HomeПОДКАСТКои са причините за успеха и неуспеха?

Кои са причините за успеха и неуспеха?

Кои са причините за успеха и неуспеха?

Кои са причините за успеха и неуспеха?

Кое е това, което прави хората успешни и как да балансирате между успеха бизнеса, семейството, личното свободно време?

Успехът не е просто работа, това е начин на живот балансиран чрез щастието, радостта и подкрепата на близките ти хора.

В този епизод ще засегна темата за това защо има хора, които не постигат това, което искат. Кое ги спира? Кое е нещото, което един успешен човек прави? Сигурна съм че всеки един от вас е запознат с поне един успял човек и се възхищава на него, но зад успеха му стоят действия, план, стратегия, постоянство.

Какво спира хората да постигнат целите и мечтите си?

Всеки един човек има мечта, но не всеки успява да я постигне, защото повечето хора никога не я превръщат в цел и не извършват действие, вярват, че нещата ще се случат от само себе си. За да се случи това, което искате, за да постигнете успех е необходимо да сте посели семето на мечтата си и я превърнете в цел.

Това не означава да сложите краен срок, това значи, че трябва да започнете да вярвате, тук и сега, че вече сте успешен човек, защото ако само си казвате ,,Аз ще успея”, това се отнася за бъдещето, но ако от сега се програмирате да вярвате, че сте успешни, заради това, което сте, заради вашите мечти, деца, за нещата, които сте създали, тогава не се само и много други фактори, събития ще започнат да ви помагат и водят към постигането на целта ви няма как да знаете кой е импулса, действието, което зареждайки се вътре във вас ще можете да направите фурора.

Първо трябва да запишем мечтата си, да направим план и започнем да действаме. Това е ключовият момент, хиляди мисли минават през главата ни, и за да ги концентрираме в правилната посока, да имаме правилния фокус е необходимо действие. В обратен случай изпадаме в състояния като паника, стрес, тревожност, които произтичат от други неща в живота, но един от факторите са многото ни мисли.

Как да успокоим тези мисли?

Медитациите и писането в дневник на благодарността са двата най-ефективни начина. В каналът ми може да намерите много медитации, които може всеки ден да слушате. Чрез тях успокояваме мозъка си и сме много по-спокойни, по-продуктивни, когато дойде мисъл започваме да действаме, не се тревожим, пишейки благодарности в дневника си се връщаме към нещата, които ни правят щастливи, и с натрупване в ежедневието ви ще видите как всичко ще започне да ви се получава. Започвате да превръщате нещата в действие. Планирайте и всеки ден правите стъпки към вашата цел. И бъдете сигурни че малките стъпки създават голямата промяна във вашия живот, защото ако правите по една стъпка всеки ден в края на годината те ще са 365.

Друго важно нещо за постигането на мечта е намерението, за което ще развия повече е следващия епизод, за това защо е важно да имате мечта, но да я осъществявате чрез намерение. Това е една от тайните, които прилагам за моя успех и бизнеса си. За да имате успех трябва да го създадете вие, а не някой друг. Можете да имате намерение за деня, за определена среща, за определен проект. По този начин то се случва.

На кратко, хората нямат успех, когато нямат план и фокус. Дори и да звучи много лесно, малко хора го правят. Това е така, защото на хората им е много по-лесно да правят неща, които познават. Те изискват по-малко усилия и ресурси. За това голяма част от хората не правят нови действия, необходими, за да се постигнат нови резултати в живота и бизнеса си, но затова ще си говорим в следващия епизод.

Научете повече по темата като слушате аудиоподкаста на MADAMSKO и Красимира Ангелова в Spotify, SoundCloud и YouTube.


Красимира Ангелова е родена в Плевен, където живее и до днес. Майка е на 3 прекрасни деца. През 2004 г., заедно със съпруга си,  създава веригата магазини за домашни електроуреди TECHNOARENA.  Краси Ангелова е автор на книгите „Пътят към мечтите“,  „Дневник на благодарността“ и “Промяната”. Красимира Ангелова преминава Международно коучинг обучение и е сертифицирана по международните коучинг стандарти ICF. Част от квалификациите ѝ включват: „Бизнес НЛП с коучинг умения“ от Международната федерация ITA, „Бизнес констелатор по европейския патентован метод DCS“, програми на Тони Робинс и Питър Сейдж. Нейната мисия е, че всеки човек може да промени живота си и да изживее пълноценно най-смелите си мечти, стъпка по стъпка. 

Прочетете още: Възможно ли е една жена да съчетава успешно всички свои житейски роли?

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: