HomeПОДКАСТВъзможно ли е една жена да съчетава успешно всички свои житейски роли?

Възможно ли е една жена да съчетава успешно всички свои житейски роли?

Възможно ли е една жена да съчетава успешно всички свои житейски роли?

Възможно ли е една жена да съчетава успешно всички свои житейски роли?

Как една жена, която е семейна, има деца и отговорности за домакинството, може да се грижи за своя професионален път?

Реших да започна своята рубрика с най-базови съвети – какво е необходимо една жена да прави, за да е успешна във всички роли на живота си. При мен идват повече жени, може би защото припознават себе си. Аз се научих успешно да съчетавам няколко роли като жена, съпруга, майка на три деца, предприемач с много успешни бизнеси. Насочвам вниманието си в работата си като ментор към жени, защото мога да им бъда много полезна.

Започнах да работя с жени като ментор преди около 3 години

Това, което направих е, че започнах постепенно да надграждам своите умения за това, което съм научила в бизнеса и в живота и как моят опит може да се предаде на други дами. Стъпка по стъпка стигнах до момента, в който днес работя с над 50 жени.

Работя индивидуално с всяка от тях и им помагам да развият свой собствен бизнес или да развият своята кариера. Два пъти месечно, в моята рубрика в MADAMSKO, ще давам различни насоки за важните действия и малките стъпки, които са необходими за всяка една жена, за да може след една година, когато се обърне да си каже ,,Уау! Всичко, което направих дава резултати”. Знам, че ако не предприемем никакви действия или правим колебливи малки стъпки, няма да получим желания ефект и това в тази посока е моята работа като ментор.

В живота си чувам доста оправдания и директно казвам на хората, че това са извинения, но не и решения.

Когато хората се фокусират върху оправданията, а не върху какво могат да направят, за да израснат личностно, да израснат в професионален аспект, да успеят в бизнеса си, тогава въпросът е, дали човекът е готов да вземе решенията и да предприеме действия на база на отговорите, които е получил.

Често ме питат е ,,Краси, как успяваш да съчетаваш всички тези неща?”

Краткият отговор на този въпрос е – с огромно желание.
Има ли желание, има и начин, и няма ли желание – оправдания хиляди.

Краси Ангелова и семейството й
Снимка личен архив

Това, което пречи, на повечето хора е, че не могат да намерят вътрешната мотивация да предприемат действия. Защото е по-лесно да не правиш нищо, това е много лесно и още по-лесно е, след това да влезнеш в моменти на оправдание, как едно, второ, трето или някой друг е виновен.

Тук идва момента, в който не поемането на отговорност за собствения си живот, а когато не поемаш отговорност за живота си, за бизнеса си, за кариерата си, тогава много лесно сочиш с пръст някой отвън за виновен.

Затова първата стъпка от поредицата стъпки, които ще представя тук в рубриката ми за успешен живот, бизнес, кариера – не само успешна, но и щастлива, е намирането на баланса. Ние не търсим само успех, ние търсим баланса в живота си.

Баланс в това да бъдеш успешен не само в своя бизнес, но и в личен план

Това, което правиш, да ти носи истинско удоволствие. Друга грешка, която виждам в бизнесите, която аз също съм правила във времето е, че фокусът е изцяло върху бизнеса. И това не ни носи удоволствие. Търсейки баланса, се запитайте ,,Това нещо носи ли ми щастие”. Ако отговориш ,,Да” – ще имаш огромно желание да продължаваш напред. Ако отговорът е ,,Не”, намери нещото, което е необходимо да промениш. Така преправяйки професионалния си път и/или кариера, когато се обърнем назад, да си кажем ,,Заслужаваше си”, защото съм и щастлива, и чувствам удоволствие от това, което правя, и има баланс.

Първата стъпка е желанието да направиш съответното действие, крачката. Следващото нещо, което много ми помага е да гледам по-мащабно на нещата. Когато си фокусиран върху хилядите малки стъпки, които имаш да извървиш, цялото ти внимание е върху детайлите в началото. Казвам в началото, защото има моменти, в които трябва да се фокусираме в детайлите. В началото, когато тръгнем по своя път, това, което желаем и което ни вдъхновява и да не се фокусираме само върху детайлите. Защото този фокус ще ни събори. Детайлите са много важни, но те могат да ни накарат да си кажем „Не, това е невъзможно. Това е много трудно, трябва да направя хиляди неща, може и да не стане.”. Когато тръгнем с нагласата, че може и да не стане – наистина може да не стане, защото във всичко, което правим вътрешно, имаме съмнение, а ключът е вярата.

Вярвам, че мога да постигна това, което искам!

Краси ангелова за ролите на една жена

Вярвам ли, че мога да не го постигна? Това, което вярвам – това получавам. Всеки един човек може да види доказателствата в своя собствен живот и като начало да погледне към себе си и да се запита – кое е това, което е моята страст, кое е това нещо, което ми носи удоволствие в професионален и в бизнес план?

След като намерите отговора, започнете да го правите. Без да мислите, колко много години ще са необходими да го развивате, колко много стъпки, колко много пречки, колко много трудности ще имате. Те са неизбежни. Въпросът е как го приемаш – емоционалната ти нагласа. В голямата си част, това е и част от пътя на личностното ни развитие.

Нещата около нас не се променят, ние променяме начина, по който гледаме на света и тогава правим различни действия. Когато правим различни действия в живота си, в бизнеса си, започват да се получават резултати. Това е ключово.

Нека всеки да си помисли кое е нещото, което му носи истински радост и удоволствие, което би правил денонощно, с дни наред, без да се изморява. Това, което ни носи удоволствие, ще правим без да се съобразяваме, какво ще кажат хората, родителите ни, партньора ни или който и да е било друг. И тогава ще знаем как да постигнем баланс.

В следващият епизод ще говорим за малките стъпки към голямата промяна. Всичко за мен Краси Ангелова, книгите ми и контакт с мен може да намерите на krassiangelova.com.


Красимира Ангелова е родена в Плевен, където живее и до днес. Майка е на 3 прекрасни деца. През 2004 г., заедно със съпруга си,  създава веригата магазини за домашни електроуреди TECHNOARENA.  Краси Ангелова е автор на книгите „Пътят към мечтите“,  „Дневник на благодарността“ и “Промяната”. Красимира Ангелова преминава Международно коучинг обучение и е сертифицирана по международните коучинг стандарти ICF. Част от квалификациите ѝ включват: „Бизнес НЛП с коучинг умения“ от Международната федерация ITA, „Бизнес констелатор по европейския патентован метод DCS“, програми на Тони Робинс и Питър Сейдж. Нейната мисия е, че всеки човек може да промени живота си и да изживее пълноценно най-смелите си мечти, стъпка по стъпка. 

Прочетете още: Тайната сила на баланса в живота ни

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: