 

Смяната на екрана не е никакъв проблем, стига да го дадете в сервиз. 

Телефонът не се зарежда

Буксата за зареждане лесно се поврежда, особено ако го ползвате докато се зарежда и подпирате накрайника на зарядното върху корема си. Така лесно се изкривява и зарядното и входа в телефона и устройството спира да се зарежда. 

Това не значи край, а просто малък ремонт на буксата за зареждане и любимият ви телефон продължава да действа безотказно. 

Не се чува при разговор 

Ако не се чувате с отсрещната страна и проблемът не е във връзката, вероятно микрофонът или говорителят на телефона са се повредили. Това е лесно отстранима повреда, казват техниците на  Атлас Компютърс. Само след няколко дни телефонът ви ще бъде като нов.

Ако телефонът ви е повреден, не бързайте да купувате нов

Бутоните за звука не работят

Друг често срещан проблем е с малките бутончета за звука, за включване и изключване на телефона. Те са много фини и дори да са защитени от протектор, са подложени на честа употреба и натиск и могат да се повредят. 

Ако моделът позволява, проблемът с бутоните за звука се отстраняват лесно и всичко продължава постарому. 

Смяна на батерията на телефона

Почти всички модели телефони позволяват смяна на батерията с нова, така че не се колебайте да се свържете с техник тук и да ремонтирате телефона си.

И понеже сме в разгара на лятото, ако сте се върнали от отпуска и телефонът ви е пълен с пясък, това също се оправя с ремонт, а не с купуване на нов телефон. 


Прочети още: „Безобидни“ вещи от гардероба, които са забранени в други страни

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: