HomeИНТЕРЕСНОИзвестни екранни дуети, на които зрителите винаги се радват

Известни екранни дуети, на които зрителите винаги се радват

Джулия Робъртс и Джордж Клуни

Известни екранни дуети, на които зрителите винаги се радват

Един страхотен актьор е добър, но двама са още по-добри.

Но само като се вземе предвид фактът, че двете звезди няма да се стремят да засенчат другия. А ако талантливите, известни екранни дуети се допълват взаимно на снимачната площадка, тогава успехът на филма е гарантиран. Толкова много известни екранни дуети успяха да се реализират и много да се харесат на публиката. Така че, когато тези известни екранни дуети се появят заедно в нов проект, феновете веднага ги приветстват с възторг.

1. Джулия Робъртс и Джордж Клуни

Известни екранни дуети

По време на плодотворната си кариера харизматичният екранен дует се снима в 6 филма, включително 2 филма от трилогията „Океан“ – през 2001 и 2004 г. Актьорите ще имат ново съвместно участие в романтичната комедия от 2022 г. „Билет за рая“, където ще играят разведена двойка.

2. Кевин Харт и Дуейн Джонсън

Известни екранни дуети

Всеки познава Кевин и Дуейн като емблематични комедийни партньори във франчайзите Jumanji и Spy One and a Half. Те също са работили заедно по други проекти като анимационния филм на DC Super Pets.

3. Чанинг Тейтъм и Джона Хил

Изглежда, че двамата актьори също се радват да работят заедно, тъй като дуото се е появявало на екран 5 пъти. Най-известните роли, които те изиграха, са в комедии като „Мачо и маниак“ и неговото продължение „Мачо и маниак 2“, „Денят на страшния съд 2013: Апокалипсис в Холивуд“ и „Хейл Цезар!“.

4. Алън Рикман и Ема Томпсън

Известни екранни дуети

Алън Рикман и Ема Томпсън за първи път участваха заедно в романтичната драма Sense and Sensibility и по-късно се събраха отново в Love Actually от 2003 г. Актьорите също получиха роли във филмите за Хари Потър – Сивиръс Снейп и професор Сибил Трелони.

5. Джеймс Франко и Сет Роген

Известни екранни дуети

Джеймс и Сет се срещнаха за първи път на снимачната площадка на Bullies and Nerds, когато бяха тийнейджъри и продължиха да се появяват в много други филми заедно. Дуото се появява предимно в комедии като Pineapple Express: Sitting Smoking, End of the World 2013: Apocalypse Hollywood Style и The Disaster Artist.

6. Мелиса Маккарти и Бен Фалконе

Не е изненада, че можем да видим уникалната химия на този екранен дует, докато са женени в реалния живот. През годините Мелиса и Бен са участвали в много проекти, включително комедиите „Моминско парти“ и „Изкуствен интелект“. Двойката стартира и собствена продуцентска компания.

7. Дрю Баримор и Адам Сандлър

Известни екранни дуети

Много от нас помнят Дрю и Адам като двойката от 50-те първи срещи. Но това, което вероятно не всеки знае е, че те също играха двойка в друга романтична комедия преди 6 години. В The Wedding Singer Адам Сандлър играе певеца, а Дрю Баримор играе сервитьорката. В крайна сметка те разбират, че излизат с грешните хора и се влюбват един в друг.

8. Джейк Джиленхал и Ан Хатауей

В „Любов и други лекарства“ Ан играе млада жена с Паркинсон, докато Джейк играе очарователен търговски представител на фармацевтична компания. 5 години по-рано те играят семейна двойка в драмата Brokeback Mountain от 2005 г.

9. Джона Хил и Ема Стоун

Джона и Ема за първи път се появяват заедно в дебютния филм на актрисата Super Peppers през 2007 г. 11 години по-късно филмовите им пътища отново се пресичат в Maniac, където играят хора, на които е обещано, че всичките им проблеми ще бъдат решени с помощта на чудодейно лекарство.

10. Мат Деймън и Бен Афлек

Актьорите, които са приятели в реалния живот, са участвали в много филми заедно. Вероятно най-известният им филм е Добрият Уил Хънтинг. 2 години по-късно получават роли в Dogma. За The Last Duel, новото им сътрудничество, те дори работиха заедно по сценария.

11. Киану Рийвс и Сандра Бълок

Киану и Сандра играха заедно в 2 култови филма: трилърът Speed (Скорост)​​​​от 1994 г. и романтичната драма Lake House (Къщата на езерото) от 2006 г. Освен това,благодарение на сътрудничеството в тези проекти, те станаха приятели и говорят добре един за друг дори след толкова години.

12. Салма Хайек и Антонио Бандерас

За първи път Салма и Антонио си сътрудничат през 1995 г. в екшън филма Desperado, където героите от филма стават двойка. През следващите години те работят заедно по много проекти, включително продължението на „Имало едно време в Мексико: Десперадо 2“, „Фрида“ и последния им филм „Бодигардът на съпругата на убиеца“.

Източник


Прочетете още: 10 Страхотни моменти от миналото на филмовите фестивали във Венеция

Най-новото от седмицата в MADAMSKO:

Share With: