HomeСЪБИТИЯПредаването „Светът на жестовете“ по БНТ 1 със специална награда от НАСГБ

Предаването „Светът на жестовете“ по БНТ 1 със специална награда от НАСГБ

Предаването „Светът на жестовете“ по БНТ 1 със специална награда от НАСГБ

Предаването „Светът на жестовете“ по БНТ 1 със специална награда от НАСГБ

Екипът на специализираното предаване на обществената телевизия за хора с увреден слух е отличен от Националната асоциация на сляпо-глухите в България.

Екипът на специализираното предаване на Българската национална телевизия за хора с увреден слух „Светът на жестовете“ получи специална награда от Националната асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ) за значителен принос за делото на сляпо-глухите и тяхната интеграция в обществото.

Официалната церемония по награждаването се състоя на 15 август 2022 г. в град Пловдив. Повод за събитието беше отбелязването на 25-ата годишнина от основаването на НАСГБ.

През 2022 г. специализираното предаване за хора с увреден слух „Светът на жестовете“, отбелязва 40 години в ефира на Българската национална телевизия. То цели да информира широката общественост за проблемите, възможностите и постиженията на хората с увреден слух. 

Предаването осигурява равен достъп до информация на глухите и слабочуващи хора, като ги запознава с актуални теми и интересни факти, засягащи живота им. Българският жестов език е основно средство за комуникация в предаването. 

„Светът на жестовете” е с информационно-публицистична насоченост и се излъчва всеки петък от 12:30 ч. по БНТ 1. Автор и водещ на предаването е Надежда Мирчева, режисьор е Денислав Георгиев, асистент-режисьор е Антония Радичева.

Намерете предаването „Светът на жестовете“ в сайта на БНТ.


Прочетете още: Започва политическият трилър „Четвърта власт“ по БНТ 1

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: