HomeИНТЕРЕСНОДжейсън Момоа обръсна косата си заради добра кауза

Джейсън Момоа обръсна косата си заради добра кауза

Джейсън Момоа обръсна косата си заради добра кауза

Джейсън Момоа обръсна косата си заради добра кауза

Джейсън Момоа, на 43 г., обръсна характерната си дълга коса за добра кауза, споделяйки видео в Instagram с новото си, по-късо „изпълнение“ и привличайки вниманието към проблема със замърсяването с пластмаса.

„Здравейте на всички“, започна той клипа, като помоли някой да му „подаде тези плитки“, докато вдигаше две плитки, украсени с розова ластичка, които наскоро бяха отрязани от главата му.

„Бръснене на косата“, каза той, смеейки се и пипайки главата си, когато полъхваше ветрец. „О, човече, никога не съм усещал вятъра точно там.“

Актьорът разкри, че „го прави заради пластмаси за еднократна употреба“.

„Писна ми от тези пластмасови бутилки“, каза Момоа, който през юни бе обявен за защитник на Програмата на ООН за околната среда за живота под водата. „Трябва да спрем да използваме пластмасови вилици, чаши..”

Звездата от „Аквамен“, който беше на Хаваите, докато се снимаше с новата си прическа, каза, че е бил свидетел на замърсяването на океана в действие по време на посещението. „Толкова е тъжно, така че моля, направете всичко, което можете, за да премахнете пластмасите за еднократна употреба от живота си. Помогнете ми.“

„Ето за новото начало, нека разпространим алоха“, озаглави поста си актьорът от „Дюн“. „бъдете по-добри в защитата на нашата земя и океани. Трябва да премахнем пластмасите за еднократна употреба от живота си и от нашите морета. пластмасови бутилки, найлонови торбички, опаковки, прибори и всичко това. Нека алоха нашата ‘āina заедно алоха ”.

Дългите коси, запазена марка на Момоа, бяха неразделна част от визията му в продължение на години

Отдадеността му на аксесоарите за коса беше толкова силна, че дори пусна своя собствена колекция скрънч.

„Жена ми ще ме напусне, ако се подстрижа, така че аз просто не се подстригвам“, каза Момоа за бившата си Лиза Бонет в интервю за Daily Telegraph от 2018 г. „Няма да се подстригвам известно време, ще ви кажа само това.“

Това обаче не е първия път, когато бившият актьор от „Игра на тронове“ се захваща за добра кауза.

През 2019 г. феновете оплакаха края на характерния му външен вид на Хал Дрого, когато той обръсна брадата си за първи път от 2012 г., за да обяви своето начинание за бутилирана вода.

Собствената му компания Mananalu Pure Waterпродава вода в безкрайно рециклируеми алуминиеви кутии. Те премахват една пластмасова бутилка от океана за всеки закупен екземпляр.

Сега, когато той се раздели с Бонет и изглежда отново е с приятелката си Ейза Гонзалес. Явно, че е настъпил моментът за още по-шокираща промяна.

Смятаме, че промяната му е с наистина невероятна кауза, заслужаваща внимание и съпричастност.

Източник


Прочетете още:  „E.T.“ се завръща ексклузивно в кината и IMAX

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:


Share With: