HomeСЪБИТИЯGOB SQUAD с видео пърформанс премиера в София

GOB SQUAD с видео пърформанс премиера в София

GOB SQUAD с видео пърформанс премиера в София

В средата на септември артистичният колектив Gob Squad представя премиерно за България своя риалити пърформанс “Super Night Shot”.

Гьоте-институт България и Топлоцентрала ви канят на едно магическо видео пътешествие

В него четирима артисти се появяват из улиците на столицата с дигитални видеокамери и специфична задача: да разкажат историята на света за един ден във филм, заснет за един час. 

“Super Night Shot” e уникален филм, замислен да се излъчи на множество екрани едновременно. Това се случва само веднъж, след като Gob Squad (Англия/Германия) превземат улиците на града, за да засенемат продукцията.Благодарение на ентусиазма на артистите и поради неповторимостта на ситуацията, се случва нещо специално:Случайни минувачи стават филмови герои, които танцуват, пеят, говорят и се целуват, преди отново да потънат в неизвестността на обикновения живот. 

На 15 и 16 септември Gob Squad ще “превземат” улиците на София

Тротоарите на града ще се превърнат в снимачна площадка, а преминаващите хора – в тайни знаменитости, а може би и бъдещи любовници? Gob Squad ще направят всичко възможно това да се случи в рамките само на един час. След което между 21 и 22 ч. да бъде показано в Топлоцентрала чрез симултанен монтаж на живо. По този начин риалити пърформансът “сглобява” филмов разказ пред очите на участниците в него и публика, която за първи път наблюдава тяхната история.

“Всеки от нас в само един от милиони, лесно е да бъдем заменени, лесно е да бъдем забравени в град, който всъщност не се нуждае от нас. Но не се тревожете, ние ще променим това – имаме план! Този град се нуждае от нас и филмът ни ще го докаже!” – убедени са Gob Squad.

Събитието е напълно непредвидимо шоу, което издига баналното всекидневие на друго ниво и играе с представите ни за познатото. Всичко може да се случи и обикновено се случва. Всяко шоу е уникално, а до момента форматът е представян над 250 пъти в различни градове по цял свят, на шест континента.

За Gob Squad

Gob Squad (Гоб Скуод) е група артисти от Обединеното кралство и Германия, която започва дейността си през 1994 г. в Нотингам, но към момента е базирана в Берлин. Изявите ѝ редовно се показват в цяла Европа, а артистите са правили турнета на всички континенти с изключение на Антарктида.

GOB SQUAD с видео пърформанс премиера в София

Колективът създава пърформанси и видеоклипове, които търсят красотата в ежедневието и мъдростта, която понякога възниква от срещата с някой непознат. Седемте основни членове работят съвместно върху концепцията, режисурата и изпълнението на събитията, а други артисти, изпълнители и техници са поканени да сътрудничат по конкретни проекти.

Заедно се опитват да изследват мястото, където театърът се среща с изкуството, медиите и реалния живот. Освен в театрите и галериите, Gob Squad поставят работата си в сърцето на градския живот – в къщи, магазини, метростанции, паркинги, хотели или директно на улицата. Ежедневието и магията, баналността и утопията, реалността и забавлението се сблъскват. Публиката често е помолена да излезе извън традиционната си роля на пасивен зрител и да стане свидетел на резултатите. 

Предварителна продажба на билети в платформата URBO, както и на място преди самия пърформанс.


Прочетете още: Новият сериал „С рeка на сърцето“ с предпремиера във Видин

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: