HomeПОДКАСТТеди Кацарова: Искам здравословният начин на живот да се превърне в мода

Теди Кацарова: Искам здравословният начин на живот да се превърне в мода

Теди Кацарова: Искам здравословният начин на живот да се превърне в мода

Теди Кацарова: Искам здравословният начин на живот да се превърне в мода

MADAMSKO представя Теди Кацарова – в откровен разговор за детството по време на концерти, за новата любов, за пътешествието до Парагвай и за здравословния начин на живот.

Тя е една от любимите ни български музиканти и изпълнители. Специфичното ѝ вибрато придава на всяка нейна песен усещане за кадифе и щастие.

Дъщеря на певицата Силвия Кацарова – „дъщерята на големия кораб“ казва през смях самата Теди (връзка с песента „Големият кораб минава“ Б.ред.), решава още като тийнейджър да посвети живота си на музиката. Някак естествено, но пък съвсем случайно, тя определя това като магичен начин да продължи делото на родителите си.

На 15г. влиза с апломб на музикалната сцена само с три записани песни и с абсолютната отговорност, че ще бъде следена с голям интерес именно заради родителите ѝ. Следва лавина от покани за участия и включване като бек вокалист в екипа Георги Христов. Почти на 18г. издава първия си албум. Следващите години превръщат Теди Кацарова в една от любимките на българската поп музика.

Зад прожекторите

В личен план преминава през много труден брак, който я отвежда във Финландия. След 9 дълги години, които завършват със среща с депресията тя се връща в България. Признава обаче, че от професионална гледна точка обаче този период за нея е бил и много творчески.

През юли тази година Теди Кацарова представи своята нова песен „Един за друг“ на сцената на турнето „Обич и песен“.

От една година Теди е отново щастлива, а мъжът до нея се казва Ян и е от Прага. Той е бивш национален състезател по хандбал на Чехия. „Той е много качествен и добър човек, изключително много ме подкрепя. Смеем се много, когато той ме снима в по-провокативни снимки и казва „За твоите фенове!“. Не е от хората, които ревнуват. На него му харесва начинът ми на живот с непрекъснатите пътувания и различни участия, защото много се доближава до животът, който и той е водил като професионален спортист. Разбира и е до мен в стриктното спазване на дисциплина и хигиената на поведението – важна част от грижите, които полагам за себе си преди концерт например.“

По време на периода на лок даун през 2020 г. Теди Кацарова буквално живее от активността си в социалните мрежи – като инфлуенсър. Според нея това до голяма степен я спасява в тези изключително тежки за всички творци месеци. Започват да я търсят от различни компании с предложение да промотира техните продукти. Категорична е обаче, че никога не би препоръчала продукт без да го използвала и да има лични впечатления от него.

Въпреки, че аудиторията ѝ в Instagram расте непрекъснато, тя не се смята за инфлуенсър

Категорична е, че работата на инфлуенсърите изисква голямо посвещение, много труд и години инвестиция във взаимоотношения и изграждане на доверие. Част от това е отговорността, че когато кажеш нещо, хората ще те последват и когато покажеш един продукт те ще си го купят.

През февруари 2021 г. заедно със своя  фитнес треньор Владислав Хаджиперев създава кулинарно-здравословният канал в You Tube БИОЛОГИЧНИ BIOLOGICHNI. В него показват как да си приготвим здравословна храна – Био рецепти за Логични хора!

Така постепенно в нея се ражда желанието да направи кампания с детски работилници за здравословно хранене, които да го превърнат в мода.

„Децата са най-готината публика! Те са винаги искрени и всяко общуване с тях е истинско приключение. Винаги съм изпитвала огромно удоволствие да работя с деца.
Вярвам, че когато се запалят и им стане интересно здравословното хранене, това може да се превърне в мода. Правила съм няколко  интерактивни занимания за здравословно хранене с деца и винаги след това идва някоя майка и казва „Детето ми не яде салата, как го накара да яде сега?“.

Тогава си казах, че ако можем да превърнем здравословния начин на живот в мода сред децата ще е чудесно

Обикновено децата посягат първо сигнално. И ако първата мисъл бъде, че ще е яко ако се храня като някой популярен човек може би успеем да прокараме модна линия и децата да започнат първо сигнално да избират правилните неща.Вярвам, че можем да се превърнем здравословното хранене в течение, което да показва какво би могло да се случи в дългосрочен план.
Да покажем, че това е нещо приятно, нещо което ни прави и творци.“

Снимки Личен архив

Една от страстите на Теди Кацарова са пътешествията. Последното и пътуване е до Парагвай. Вижте какво разказа тя за индианците и водопадите там >>>


Прочетете още: Искам всичко, което е “..like a girl” да бъде символ за нещо страхотно

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: