HomeСЪБИТИЯЕто къде ще се забавляват децата на първия учебен ден тази година

Ето къде ще се забавляват децата на първия учебен ден тази година

деца на първия учебен ден

Ето къде ще се забавляват децата на първия учебен ден тази година

Тази година 15 септември е изпълнен с интересни активности за децата

Всеки знае, че първият учебен ден е специално събитие, както за децата, така и за родителите. Година след година виждаме как децата растат пред очите ни, докато в един момент не напуснат гимназията. Истината е, че първият учебен ден е различно и по-специално събитие, когато дечицата започват дългоочаквания първи клас!

Със сигурност за всеки родител малко или много е предизвикателство да намери нещо, което да забавлява децата им за повече от час. Хубавата новина е, че тази година е пълна с активности по повод първият учебен ден. Най-накрая имаме възможността да поемем глътка въздух и да се завърнем към нормалния ритъм на живот след всички ограничения, наложени заради пандемията.

Къде може да заведем детето си тази година?

А ето и нашата любима инициатива тази година. Тя не просто е забавна, но и има мисия! Мястото е едно, но дава много възможности. Тук не само може да се радваме на интересни активности през деня, но и да хапнем или пък напазаруваме. Тази година, Bulgaria Mall съчетава полезното с приятното – целият ден ще е изпълнен със събития, които включват игри, танци и интересни дискусии. Инициативата е под надслов „Детето научи, безопасно по пътя да върви – игри и лекции“.

Забавни и образователни игри

Специално подготвен макет на кръстовище ще очаква децата на 15 септември в атриума на мола. На “Работилница за пътна безопасност” ще се разиграят ситуации, които ще помогнат на малките да разпознават опасни места на пътя. Под формата на игри те ще научат пътните знаци, какво означават светлините на светофара и как се пресича правилно. Урокът ще проведе Васил Казаков, обучител по пътна безопасност за деца, който работи с много училища, съвместно със Столична община

Забавляваме ли се изобщо, ако не танцуваме?

Малките посетители ще могат да се забавляват като танцуват с помощта на Dance Academy. А смехът е осигурен и от истински обичания от децата аниматор – Мая Гелева.

Събитието ще завърши с дискусия за поведението на пътя – от 16:00 до 17:30 ч. в атриума на мола. В дискусията ще вземат участие инж. Иван Петков – Държавна агенция за пътна безопасност, Милена Захариева – съосновател и консултант на „Деца на борда“, Ани Чакърова – президент на българския съюз на елитната международна женска общност Soroptimist International, журналистът от Дарик Радио – Драгомир Симеонов и др.

Инициативите са част от кампанията на Bulgaria Mall – #ДайЗнак! – УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

Целта на кампанията е по интерактивен и забавен начин децата да добият нужните знания, да развият чувство за отговорност и най-вече да спазват правилата. Повече информация за следващите събития може да откриете на сайта на мола.

Прочетете още: Първият учебен ден за гимназистите – от какво имат нужда

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: