HomeИНТЕРЕСНОКак Wi-Fi мрежата може да превърне дома ни в уязвима точка

Как Wi-Fi мрежата може да превърне дома ни в уязвима точка

Wi-Fi мрежа

Как Wi-Fi мрежата може да превърне дома ни в уязвима точка

Как високотехнологични Wi-Fi устройства предпазват личната ни информация

Днес, всеки от нас прекарва голяма част от денонощието в границите на своя дом. А ако трябва да бъдем честни, тези от нас, които работят home office, понякога неусетно дори забравят да излязат ден-два. Дали играем игри, работим, или гледаме филми, за всичко това ни е нужна добра интернет връзка. Добрата интернет връзка – невинаги означава просто силен интернет. Всъщност зад Wi-Fi устройствата се крият множество технологии, които дават различни възможности за сърфиране в интернет, но и много заплахи, които могат да подложат сигурността ни под въпрос.

Какви са заплахите, които стоят зад Wi-Fi?

  • Кражба на лична информация
  • Кибератаки срещу бизнеса
  • Некриптирани връзки
  • Подслушване
  • Отвличане на сесия

Как може да предотвратим всичко това?

Доброто устройство е ключът към сигурността. Съвременните технологии предлагат редица решения за дома и офиса, които да гарантират за безпроблемна Wi-Fi връзка.

TP-Link, водещ глобален доставчик на мрежово оборудване за домашни и бизнес потребители, анонсира в България първата си Wi-Fi 6E Tri-Band Mesh система с Whole Home Mesh – Deco XE75.

Какво отличава новото устройство от всички останали?

Системата Deco Mesh формира унифицирана мрежа с едно име, а вграденият AI Roaming създава идеалното Wi-Fi Mesh решение, благодарение на своите усъвършенствани алгоритми и процеса на самообучение.

С подобреното WPA3 криптиране и решението TP-Link HomeShield, Deco XE75 се превръща в една от най-сигурните Wi-Fi Mesh системи, поддържайки Вашата домашна мрежа защитена. TP-Link HomeShield управлява времето, прекарано онлайн, и блокира неподходящо съдържание. В същото време родителите могат да използват опциите за Родителски контрол, за да наблюдават времето прекарано онлайн , както и достъпа до съдържание за своите деца. Функциите за качество на услугата (QoS) и мрежова защита поддържат мрежата защитена.

Deco XE75 е нашият отговор на еволюцията на технологиите и следователно на нуждите на нашите потребители. Потребителите искат безпроблемно онлайн изживяване и светкавични скорости. Стандартът Wi-Fi 6E вече може да бъде налице във всеки дом, благодарение на новата mesh система Deco XE75. Елегантният и минималистичен дизайн, характерен за гамата Deco, заедно със специалните функции, предлагани от тази Mesh система, на атрактивна цена, правят Deco XE75 идеалния избор за всеки, който иска да се наслади на силата на технологията от уюта на собствения си дом“

каза Анна Чакърова, ръководител продажби на TP-Link България

Mesh Wi-Fi технология, сега на 6 GHz

Потребителите могат да се възползват напълно от най-новата Wi-Fi технология, при по-ефективна мрежа с по-голям капацитет. Използването на лента от 6 GHz извежда Wi-Fi 6 на следващото ниво. Основно предимство е, че честотната лента от 6 GHz е предназначена изключително за джаджи, съвместими с Wi-Fi 6E, и потребителите няма да се сблъскат с проблеми като смущения или задръствания на трафика от по-стари устройства.

Тестовете с Deco XE75 показват, че използването на честотната лента от 6 GHz е с 20% до 40% по-плавно от сърфирането в честотната лента от 2,4 GHz или 5 GHz, което води до мрежа с по-малко смущения, 300% по-висока пропускателна способност и до 90% по-ниска латентност в сравнение с честотната лента от 5 GHz.

Като цяло Deco XE75 предлага скорости до 5400 Mbps за до 670 квадратни метра покритие (за 3-pack версията) и използва възможностите на честотната лента от 6 GHz, за да активира приложения, изискващи висока честотна лента и по-бърза пропускателна способност на данни.

Потребителите могат да се наслаждават на плавен 8K стрийминг и VR/AR изживявания без буфериране

Свързването с по-ниска латентност гарантира, че всяко онлайн игрово изживяване остава безпроблемно и завладяващо.

Изключително важно е в дома ни да има достатъчно силна интернет връзка. Когато цялото семейство е у дома, всеки се забавлява по различен начин. Но в 90% от тези случаи се нуждаем от интернет, който се използва от поне 3 или 4 устройства. Затова е важно да имаме покритие във всяка част на нашия дом.

Мощно покритие за всеки ъгъл на дома и множество свързани устройства едновременно

Deco XE75 елиминира зоните със слаб сигнал и осигурява по-стабилна и по-силна Wi-Fi връзка в целия дом благодарение на технологиите BSS Coloring и Beamforming. BSS Coloring намалява закъсненията и смущенията, като същевременно позволява едновременното предаване на повече данни, докато Beamforming идентифицира устройствата и фокусира силата на безжичния сигнал към тях.

Без значение колко екрана или устройства са включени едновременно, последното поколение Wi-Fi позволява връзка без забавяне и лаг. Deco XE75 изгражда по-ефективна мрежа с по-висока производителност на свързани устройства в гъста среда. Това позволява на потребителите да свързват до 200 устройства за безжично изживяване без забавяне без влошаване на производителността.


Прочетете още: Пълноценен работен процес от парка? Възможно е

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: