HomeИНТЕРЕСНОПървият учебен ден за гимназистите – от какво имат нужда

Първият учебен ден за гимназистите – от какво имат нужда

лаптоп за училище

Първият учебен ден за гимназистите – от какво имат нужда

Обикновено за първия учебен ден най-много се вълнуват първокласниците и техните родители.

Подготовката започва от най-рано, а вниманието към всяка химикалка, несесер и раница е най-голямо.  Смятаме, че големите деца, особено гимназистите, като че ли вече изобщо не се вълнуват от ходенето на училище. Това всъщност не е така. Вълнуват се, но по нов, по-зрял начин и затова и нужните помагала за по-успешна учебна година са по-различни. 

И така, от какво има нужда един гимназист, освен тетрадки и химикалки. 

Хубав лаптоп

Отмина времето, в което учебният процес се водеше само на хартия. В съвременното образование, за щастие, все по-често подготовката на уроците включва и използване на дигитални устройства. Сега е много по-важно да умееш да намираш и систематизираш важна информация от необятното интернет море, отколкото да зазубряш факти, до които стига с два клика. 

Напредването в чуждите езици също е немислимо без лаптоп, защото през интернет човек може да стигне до оригинално съдържание на който и да е език по света, за разлика от преди 30 години, когато дори книгите на френски бяха рядкост. 

Подходящи за гимназисти са или Chrome-базираните лаптопи, които работят с приложенията на google или бързи ноутбуци с тъч скрийн за повече гъвкавост. 

Слушалки

Да, слушането на силна музика дълго време може да увреди слуха. Да, гимназистите сякаш потъват в собствен свят, когато “нахлупят” слушалките на ушите си.

Но и да, само със слушалки може да се постигне поне малко уединение у дома, където се чуват звуците от няколко устройства, разговорите на родителите и тананикането на сестрата-третокласничка. 

Вграденият микрофон се разбира от само себе си, а като вземете нови слушалки, няма да има оправдания “ами аз не чувах добре учителката”, ако се наложи отново да минем на онлайн обучение. 

Външен хард диск и флашки

Външните устройства са много подходящи за гимназистите. Те съхраняват файлове са много удобни за архивиране на стари проекти, по-големи файлове и предаване на проекти. 

Практиката е по общи проекти да се работи в споделено виртуално пространство, но човек никога не знае кога ще му се наложи да запише нещо на флашка и да го предаде в училище. 

За гимназистите е важно да имат силен рутер

Добрият интернет вкъщи е гаранция за спокойни и хармонични вечери. Ако сте активно дигитално семейство със стрийминг услуги, работещ от вкъщи родител и тийнейджър-влогър, със сигурност ще имате нужда от силен и стабилен интернет. 

Хубава връзка зависи не само от доставчика, но и от устройството, което предава интернета у дома ви. Изборът на рутер не е лесна задача за неспециалисти, затова е най-добре да се обърнете към Atlas Computers, за да получите качествен съвет. Най-продаваните рутери в момента са: 


Прочетете още: 10 начина за манипулиране на човешкият мозък

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: