HomeСЪБИТИЯЗапочва политическият трилър „Четвърта власт“ по БНТ 1

Започва политическият трилър „Четвърта власт“ по БНТ 1

Политическият трилър „Четвърта власт“ по БНТ 1

Започва политическият трилър „Четвърта власт“ по БНТ 1

12-серийният телевизионен филм е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

На 19 август, петък, от 19:00 ч. по БНТ 1 започва политическият трилър „Четвърта власт“, продуциран от Българската национална телевизия. В главните роли в сериала зрителите ще видят Мила Парушева, Христо Шопов, Самуел Финци, Владимир Пенев, Михаил Билалов, Деян Донков, Атанас Атанасов, Ивайло Герасков, Владимир Карамазов, Христо Петков, Снежина Петрова, Светлана Янчева, Ана Пападопулу, Александра Василева, Деси Моралес и други.

Името на сериала „Четвърта власт“ е избрано като предизвикателство към българската обществено-политическа система, в която журналистиката трябва да възстанови своята сила и независимост. В мотивите за неговото създаване пише:

„Ако сериалът въвлече зрителя в гражданска реакция, това означава, че сме нарушили онова мълчание, което ни прави съучастници и убива демокрацията“

В сюжета на „Четвърта власт“ зрителите ще проследят едно истинско репортерско разследване. В него главните герои са политици и журналисти. Историята е създадена на основата на факти и събития, които изглеждат познати. Действието се развива в редакцията на вестник, който се опитва да работи по свои правила за независима журналистика в изпълнено със зависимости общество. Разследването свързва външния и вътрешен свят, в който журналистите живеят. Те разбират, че изборът е да станат част от манипулацията или да се изправят срещу нея. На екрана се случва онова, което се случва в живота – ожесточена борба за власт, мръсна политическа игра, удари под кръста, изнасяне на информация, натиск и отчаяна журналистическа съпротива.

Режисьори на лентата са Димитър Коцев – Шошо и Стоян Радев. Сценарият е дело на Александър Чобанов, Александър Спасов, Ваня Николова, Велислава Попова, Емил Андреев, Йордан Банков, Росен Босев, Димитър Коцев – Шошо и Стоян Радев. Оператори са Антон Бакарски и Владимир Михайлов, а музиката е композирана от Виктор Стоянов. Консултанти са Севда Шишманова и Найо Тицин, а монтажът е на Зорница Коцева. Продуцент БНТ – Севда Шишманова, изпълнителен продуцент – Найо Тицин („Спотлайт“), делегиран продуцент БНТ – Янко Терзиев.

Гледайте политическия трилър „Четвърта власт“ от 19 август в 19:00 ч. по БНТ 1.


Прочетете още: „Whiplash“ – докъде сме готови да стигнем, за да успеем?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: