HomeИНТЕРЕСНО „E.T.“ се завръща ексклузивно в кината и IMAX

 „E.T.“ се завръща ексклузивно в кината и IMAX

 „E.T.“ се завръща ексклузивно в кината и IMAX

Този септември емблематичният режисьор Стивън Спилбърг ни кани да отпразнуваме заедно 40 години от пристигането на E.T. на Земята, предоставяйки ни възможност да видим отново на големия екран един от шедьоврите на киното – Извънземното.

Празникът за феновете ще е наистина специален, защото за първи път ще имат уникалната възможност да изживеят филма в един от най-отличителните формати за кино – IMAX.

Създаден по сценарий на Мелиса Матисън и продуциран от Калтийн Кенеди, Мелиса Матисън и Стивън Спилбърг, Извънземното разказва историята на малкия Елиът (Хенри Томас). Той открива своята сродна душа в лицето на добронамереното извънземно E.T., което по случайност е изоставено на Земята. Заедно със своите брат и сестра, Елиът трябва да запази E.T. в тайна от агентите на правителството и да му помогне да се завърне у дома. Подобрил редица боксофис рекорди през 1982, филмът на Стивън Спилбърг докосва сърцата на зрителите като никой друг филм до момента.

Първоначално издаден през 1982 г., E.T. Extra-Terrestrial получи признание от критиката навсякъде и се превърна в поп-културен феномен. Филмът ще спечели четири награди Оскар за най-добър звук, визуални ефекти и монтаж на звукови ефекти и най-добра оригинална музика. E.T. в крайна сметка ще се превърне в най-доходоносния филм на всички времена. Събирайки приходи повече от Междузвездни войни, и остава на върха повече от 10 години, преди Джурасик парк, друг филм на Спилбърг, да го надмине през 1993 г.

Новият трейлър и специалните ефекти в E.T.

„E.T." се завръща ексклузивно в кината и IMAX

В очакване на преиздаването по кината на класическия филм от 80-те, IMAX сподели нов трейлър, който включва емблематичната музика на Джон Уилямс, спечелила Оскар. Трейлърът включва някои от характерните моменти на филма, като Елиът (Хенри Томас), който оставя бонбони, за да фо последва E.T. 

Популярността на E.T. the Extra-Terrestrial води до няколко преиздавания в кината. Първото започва през 1983 г., последвано от едно през 2002 г., което отпразнува 20-ата годишнина на филма. Изданието от 2002 г. предизвика някои противоречия. Това се дължи на промени, добавени към филма, като подобряване на E.T. с CGI и замяна на оръжията на федералните агенти с уоки-токита. Въпреки това, предвид това, което беше предоставено от новия трейлър, изглежда, че новият дигитален ремастър ще бъде от версията на филма, в който публиката се влюби през 1982 г. В края на краищата, E.T. все още резонира с публиката 40 години по-късно. Сега с IMAX издание, любимата класика ще бъде достъпна в нов формат за ново поколение киномани.

Запознайте се с фантастичния,приключенски и семеен филм Извънземното от 9 септември ексклузивно в кината и IMAX. Вижте трейлъра за предстоящото издание по-долу:

Прочетете още: Актьори в младостта си и днес

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: